= Ανταπόκριση μοναδικής παράστασης: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση μοναδικής παράστασης: Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

 
   Επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο στο θέατρο Βεάκη και το Noizy ήταν εκεί - φυσικά. Η παράσταση «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, ξεκινά τη δική της διαδρομή στο Αθηναϊκό κοινό. Η περιοδεία πήγε υπέροχα και αυτό προφανώς έδωσε το έναυσμα τους συντελεστές να τη συνεχίσουν και το χειμώνα. Το έργο του William Shakespeare είναι μια ερωτική κωμωδία.
 
oneiro1945

   Ο Θησέας ετοιμάζεται να παντρευτεί τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη (δεμένη την έχει, δεν την είδαμε και πολύ χαρούμενη με το γάμο), αλλά έχει να λύσει και διαφορές που εμφανίζονται εντός του βασιλείου του. Διότι ο άρχοντας ήταν και δικαστής και πολλά άλλα εκείνες τις εποχές. Η Ερμεία έρχεται μπρος στο βασιλιά «κατηγορούμενη» ότι δεν δέχεται να παντρευτεί τον άνδρα που διάλεξε ο πατέρας της, το Δημήτριο, καθώς έχει ερωτευτεί έναν άλλο νεαρό, ο οποίος ακούει στο όνομα Λύσανδρος. Ο νόμος είναι σαφής. Ή παντρεύεται το Δημήτριο ή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου ή ισόβια υπηρεσία στη θεά Άρτεμη. Δύσκολα τα πράγματα για το κορίτσι… Φεύγοντας από το παλάτι οι δύο ερωτευμένοι δίνουν ραντεβού στο δάσος για να φύγουν μαζί.

   Παράλληλα με αυτή την ιστορία, στο δάσος, ένα μπουλούκι ηθοποιών ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παράσταση που θα δώσει για τον εορτασμό της συνένωσης του βασιλιά Θησέα και της Ιππολύτης. Το έργο που διάλεξαν; Την ιστορία του Πύραμου και της Θίσβης. Ο πολυτάλαντος Πάτος θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά μπορεί, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, να παίξει και άλλους ρόλους στο ίδιο έργο. Δίνει δείγμα της απόδοσής του στο σκηνοθέτη-συγγραφέα αλλά δεν τον πείθει. Λίγο πιο πέρα, στο δάσος, η όμορφη Ελένη τρέχει ξοπίσω από το Δημήτριο. Λίγα ψίχουλα αγάπης γυρεύει αλλά το μόνο που παίρνει είναι περιφρόνηση, καθώς η καρδιά του ανήκει στην Ερμεία.
 
oneiro1946

   Ο βασιλιάς των ξωτικών τσακώνεται με την καλή του Τιτάνια γιατί δεν του παραχωρεί τον προστατευόμενό της. Βλέπει και τον καημό της Ελένης και διατάζει τον Πουκ να ρίξει στα μάτια της Τιτάνιας τα μαγικά δάκρυα ενός βοτανιού και ό,τι περισσέψει από το βοτάνι και στον Αθηναίο (δεν του είπε όνομα). Ο σκοπός ήταν με το που θα ξυπνήσουν τα θύματα να ερωτευτούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Τα έμπλεξε ο Πουκ, έριξε βοτάνι σε λάθος Αθηναίο και τα έκανε μπάχαλο. Η Τιτάνια από την άλλη ξυπνά και ερωτεύεται τον Πάτο που φέρει, μετά από τζαναμπετιά πάλι του Πουκ, κεφάλι γαϊδάρου. Ο Όμπερον το διασκεδάζει με την Τιτάνια και της βουτά και τον προστατευόμενο, αλλά νευριάζει με το λάθος του βοηθού, τον οποίο και καθιστά υπεύθυνο να φέρει τα πράγματα για τα δυο ζευγάρια στη σωστή ευθεία. Τα μάγια-ξόρκια λύνονται και πλέον τα ζευγάρια έχουν ως εξής. Λύσανδρος και Ερμεία, Δημήτριος και Ελένη. Λύθηκαν και οι παρεξηγήσεις και ο βασιλιάς Θησέας ικανοποιήθηκε και έκανε έγινε τριπλός ο γάμος. Χάρες λοιπόν και πανηγύρια και φυσικά θέατρο. Τσάμπα μοχθούσε το μπουλούκι;

   Βέβαια δεν ήταν σωστών προδιαγραφών. Το δράμα έγινε κωμωδία και διασκέδασε τους παρευρισκόμενους. Τέλος καλό, όλα καλά! 
 
oneiro1948
   Μια παράσταση για τον έρωτα και όλα εκείνα τα παρατράγουδα που σέρνει μαζί του. Εντυπωσιακή παράσταση με ατμοσφαιρικά σκηνικά και κουστούμια που εντυπωσίασαν. Ο Αιμίλιος Χειλάκης σε διπλό ρόλο, σε αυτό του Θησέα αλλά και του Όμπερον, του βασιλιά των ξωτικών. Μαγικός και καθηλωτικός, όπως πάντα. Μιλούσε και τρανταζόταν η γη. Όχι, δεν ήταν η ιδέα μου. Ο Δημήτρης Πιατάς στο ρόλο του Πάτου, μας έκανε να τρέμουμε από τα γέλια. Πληθωρικός, γεμάτος ενέργεια, όργωνε τη σκηνή. Η Αθηνά Μαξίμου στο ρόλο της Τιτάνιας ήταν εκθαμβωτική. Ένα υπέροχο αερικό στη σκηνή, αντάμα με την απίστευτη δυναμική της ερμηνεία που καθήλωσε όλο το θέατρο. Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Είναι μαγική, έχει μια αέρινη ομορφιά, είναι εθιστική με δυνατές ερμηνείες από όλο το θίασο. Τους ευχόμαστε τα καλύτερα!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
oneiro1944
Ταυτότητα παράστασης:
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Σκηνικά- Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αντωνία Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθετών: Δημήτρης Κακαβούλας
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης || Καμαρινή Μωραγιάννη
 
oneiro1947
 
Παίζουν:
Αιμίλιος Χειλάκης
Αθηνά Μαξίμου
Μιχάλης Σαράντης
Αλέξανδρος Βάρθης
Λένα Δροσάκη
Κωνσταντίνος Γαβαλάς
Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
Κρις Ραντάνοφ
Παναγιώτης Κλίνης
Τίτος Λίτινας
Μιχάλης Πανάδης
Κωνσταντίνος Μουταφτσής
και ο Δημήτρης Πιατάς
 
Παραγωγή: ΘΕΑΜΑ ΜΑΡΤΑ
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ
Στουρνάρη 32 - Αθήνα
Τηλ. 210 52 23 522
 
ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Τετάρτη λαϊκή απογευματινή ώρα: 19.00
18€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15€
Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 21.00
Πλατεία Α’ Ζώνη 25€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Β’ Ζώνη 20€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Εξώστης Α’ Ζώνη 20€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Β’ Ζώνη 17€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15€
Σάββατο απογευματινή ώρα 18.00 & βραδινή ώρα 21.00
Πλατεία Α’ Ζώνη 25€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Β’ Ζώνη 20€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Εξώστης Α’ Ζώνη 20€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Β’ Ζώνη 17€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15€
και Κυριακή ώρα 19.00
Πλατεία Α’ Ζώνη 25€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Β’ Ζώνη 20€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Εξώστης Α’ Ζώνη 20€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 17€
Β’ Ζώνη 17€ φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ 15€
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-veaki/oneiro-kalokairinis-nyxtas/
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις