= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το όνειρο της διπλανής πόρτας
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Το όνειρο της διπλανής πόρτας

 
   Κυριακή απόγευμα στο θέατρο Αλκμήνη… Ο κόσμος σιγά σιγά ζεσταίνει την όμορφη αίθουσα και χωρίς καθυστερήσεις η παράσταση ξεκινά. Το σκηνικό λιτό και καλόγουστο, προμηνύει ότι οι σκηνές θα διαδραματιστούν στο γραφείο δύο συγγραφέων περιοδικού. Δύο φίλοι, ένας εκδότης κι ένας συγγραφέας, εργάζονται στις ΗΠΑ και μέσα από την πένα τους ονειρεύονται να κυριαρχήσουν και να αφυπνίσουν τους Αμερικάνους απέναντι στην αμερικάνικη κυβέρνηση. Ο Περικλής Λιανός, σε εξαιρετική φόρμα, αποδίδει πολύ κωμικά την πάλη να κρατήσει το περιοδικό, να ανταπεξέλθει στα έξοδά του, προσφέροντας μάλιστα τη συντροφιά του στην ηλικιωμένη σπιτονοικοκυρά του, που δραστηριοποιείται σε extreme sports. Όλα αλλάζουν στους στόχους των δύο αντρών, όταν εμφανίζεται από το πουθενά μια καινούρια γειτόνισσα. Ο συγγραφέας μυρίζει το άρωμά της και μέσα του ξυπνά ο έρωτας και η εμμονή... Η εμμονή του για τη γειτόνισσα θα οδηγήσει σε απίστευτα ευτράπελα, μια σειρά κωμικοτραγικών καταστάσεων και στοιχείων. Ο Μιχάλης Μαρκάτης, εξαιρετικός στην ερμηνεία του εμμονικού ερωτευμένου, χορεύει στη σκηνή.

   Η Ειρήνη Παπαδημάτου, με πολλή χάρη και ταλέντο, γίνεται ένα με την κοπέλα που ψάχνει τη δική της θέση στο όνειρο και στους δυο άντρες της παρέας της. Η ίδια η ζωή όμως επεφύλασσε και για εκείνη εκπλήξεις. Ο έρωτας, η δύναμη που είναι ικανή να ανατρέπει τα πάντα, άλλαξε τους δικούς της στόχους και επαναπροσδιόρισε τα πράγματα που έχουν σημασία για εκείνη.
 
oneiro2088
   Μια κωμωδία για τον έρωτα τη φιλία, τους στόχους, τις ανατροπές της ζωής. Μια ιστορία που έρχεται σε άμεση σχέση από το πολιτικοποιημένο πνεύμα της εποχής της, χωρίς όμως να βαραίνει τη διάθεση και το κλίμα του έργου.

   Δε γίνεται να παραλείψω να αναφέρω τη συνεισφορά του Νιλ Σάιμον στην κωμωδία, που είναι ένας ακόμα καλός λόγος να δει κανείς αυτή την παράσταση. Ο Νιλ Σάιμον είναι υπεύθυνος για 29 θεατρικά έργα, έχει κερδίσει βραβείο Pulitzer, τρία βραβεία Tony και το βραβείο Mark Twain. Ο ίδιος αναφέρει ότι για εκείνον η συγγραφή είναι καταφύγιο, είναι ένας τρόπος να πονάς λιγότερο. «H θεατρική γραφή δεν είναι πάντα μια δημιουργική πράξη. Είναι φορές που νομίζω ότι μοιάζει με δηλητήριο που κατοικεί στο σώμα σου και ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από αυτό είναι να αρπάξεις ένα μολύβι και να το πιέσεις με δύναμη και ταχύτητα στην άδεια σελίδα», έχει γράψει.

   Θα ξαναέβλεπα πολύ ευχάριστα την παράσταση για το ευρηματικό της κείμενο, τους χαρακτήρες, την εξαιρετική απόδοσή του, τη μουσική επένδυση με το Frank Sinarta να δίνει ρομαντικό και χαρούμενο τόνο στο έργο. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, δεν κουράζει και προβληματίζει τόσο όσο… για να φύγεις ανάλαφρος αλλά και γεμάτος.

Ελισσαβέτα Τουλούση

Συντελεστές:
Μετάφραση - Διασκευή: Μιμή Ντενίση
Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Χορογραφίες - Κίνηση: Ρούλα Κουτρουμπέλη
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Coaching Actors – Βοηθός Σκηνοθέτης: Έλενα Αγγελοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Αυγερινός Σουλόπουλος
Video – Trailer: Angelis Films Ltd
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Πρωταγωνιστούν: Περικλής Λιανός, Μιχάλης Μαρκάτης, Ειρήνη Παπαδημάτου
 
Θέατρο Αλκμήνη κάθε Σάββατο 21 : 00 μ. μ. Και Κυριακή 18 : 30 μ.μ.
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις