Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο ουρανός κατακόκκινος

   «Τι σου έκανα, καλέ μου άνθρωπε; Σε πείραξα κάπου; Έκανα κάτι που σε στεναχώρησε και μου φέρθηκες έτσι»; Αυτά φαίνονται για λόγια ενός ανθρώπου, αλλά πρόκειται για φανταστικό διάλογο, ο οποίος θα μπορούσε και να συμβεί μεταξύ εμού και του… θεάτρου! Ναι, μην το γελάτε, στην προηγούμενη παράσταση που είχα καλύψει σε αυτόν τον όμορφο χώρο, είχα γράψει ότι το έργο ήταν για το Ηρώδειο, θέλοντας να τονίσω την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργήσει η παράσταση. Αν ήμουν εγώ το Θέατρο, θα είχα παρεξηγηθεί. Γι’ αυτό και όταν προέκυψε νέα αποστολή στον ίδιο χώρο, έσπευσα πρώτος να την αναλάβω, μπας και ξεχρεώσω την υποχρέωση. Πήρα λοιπόν την τράτα μου και βουρ για το Θησείο, στον ομώνυμο χώρο Ένα θέατρο για τις Τέχνες, για να παρακολουθήσω το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Ο Ουρανός Κατακόκκινος, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Σοφίας Παπουτσόγλου. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο διπλός της ρόλος δημιούργησε και ανάμικτα συναισθήματα. Αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω.
 
ouranos1989

   Η ιστορία που παρακολούθησα έχει ως εξής. Η Σοφία Αποστόλου είναι μια γυναίκα ταλαιπωρημένη και «άτυχη». Γόνος αστικής οικογένειας με τα γαλλικά της και το πιάνο της, φιλόλογος κατ` επάγγελμα με επιπλέον «πακέτο» αγγλικά και ρωσικά, ερωτεύεται έναν άνδρα κατά έξι χρόνια μικρότερό της, το Χρηστάκη (κουμουνιστή με αγαπημένη ατάκα «ακόμα κι ο πιο εντάξει κουμουνιστής έχει μια ροπή προς το κακό»), ο οποίος όμως την αφήνει χήρα και μόνη στον μάταιο τούτο κόσμο, με μόνη συντροφιά το γιο της το Γιάννη, έναν άσχημο, αμόρφωτο και αφελή άνθρωπο, ο οποίος και ψάχνει την εύκολη «μπίζνα» για να κονομήσει και να πάρει την αμαξάρα που δικαιούται επιτέλους. Πέφτει στην άβυσσο του αλκοολισμού, χάνει την δουλειά της και καταλήγει να ζει απέναντι από τις φυλακές, όπου ο γιος της εκτίει ποινή κάθειρξης, καθώς οι «μπίζνες» του δεν του βγήκαν τελικά, διότι τα «κορίτσια» ήταν άλλων. Κι εκείνη παραμένει εγκλωβισμένη στα δικά της αδιέξοδα. Αυτό είναι και το κομμάτι που σου μένει στο τέλος από την παράσταση.
 
ouranos1987

   Η Σοφία Παπουτσόγλου έλαμπε στην σκηνή, παρότι έπαιζε καταπληκτικά τη διαλυμένη γυναίκα, όμως δύσκολα μπορούσες να πειστείς ότι έβλεπες μια γυναίκα κοντά στα πενήντα. Ναι, απέκτησε έναν ακόμη θαυμαστή θαρρώ. Η εικόνα της ήταν πολύ λαμπερή για να σου βγάλει το αντίθετο συναίσθημα. Πόσο δε μάλλον του αλκοολικού ατόμου, από τα οποία άτομα έχω προσωπική εμπειρία. Ένιωθες τον πόνο και τη δυστυχία της, τα άσχημα παιχνίδια που της έπαιξε η ζωή με το σύζυγο και το γιο της, αλλά ήταν πολύ γρήγορο το πέρασμα για να μου γίνει βίωμα. Ήθελα περισσότερα για να μπω στο πετσί της υπόθεσης. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα για μένα. Εγώ λοιπόν θα κρατήσω την εκθαμβωτική παρουσία της ηθοποιού και θα αφήσω τα άλλα για σας, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις όταν το παρακολουθήσετε. Τα χαμογελαστά πρόσωπα που θα αντικρύσετε εκεί βοηθούν την κατάσταση πάντα. Ελπίζω τουλάχιστον το Θέατρο να δέχτηκε τις εξηγήσεις μου. Θα τα ξαναπούμε σύντομα ούτως η άλλως.

Νάσος Κονίτσας
 
ouranos1988
 
Μονόλογος
Διάρκεια: 50 λεπτά
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Σοφία Παπουτσόγλου
Ερμηνεία: Σοφία Παπουτσόγλου
Φωτογραφία: Λίλια Αγάθου
Φωτιστικός σχεδιασμός: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Επικοινωνία/Δημόσιες σχέσεις: Ειρήνη Καπελώνη, Ράνια Παπαδοπούλου, Αλίκη Τσουκαλά
Ευχαριστούμε θερμά τον Θανάση Χειμωνά για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την Μαρία Ζορμπά για την πολύτιμη βοήθεια της.
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο στις 21:15
και Παρασκευή 19:15
Έξτρα παράσταση: Κυριακή 9/6 στις 21:15
Πρεμιέρα: Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 στις 21:15
 
Τιμές εισιτηρίων:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)
Σάββατο και Κυριακή: 12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (μειωμένο)
 
Προπώληση εισιτηρίων:
α) Τηλεφωνικά στο ταμείο του θεάτρου: 210 3255444
β) Μέσω του ticketservices.gr:
- Εκδοτήριο Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 - Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά στο 2107234567
- στο www.ticketservices.gr
PUBLIC
- στο tickets.public.gr
- σε όλα τα καταστήματα
***Επωφεληθείτε από την προσφορά προπώλησης αγοράζοντας τα εισιτήριά σας στην τιμή των 8 ευρώ και 10 ευρώ αντί των 10 και των 12 ευρώ αντιστοίχως! (Η προσφορά ισχύει έως και την προηγούμενη ημέρα κάθε παράστασης)
 
«θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ»
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
210 3255444
Πρόσβαση:
Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, σταθμός: «Θησείο»
Μετρό Γραμμή 3, στάση: «Μοναστηράκι»
Joomla Social by OrdaSoft!