= Ανταπόκριση μαγικής παράστασης: Πιασμένοι σε Δεντρόσπιτο
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση μαγικής παράστασης: Πιασμένοι σε Δεντρόσπιτο

 
   Τα θύματα μετατράπηκαν σε θύτες σε μια ιστορία σύγχρονη. Τέσσερα παιδιά, υπό το άγρυπνο βλέμμα μια μητέρας-φρουρού. Τέσσερα παιδιά δέσμια των φόβων και των ονείρων τους που ποτέ δεν πήραν μορφή. Για να βγεις από το χάος πρέπει πρώτα να πεθάνεις… Παίζουμε;
 
dentro888

   Υπάρχει η μητέρα. Η μητέρα του διακριτικού, ντροπαλού Σουίφτ. Έχασε το γιο της δέκα χρόνια πριν και τώρα εκδικείται το χαμό του. Ενοικιάζει παιδιά που θυμίζουν τους δολοφόνους του γιου της και τα υποβάλλει στο αίσθημα της απώλειας. Παιδιά που θυμίζουν τους δικούς της δολοφόνους, γιατί η ώρα μηδέν την έχει προσπεράσει από καιρό. Τότε, σε εκείνη την παραλία που μύρισε και είδε τον γιο της να καίγεται, να λιώνει. Και δίπλα χαμογελαστά παιδιά, μεθυσμένα από ηδονή, που εξαφάνισαν το διαφορετικό, αυτόν που δεν έμοιαζε με το είδωλό τους.

   Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε ένα σπίτι ερμητικά κλειστό. Κανείς δεν μπορεί να φύγει, κανείς δεν μπορεί να εισχωρήσει. Το τζάμι είναι κλειστό. Όλοι λειτουργούν κάτω από μια ανάμνηση ενός ανθρώπου που τους όρισε, το Μάικ. Ο Μάικ είναι τώρα πια νεκρός, όμως ως ζωντανός υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος για όλους τους ανθρώπους που το συναναστράφηκαν. Αυτός τους οδηγούσε σε σκοτεινά μονοπάτια και αυτός τους λύτρωνε. Αυτόν το συναντάμε τώρα σαν ανάμνηση των παιδιών που κατέστρεψε. Τους ρωτάει και τους ανακρίνει. Τους παρακολουθεί πιστά σε όλες τις στιγμές τους, ελπίζοντας να λάβει απαντήσεις ή εκδίκηση. Τους βλέπουμε να αντιδρούν ή να παραδίδονται σε ό,τι τους έχει απομείνει, τώρα που βρέθηκαν όλοι τους πιασμένοι σε μια φάκα. Μισούν και φοβούνται τη μητέρα, παράλληλα την αγαπούν και την προσέχουν. Ακολουθούν το πρόγραμμά της και τις εντολές της, μη γνωρίζοντας αν έχουν και άλλες επιλογές. Μόνη τους παρηγοριά ένα δεντρόσπιτο. Σε αυτό θέλουν όλοι τους να φτάσουν. Για άλλους είναι κάπου στην παραλία, για άλλους κάπου στο βυθό. Σε όλους όμως αντικατοπτρίζει την ανάγκη για ελευθερία και επιστροφή στην προηγούμενή τους ζωή.
 
dentro889

   Το κείμενο το υπογράφει η Σίλια Κατραλή Μινωτάκη, την οποία συναντάμε σε διπλό ρόλο, αφού κρατάει και έναν από τους ρόλους-κλειδιά του έργου. Μαζί της οι ηθοποιοί Ζήσης Βενιέρης, Ζωή Κουσανά, Γιώργος Μπινιάρης και Αλέξια Μπογδάνου. Το έργο διαπραγματεύεται ένα θέμα βαρύ, το οποίο στην εποχή μας αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση. Ο εκφοβισμός έχει πολλές μορφές, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις του είναι εξίσου καταστροφικός.

   Οι ερμηνείες όλου του θιάσου είναι στραμμένες ως προς τη σοβαρότητα του θέματος που επέλεξαν να παρουσιάσουν. Άρτιοι, συναισθηματικοί και με απόλυτο σεβασμό ως προς τον εκφοβισμό και τις επιπτώσεις του. Καταφέρνουν να τραβήξουν και να διατηρήσουν το ενδιαφέρον καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Η σκηνοθεσία στηρίχθηκε πάνω στις ερμηνείες των ηθοποιών, δίδοντάς τους έτσι το περιθώριο να δημιουργήσουν μια παράσταση χαρακτήρων και συναισθημάτων.
 
dentro890

   Το έργο αυτό αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση και μια μοντέρνα ματιά σε ένα κοινωνικό φαινόμενο που γιγαντώνεται. Σοκάρει και προβληματίζει, φέρνοντας στην επιφάνεια από το σύνδρομο της Στοκχόλμης- να ερωτεύεσαι και να αγαπάς το δυνάστη σου - μέχρι τα πιο πρόσφατα σκηνικά, με παιδιά που δολοφονήθηκαν ή αυτοκτόνησαν όντας φοβισμένα και απομονωμένα στο περιθώριο.

Καλή σας θέαση.
Χάρις Μολυβιάτη
 
dentro891
 
Σκηνοθεσία: Στέφανος Κακαβούλης
Κείμενο: Σίλια Κατραλή Μινωτάκη
Παίζουν: Ζήσης Βενιέρης, Σίλια Κατραλή Μινωτάκη, Ζωή Κουσάνα, Γιώργος Μπινιάρης, Αλεξία Μπογδάνου
Φωτογράφος: Αντώνης Διασκούρης
 
Faust Theater, Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12, Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3234095
Πότε: Κάθε Πέμπτη και Σάββατο
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Πρεμιέρα: 13 Σεπτεμβρίου 2018
 
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου We Will
 
dentro892
 
Joomla Social by OrdaSoft!