Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Πλούτος του Αριστοφάνη

 
   Αν ήμαστε όλοι πλούσιοι, θα λύναμε όλα τα προβλήματά μας; Αν ο καθένας μας είχε ένα καράβι λεφτά, θα ήταν όλα τέλεια; Εγώ βιάστηκα και απάντησα ναι. Και μετά πήγα στην παράσταση… Ψιλό-μανίκι να είσαι ζάμπλουτος. Ο Αριστοφάνης το έχει θέσει το ζήτημα με τον πλούτο εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι απόλαυση να το διαβάζουμε και να το βλέπουμε… Και να το ακούμε φυσικά!
 
ploutos68
   Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έκανε τη διασκευή και το λιμπρέτο πέταξε τραγουδιστικά. Μια πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών/μουσικών/τραγουδιστών βάλθηκε να μας κάνει να χαζέψουμε και τα κατάφερε περίφημα! Η εισαγωγή μας βρίσκει να δεχόμαστε επίθεση από ένα… βιολί! Μεγάλε, τι μελωδιάρα είναι αυτή; Πάνω που ψάχνεσαι και δηλώνεις από μέσα σου ότι δεν μπορεί, ηχογραφημένο είναι αυτό, κατεβαίνουν μέσα από το κοινό οι μουσικοί στη σκηνή, παρέα με τη Φωτεινή Δάρρα, η οποία όχι μόνο τραγουδάει, όχι μόνο προζάρει, αλλά παρακινεί το κοινό, παίζει μαζί του και φροντίζει να έρχονται πλείστα χειροκροτήματα προς τη σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης και μάλιστα κατά ριπάς! Δεν είχα ξαναδεί τη Δάρρα ζωντανά στη σκηνή και ομολογώ πως θα ξαναπάω ευχαρίστως να τη δω να τραγουδάει με αυτό το απίστευτο πάθος, να μας προγκάει ευχάριστα όταν δεν χειροκροτάμε και να μας κάνει να συμμετέχουμε φωνητικά. Ιδίως στη σκηνή που μας ζητάει να «κουρδιστούμε» με τους υπόλοιπους πάνω στη σκηνή… Εξαιρετική τουλάχιστον! Το κούρδισμα συνεχίστηκε και στο μπιζάρισμα, με το κοινό να γελάει αβίαστα και πολύ.
 
ploutos67
   Οι μουσικοί που παίζουν είναι ΤΡΟΜΕΡΟΙ! Ξεχώρισα απλά το βιολιστή μια και αποδείχτηκε ΚΑΙ τρομερός ηθοποιός. Μας έκανε και ξεκαρδιστήκαμε, στη σκηνή μάλιστα με τους δύο παπάδες μάζευα την κοιλιά μου από τα γέλια! Στο ίδιο μήκος κύματος, όσον αφορά το ξεκάρδισμα που λέγαμε πιο πάνω, όλη η ομάδα. Ο Κωνσταντίνος Καζάκος είναι απολαυστικός, μας κάνει και γελάμε με την καρδιά μας και το απολαμβάνει. Οι ατάκες είναι καταιγιστικές και ο τυφλός πλούτος μπορεί να βρίσκει το φως του στη συνέχεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα βάσανά του τελειώσανε. Οι επισκέπτες που έρχονται στο σπίτι που φιλοξενείται είναι κατάτι γκροτέσκοι και λίγο σουρεάλ, είναι όμως εκείνοι που θα περίμενα και που θα περιμένατε κι εσείς… Είναι ο λαμόγιος που πλέον δεν βρίσκει λόγο ύπαρξης, είναι η θείτσα που μπορούσε με τα φράγκα να τραβολογιέται με τον πιτσιρικά απέναντι, τώρα όμως που όλοι πλουτίσανε… Μπερδευτήκατε; Ε, να πάτε να δείτε το έργο, τι με πρήζετε μένα;
 

   Ποιοι είναι αυτοί που ξινίζουν και μου κάνουν νοήματα; Τι είναι, βρε; Θέτε να πάρετε και τα παιδιά σας μαζί; Ε, γιατί δεν το κάνετε; Όσον αφορά τον ελευθεριάζοντα λόγο του Αριστοφάνη, η διασκευή έχει φροντίσει η παράσταση αυτή να είναι για όλη την οικογένεια. Το εννοώ, τα παιδάκια που βρέθηκαν στο θέατρο, όχι μόνο διασκέδασαν, συμμετείχαν κιόλας, λέγοντας την άποψή τους για το που βρίσκεται ο πλούτος. Εσείς γνωρίζετε που βρίσκετε; Θαυμάσια, περάστε μια βόλτα λοιπόν, να μας πείτε, να τους πείτε και να γίνουμε όλη παρέα.

Κώστας Κούλης
 
ploutos66
 
Ταυτότητα της παράστασης
Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη σε μουσικοθεατρική διασκευή του σπουδαίου συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.
 
Το αριστούργημα του Αριστοφάνη όπως δεν το έχετε ξαναδεί, με ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής! Στο θέατρο ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ.
 
Με τη Φωτεινή Δάρρα που επιστρέφει στο θέατρο παίζοντας και τραγουδώντας τα τραγούδια της παράστασης, σε έναν ρόλο έκπληξη, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους!
 
Πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Καζάκος, Θάλεια Προκοπίου, Δημήτρης Μενούνος.
 
Σκηνοθεσία: Μάγκυ Μοντζολή
 
Παίζουν: Δημήτρης Σταμούλης, Νατάσα Κοτσοβού, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Λευτέρης Βλάχος κ.α.
 
Παραστάσεις
Κάθε Σάββατο στις 15:00
Κάθε Κυριακή στις 15:00 & 17:00
Γενική είσοδος 10 ευρώ
 
Παραγωγή: sound and picture theatre production                               
Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων
Μαργαρίτα Δρούτσα
 

Θεατρικές Παραστάσεις