= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Πατέρας
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Πατέρας

 
   Ο γάμος στην πιο κυνική, ωμή πραγματικότητά του. Δύο σύζυγοι-αντίπαλοι, σε μια ατέρμονη μάχη. Λανθασμένες επιλογές, χρέη, απομόνωση, σε ένα γάμο δηλητήριο. Οι λόγοι που κάποτε τους έφεραν κοντά, μετατράπηκαν σε θηρίο έτοιμο να τους κατασπαράξει. Ο κάθε ένας μόνος, εγκλωβισμένος στα άγχη, στα θέλω που δεν βρήκαν αντίκρισμα και σε ένα «ΑΝ» να δεσπόζει στις σκέψεις του. Η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων, στη πιο ακραία της έκβαση. Ένα παιδί να διχάζει αντί να ενώνει, μια γιαγιά εγκαταλειμμένη, ένας κουνιάδος να προσπαθεί να βρει τη χρυσή τομή και ένα ζευγάρι στα όρια της νευρικής κατάρρευσης.
 
pateras1966

   Αθήνα, έτος 2019, εποχή Χριστούγεννα… λίγο πριν το καινούργιο έτος κάνει την εμφάνισή του. Παρακολουθούμε τη ζωή ενός μεσοαστικού ζευγαριού κεκλεισμένων των θυρών. Ανάμεσά τους η συνήθεια, η αποξένωση, ο θυμός και η απογοήτευση. Ακόμα και τα όνειρα για την κόρη τους και την αγάπη που της έχουν, μετατρέπονται σε ναρκοπέδιο και εμπόλεμη ζώνη. Τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω, όταν στην επιφάνεια της πιο σκληρής αλήθειας, παρελθόν, παρόν και μέλλον φαντάζουν σκοτεινά και λάθος.

   Οι ήρωες δεν προσπαθούν να σωθούν, ούτε να κατανοήσουν. Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι το ζωτικό συναίσθημα της επιβίωσης. Η ζωή σου, ο θάνατός μου και όποιος βρεθεί ανάμεσα, αποτελεί μια ακόμα παράπλευρη απώλεια. Σκληρό και κοφτερό κείμενο, έντονοι διαπληκτισμοί για γερά στομάχια και νεύρα. Όλοι είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα στο σπιτικό αυτό. Οι ήρωες βιώνουν μια μεταβατική δύσκολη περίοδο και κανένας τους δεν είναι σε θέση να αντέξει ή να προσαρμοστεί στις αλλαγές αυτές. Πολύχρονη συμβίωση με αναπάντητα ερωτήματα και άλυτα θέματα ετών. Νοσηρότητα της εποχής και των ανθρώπινων σχέσεων που αναζητούν εξουσία έναντι του άλλου, αντί για συνοδοιπόρους.
 
pateras1967

   Το σκηνικό είναι εκπληκτικό, φέροντάς μας στο εσωτερικό ενός σπιτιού και τοποθετώντας μας στο χρόνο που η ιστορία εξελίσσεται. Λεπτομερές και προσεγμένο, δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση ενός ζεστού σπιτιού με κρύες σχέσεις. Η μουσική υπέροχη, άλλοτε να εντείνει τα πνεύματα και άλλοτε να λυτρώνει την ψυχή. Σκηνοθετικά ο Βασίλης Μπισμπίκης δημιούργησε μια παράσταση στα κόκκινα. Από την πρώτη κιόλας σκηνή βρεθήκαμε μάρτυρες ενός πολέμου χωρίς τελειωμό. Ερμηνευτικά όλοι ήταν εξαιρετικοί. Η ένταση ανάμεσά τους ήταν διάχυτη στο χώρο. Η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Τάσος Ιορδανίδης ήταν ακραία ρεαλιστικοί στους ρόλους που υποδύονταν. Η παρουσία της Γιάννας Σταυράκη, ως γιαγιά, λειτουργούσε πυροσβεστικά στο έργο, παρά του γεγονότος ότι ενίοτε υπήρξε και η ίδια πέτρα του σκανδάλου για νέο κύκλο συγκρούσεων. Πολύ καλές και οι ερμηνείες των Ιωσήφ Ιωσηφίδη και Νικολέττα Χαρατζόγλου, ως αδελφού-κουνιάδου-θείου και κόρης-ανιψιάς-εγγονής αντίστοιχα. Αποτελούσαν ίσως τα πιο τραγικά πρόσωπα του δράματος, καθώς έπρεπε να επιλέγουν ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπούν και να διχάζονται σε όλη τη διάρκειά του.

   Σίγουρα μια παράσταση που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση και δεν θα σας επιτρέψει στιγμή να χαλαρώσετε. Παρουσιάζει μέσα από το μικροσκοπικό της οικογένειας, αρκετές από τις παθογένειες της κοινωνίας, χωρίς ίχνος κάθαρσης. Στη παράσταση αυτή μην αναμένετε γλυκόλογα και ωραιοποίηση της πραγματικότητας. Τα γεγονότα παρουσιάζονται στην πιο κυνική εκδοχή τους και ο άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με αρχέγονα ένστικτα. Να είστε ψυλλιασμένοι, καθώς ο Στρίντμπεργκ με το αριστούργημά του κλείνει το μάτι σε ένα κοινό που δεν εφησυχάζεται.

   Και… κατά την έννοια της «σκληρής αγάπης-αγάπα με αν τολμάς», σπεύσατε, αν τολμάτε! Η παράσταση περιέχει υβρεολογία, συστήνεται για ενήλικες στο θέατρο.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
pateras1968
Θέατρο Αποθήκη: Σαρρή 40, Ψυρρή
Τηλέφωνο : 210.3253153
Διαρκεια : 90 '
Διασκ.-σκηνοθ.-φωτ.: Β. Μπισμπίκη
Σκην.-κοστ.: Μ. Καραθάνου
Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέττα Χαρατζόγλου.

9 Οκτ – 30 Νοε
Ημέρες – ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη & Κυριακή : 20:00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο : 21:00
Σάββατο απογευματινή : 18:00
Διάρκεια Παράστασης : 90 λεπτά

Αγορά Εισιτηρίων Viva.gr
Τιμή : Από € 15
 
Joomla Social by OrdaSoft!