Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Πως να καταστρέψετε τη ζωή σας

 
   Τους ανθρώπους που άλλαξαν τη ζωή μας, δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Μια όμορφη ιστορία αγάπης, που ο καθένας κουβαλάει μέσα μας, όσα χρόνια κι αν περάσουν και ξεκινάει κάπως έτσι…
 
posna06
 
   Λίγο Coelho αρχικά για να συνωμοτήσει όλο το σύμπαν και να πέσει ο ένας πάνω στον άλλον, λίγο αμήχανο χιούμορ, λίγο θρίλερ προς το ανεξερεύνητο, λίγο δράμα γιατί είμαστε απλά άνθρωποι. Και voilà! Μόλις ξεκίνησε μία "ταινία" που τα έχει όλα, σίγουρη επιτυχία! Ο Γιώργος και ο κάθε "Γιώργος", όταν γνωρίζει την "Άννα" του, μια φωνή μέσα του, του λέει πως αυτή θα είναι η γυναίκα της ζωή του. Χρειάζεται μόνο να μην τα θαλασσώσει… Και έτσι ξεκινά μια γλυκόπικρη περιπέτεια, με διαλείμματα κωμωδίας και συγκίνησης, με πρωταγωνιστή το Γιώργο Ηλιόπουλο.
 
posna05
 
   Ένας ωραίος τύπος σε παρεξηγήσιμες καταστάσεις απορεί πολλάκις πως αυτό το πλάσμα ανταποκρίθηκε στην αγάπη του. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να την εντυπωσιάσει, λανσάροντας τον εαυτό του σε μονοπάτια ανεξερεύνητα που μονο γέλιο θα φέρουν! Μόλις τελικά μείνει η αλήθεια, θα αποκαλυφθεί η ουσιαστική αγάπη. Αυτή που δεν χρειάζεται ακριβά εστιατόρια, νέο λούκ και ψέματα.
 
   Ένας μονόλογος σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Ανδρίτσου στο θέατρο "Ριάλτο", που γέμισε με κόσμο και ηθοποιούς στην πρεμιέρα. Οι σινεφίλ είχαν την τιμητική τους, καθώς όλα τα κεφάλαια της "καταστροφικής" ζωής του Γιώργου ήταν χωρισμένα επιμελώς με τίτλους ταινιών. Έξυπνη κίνηση σκηνοθετικά αλλά και πρακτικά (να παίρνει και μία άνασα ο καλλιτέχνης, ο οποίος μιλούσε ακατάπαυστα για δύο περίπου ώρες, με διαφορετικές συχνά φωνές).
 
   Ίσως αυτό να μας θύμιζε λίγο "σφηνάκια", η ικανότητά του δηλαδή να μπαίνει σε διάφορους ρόλους και να δημιουργεί διαλόγους μόνος του, μα και ο τρόπος που περιέγραφε τη συνάντησή του με άλλους ανθρώπους, όπως οι φίλες της Άννας και η οικογένειά της. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, διότι καλώς ή κακώς το Γιώργο Ηλιόπουλο τον έχουμε συνδέσει με τη σάτιρα, γιατί απλούστατα ειναι πολύ καλός σε αυτό. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ίσως οι περισσότεροι, είναι πως έχει το ίδιο πηγαίο ταλέντο να χαρίζει δάκρυα όπως και γέλιο.
 
posna07
 
   Όλα φαίνονται να έχουν πάρει την τροπή που ονειρεύεται. Η προσωπική του ταινία πρόκειται να δείξει happy end στους τίτλους τέλους σύντομα, μα την αγάπη την κατακτάς μόνο όταν είσαι έτοιμος να τη δεχτείς. Ένα ισχυρό μήνυμα που έκανε κλικ σε όλους μας που παρακολουθήσαμε την παράσταση και μας άφησε με ένα ερώτημα... Αν η δική μας ζωή ήταν ταινία... τι ταινία θα ήταν;
 
   Το τέλος της παράστασης πάντως, έφτασε με τον ηθοποίο να ευχαριστηστεί το κοινό του, ενώ ζήτησε απο τη Βασιλική Ανδρίτσου και τους υπόλοιπους συντελεστές να ανέβουν στη σκηνή, οι οποίοι καχειροκροτήθηκαν.
 
Έφη Αργυρού
 

Θεατρικές Παραστάσεις