Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ότι… Τίποτα!


   Τέσσερις φίλοι συναντιούνται - για ένα τελευταίο βράδυ - σε ένα σπίτι μισθωμένο. Είναι νέοι, είναι ηθοποιοί, είναι ταλαντούχοι αλλά χωρίς δουλειά. Έτοιμοι να φύγουν λοιπόν, από μια χώρα που αγαπούν και τους πονάει. Αυτό το βράδυ όμως δεν θα φύγουν αθόρυβα, κρυφά μέσα στο σκοτάδι. Αυτό το βράδυ θα ακουστούν και θα φωνάξουν.
 
otitipota01
   Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος γράφει και σκηνοθετεί μια σατιρική κωμωδία έκπληξη. Καταπιάνεται με πολλά από τα θέματα της επικαιρότητας και μας τα παρουσιάζει με τρόπο αφοπλιστικό. Δεν μπορείς, όσο και αν θες να κρυφτείς από τη σκληρή πραγματικότητα των εθισμών και την μοναξιάς. Μπορείς να κλείνεις πεισματικά τα αυτιά σου στα παράλογα του πολιτικού σκηνικού, αλλά πώς να τα αποφύγεις όταν διαμορφώνουν την καθημερινότητά σου; Και ο έρωτας; Είναι συνήθεια και αυτός, κρυμμένος μέσα σε κάποια οθόνη και μια καλά επεξεργασμένη εικόνα προφίλ; Η αυξανόμενη ανεργία μαζί με την κουλτούρα της επιφάνειας μετατρέπει τους ανθρώπους σε δυστυχισμένα όμοια ρομπότ. Όχι από αυτά τα ρομπότ που το 2098 θα μας έχουν αντικαταστήσει. Από τα άλλα, τα κενά. Εκείνα που δεν σκέφτονται και μοναχά εκτελούν τις εντολές… «Μήνυμα ελήφθη».

   Τέσσερις φίλοι λοιπόν σε ρόλους ζωής για όλα όσα τους πόνεσαν. Για τις συνθήκες που τους ανάγκασαν να πάρουν την απόφαση να μεταναστεύσουν. Γιατί όταν το σπίτι σου φαντάζει μικρό και η χώρα σου σαν μια τελεία στο χάρτη, ο κόσμος μπροστά σου ανοίγει σαν δρόμος. Αν αυτός ο δρόμος είναι δύσβατος δεν έχει σημασία. Αρκεί να οδηγήσει κάπου. Να ξαναφέρει την ελπίδα και να σε πάει κάπου αλλού μακριά από το τίποτα και την αδράνεια.

   Ο Ευθύμης Ζησάκης ήταν μια αποκάλυψη σε ρόλους διαφορετικούς μεταξύ τους. Χάρισε γέλιο και συγκίνηση χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τεχνικές που εκβιάζουν το συναίσθημα. Εξαιρετικός ως τοξικομανής, απολαυστικός ως γιαγιά και απλά υπέροχος ως κάγκουρας νεοέλληνας.
 
otitipota02
   Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, πέρα από τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία, αναλαμβάνει και το ρόλο του συνδετικού κρίκου της ιστορίας. Μεταμορφώνεται σε οικοδεσπότη, αφηγητή και γριά και είναι σε όλους του ρόλους του ξεκαρδιστικός και απόλυτα κατανοητός στα μηνύματα που ήθελε να επικοινωνήσει.

   Η Ειρήνη Κυριάκου, αν και αγχωμένη στο πρώτο μέρος της παράστασης, βρίσκει το ρυθμό της κατά τη διάρκεια και μας προσφέρει στιγμές αξεπέραστες. Μια από τις αγαπημένες μου στιγμές της, είναι η εμφάνισή της ως «Λαίδη» των μπουζουκίων. Πόνεσε το στομάχι μου από τα γέλια και τα μάτια μου από την εξαιρετική της ομοιότητα.

   Η Σοφία Κουρτίδου όμως έκλεψε την καρδιά μου με την υπέροχη φωνή της και το εκπληκτικά βαθύ και επίκαιρο κείμενο που κλήθηκε να ερμηνεύσει. Λένε ότι «Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στη σκέψη». Όταν την ενώσεις με τη δύναμη του θεάτρου τότε το αποτέλεσμα αγγίζει τα όρια της μαγείας.

   Μια παράσταση που υπόσχεται να σας διασκεδάσει αλλά να μην σας εφησυχάσει. Ένα έργο προσαρμοσμένο στην πραγματικότητα του κόσμου. Γιατί η αλήθεια είναι πως είτε εδώ, είτε πιο πέρα, το παιχνίδι ανήκει σε άλλους και εμείς είμαστε μοναχά τα πιόνια. Μια παράσταση για τα αίτια, τα ερωτήματα και την πιο σκληρή απάντηση από όλες. Επειδή… συνέβη. Επειδή… έτσι είναι τελικά. Και ότι… ότι, τίποτα!

Καλή σας απόλαυση! Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
otitipota03
Κείμενα- Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει:
Σοφία Κουρτίδου
Παίζουν (αλφαβητικά):
Γιώργος Γιαννακόπουλος
Ευθύμης Ζησάκης
Σοφία Κουρτίδου
Ειρήνη Κυριάκου

Μουσικοί επί σκηνής:
Σπύρος Δαριβάκης (Κιθάρα)
Γιάννης Δήμας (Πλήκτρα)
Σακης Παπαδόπουλος (Drums)

Αφίσα – Γραφιστική επιμέλεια: Κατερίνα Νικολαΐδη
Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος
Δημόσιες σχέσεις: Μαργαρίτα Δρούτσα

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131,
Πειραιώς 131, Γκάζι 
Τηλ.: 210-3426802, 210-3450922
14 Νοεμβρίου 2017 μέχρι Πότε 26 Δεκεμβρίου 2017
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 20:15
Διάρκεια 100'
Γενική είσοδος: 14 ευρώ Μειωμένο: 12 ευρώ
 

Θεατρικές Παραστάσεις