= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Παζολίνι
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Παζολίνι

 
«Μαμά, θα ήθελα να ήμουν ο γιος σου και όχι ένα πτώμα στο νεκροτομείο».
 
   Ποιος σκότωσε τον Πιερ Παζολίνι; 43 χρόνια μετά και ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την αποτρόπαια δολοφονία του σπουδαίου κινηματογραφιστή. Ένας ασύλληπτος μονόλογος. Μια ανατριχιαστική ερμηνεία. Η εξιστόρηση της ζωής ενός καλλιτέχνη που κατάφερε να το σκοτώσει η τέχνη του. Εκκεντρική προσωπικότητα, που δεν άνηκε στην ομάδα κανενός. Πολύ μαρξιστής για τους φασίστες και πολύ ομοφυλόφιλος για τους κομουνιστές.
 
pazolini022

   Όταν πεθαίνεις, λένε πως η ζωή σου περνάει από μπροστά σου σαν ταινία. Έτσι και με τον Παζολίνι. Με τον Επιθεωρητή να κοιτάζει το κομματιασμένο κορμί του, εκείνος παρακολουθεί την πραγματικότητά του. Βρίσκει την καταραμένη αλήθεια του. Αυτήν που αποτύπωνε τόσα χρόνια στην οθόνη. Το μίσησαν γι’ αυτήν την αλήθεια. Το σκότωσαν γι’ αυτήν την αλήθεια.

   2 Νοεμβρίου 1975. Ο θεατής μεταφέρεται δίπλα στο παλιό υδραγωγείο της Όστιας και μαζί με τον Επιθεωρητή, αναζητεί την ταυτότητα του δολοφόνου. Για να βρεθεί όμως ο δολοφόνος πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί το θύμα. Ποιος ήταν τελικά ο Πιερ Πάολο Παζολίνι; Μια βαθιά εξομολόγηση των παιδικών του χρόνων, του έργου του και των πεποιθήσεών του. Το κείμενο ανατρέχει στις προσωπικότητες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην καρδιά του μεγάλου δημιουργού. Η Κάλλας, η Μπέτι, η Μάνγκανο, ο Νινέττο, ο Σβεν, η μητέρα, ο πατέρας και ο αδερφός του. Ένα ψυχογράφημα με στόχο να κατανοήσει ο θεατής την ιδιόμορφη προσωπικότητά του αλλά και την αιτία θανάτου του.
 
pazolini024

   Ήθελε να πεθάνει καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα. Δεν τα κατάφερε. Η αστυνομία αντιμετωπίζει την υπόθεση ως ανεξιχνίαστη. Η αλήθεια όμως είναι γνωστή στον κόσμο. Σαν κοινό μυστικό. Ο Παζολίνι σκοτώθηκε επειδή ήταν μαρξιστής, κομουνιστής, αδερφή, διαστροφικός, βιτσιόζος. Σκοτώθηκε επειδή ήταν ελεύθερος, ειλικρινής, διαφορετικός, γενναίος, αληθινός. Η αιτία της άγριας δολοφονίας του ήταν η επιλογή του να μην κρύβει τη διαφορετικότητά του, αλλά να τη φωτίζει μέσα από το φακό των κινηματογραφικών του ταινιών. Τι και αν τον δίκασαν 37 φορές, αυτός αθωώθηκε. Τι και αν τον σκότωσαν δέκα φορές, αυτός αναστήθηκε.

   Ο Ένκε Φεζολάρι, κατόρθωσε με το μονόλογό του να μετατρέψει το ζεστό υπόγειο του θεάτρου σε παγωμένη σκηνή του εγκλήματος. Μια άψογη ερμηνεία που δεν κούραζε, με μια δυναμική που δεν χάθηκε καθόλη την διάρκεια της παράστασης. Παρά τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε, δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί κανένα κενό στην παράσταση. Κατάφερε να γεμίσει τη σκηνή και με την εναλλαγή των συναισθημάτων του μας παρουσίασε τον Πιερ Πάολο Παζολίνι μέσα από τα μάτια ενός δίκαιου κριτή.

Ασπασία Λανάι
 
pazolini025
 
Διαρκεια : 70'
Σκηνοθ.:Αγγ. Καρυστινού
Ερμηνεύει: Ένκε Φεζολάρι
 
Προσωπογραφία του Ιταλού κινηματογραφιστή βασισμένη στο έργο του Γιάννη Σολδάτου «Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο».
 
Αργώ
Ελευσινίων 15,Μεταξουργείο
Τηλ : 2105201684-5
Παραστάσεις : Πέμ., Παρ. 9 μ.μ.
Τιμή : Από € 10.
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις