Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Οι περιπέτειες της Ουράνιας

 
   Η Ουράνια είναι κόρη του Ουρανού και της Γης. Οι γονείς – δυστυχώς – έχουν χωρίσει, ήταν πλέον αδύνατο να είναι μαζί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι αγαπημένοι. Έτσι, η γλυκύτατη κόρη περνά το χρόνο της κάπου μεταξύ ουρανού και γης, στον πιο μικροσκοπικό πλανήτη του Σύμπαντος, χαζεύοντας τα αστέρια, την αστερόσκονη και ποιος ξέρει πόσες ακόμα μαγευτικές εικόνες του διαστήματος. Επειδή όμως και στο διάστημα είναι πολύ μοναχικά, η νεαρή κοπέλα συναισθάνεται, μέρα με τη μέρα, το πόσο πολύ της λείπει η μανούλα της. Θα έδινε τα πάντα για να τη συναντήσει. Να ήξερε μονάχα τον τρόπο…
 
ourania122 
   Με τη συμπλήρωση των δεκαέξι χρόνων της, η Ουράνια θα έλθει αντιμέτωπη με την υπέρτατη πρόκληση. Να κατέβει στον πλανήτη μας και να ψάξει να βρει τη μητέρα της. Κοιτά κάτω και σκιάζεται βέβαια… Πώς θα μπορέσει να μηδενίσει την απόσταση και να κατέβει; Τη λύση στο πρόβλημά της δίνει ένα αγοράκι που έρχεται από το πουθενά, ο Πέτρος. Ο πιτσιρίκος, εφευρετικός και με κάθε καλή θέληση, βοηθά την κοκκινομάλλα κοπέλα να πατήσει στο δικό μας περιβάλλον και υπόσχεται να τη βοηθήσει να βρει τη μητέρα της. Η περιπέτεια ξεκινά και τα δυο παιδιά βρίσκουν μπροστά τους, κατά διαστήματα, διάφορους γρίφους, αινίγματα, αλλά και ευκαιρία για παιχνίδι, χορό και τραγούδι.

   Κάπου εδώ «εισβάλλουν» στην παράσταση οι μικροί θεατές. Δεν σας είπα το καλύτερο, ε; Είναι διαδραστική η παράσταση. Κατά τη διάρκειά της, τα ζουζούνια σας μπορούν να φωνάξουν, να σχολιάσουν, να αφήσουν τις θέσεις τους και να ανέβουν πάνω στη σκηνή. Εκεί θα μπορέσουν να μάθουν πώς μπορείς να φορέσεις ένα ζευγάρι παπούτσια σε έναν άνθρωπο, θα κάνουν μία περατζάδα από τα χρώματα και μάλιστα θα ζωγραφίσουν φρούτα και λαχανικά. Θα βρουν τη λύση σε ένα καίριο ερώτημα, θα πουν φωναχτά τις ιδέες τους και ακόμα-ακόμα θα βοηθήσουν να καθαριστεί η θάλασσα!
 
ourania123

   Τα παιδάκια που κάθονται απέναντι από τους ηθοποιούς δεν έχουν κανένα θέμα να φωνάξουν «Ναιαιαιαιαι» και να μας πουν ότι η Γη είναι όμορφη, όταν είναι όμως να συμμετάσχουν ενεργά… τότε έχουμε ντροπές. Πολλά είναι αυτά που δεν κατέβηκαν και μου θύμισαν τις εποχές που ήμουν μπόμπιρας (περίπου τριακόσια χρόνια πίσω σας πάω) και ντρεπόμουν ακόμα και να ντραπώ… Τα φοβερά και τρομερά μουσουδάκια, που πραγματικά απόλαυσαν το θέαμα, ήταν λίγο φειδωλά στο να κατέβουν στη σκηνή, πλην όμως, κάποια από αυτά έδωσαν το παρόν και δυο και τρεις φορές, προκειμένου να συνεχιστεί η ιστορία μας. Και η ιστορία αυτή ήταν ό,τι πρέπει για τα σύγχρονα βλασταράκια. Περιγραφές και αναφορές σε όμορφα πράγματα, όπως τα χρώματα και βασικές αρχές για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο περιβάλλον μας. Εκεί ζούμε και θα πρέπει να το σεβόμαστε. Εκεί ζούμε και θα πρέπει να ζούμε αρμονικά μαζί του. Και τα πιτσιρίκια εντύπωσαν όλα τους εκείνες τις κουβέντες.

   Γλυκύτατες οι τρεις ηθοποιοί που μας παρουσίασαν το όμορφο παραμύθι, το οποίο έχουν γράψει ο Γιώργος Κάλτσας και η Έφη Μεράβογλου. Η τελευταία μάλιστα έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια και την αφήγηση. Πρόκειται για μία εύθραυστη ομορφιά, με πράσινο μήνυμα και εστιασμένο ενδιαφέρον στη σχέση ανθρώπου-φύσης, με πολύ γλυκό τρόπο. Τα μικρουλίνια που βρέθηκαν στο χώρο, σίγουρα το διασκέδασαν και πιο πολύ απ’ αυτά – ίσως – οι γονείς τους, που προέτρεπαν μάλιστα τα παιδιά τους να συμμετέχουν στη ροή του έργου. Έχω την εντύπωση πως μόλις σας έδωσα ιδέες για το πού θα πάτε με τα δικά σας παιδιά την ερχόμενη Κυριακή.

Κώστας Κούλης
Συντελεστές της παράστασης Κείμενο : Γιώργος Κάλτσας- Έφη Μεράβογλου
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια - στίχοι – Voice off (Γη): Έφη Μεράβογλου.
Σκηνοθέτη: Ανδριάνα Σταυριδοπούλου
Μουσική Σύνθεση πρωτότυπη: Αριστέα Ανύση

Παίζουν: Μυγδαλιά Ανδρέου, Άνια Καστρινάκη, Αριστέα Ανύση

Ειδική κατασκευή: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτογραφία: Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Υπ. Επικοινωνίας: Ελευθερία Καμπούρογλου
 
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον
Διογένους 1, Άγιος Δημήτριος (δίπλα στο μετρό της Δάφνη) Έξοδος Στριγγάρη/Αγίου Δημητρίου. Τηλ. 6983930220
Κάθε Κυριακή στις 13.00
 
Joomla Social by OrdaSoft!