Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση μουσικοθεατρικής παράστασης: Όνειρα Γλυκά

 
Μουσικοθεατρική Παράσταση “Όνειρα Γλυκά”, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
 
 
   Το “Όνειρα Γλυκά” είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση που γεφυρώνει εποχές, ανθρώπους, συναισθήματα και περιόδους ωρίμανσης/πτώσης. Για δεύτερη χρονιά η Σαλίνα Γαβαλά θέτει την υπέροχη φωνή της στην υπηρεσία ενός concept ενηλικίωσης που καθρεφτίζεται στο πρόσωπο της Ελπίδας. Μια φράση που λειτουργεί τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά, καθώς η Ελπίδα παραμένει μια άρτια ερμηνεύτρια και φέρει πάνω της μια τέτοια εμπειρία που όχι μόνο υπερνικά την κούραση των ετών αλλά προσφέρει μια ωριμότητα που ολοκληρώνει στο απόλυτο τη νεανική έκφραση της Σαλίνας Γαβαλά.

   Όπλο σε αυτή την πορεία ενηλικίωσης τα τραγούδια από την ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου και μια αμεσότητα έκφρασης που αποφέρει γλυκόπικρους καρπούς. Μια συλλογή σχετικά τετριμμένων θεμάτων, όπως είναι το γήρας, ο έρωτας και οι οικογενειακές σχέσεις, προβάλλονται μέσω της διαχρονικότητάς τους, ενίοτε ως τραγικές καταστάσεις και άλλοτε ως βασικά και αναπόφευκτα στοιχεία της ύπαρξης.

   Η τετραμελής ορχήστρα πλαισιώνει επαρκέστατα το έργο των δύο ερμηνευτριών, καταφέρνοντας την εκπλήρωση ενός πολύ δύσκολου έργου. Την “ακουστική” ενορχήστρωση τραγουδιών, που ο μέσος θεατής έχει “πολύ καλά” στα αυτιά του. Κι όμως η απόδοση των τραγουδιών και η ένταξή τους στο concept γίνεται ομαλότατα δίχως να φέρει οποιαδήποτε ανάγκη συγκρίσεως με την πρωτότυπη εκτέλεση.
 
oneiraglyka
   Οι δύο ερμηνεύτριες έχουν χτίσει μια πολύ ιδιαίτερη χημεία μεταξύ τους, ακροβατώντας ανάμεσα στη μητρική σχέση και την εξέλιξη του ίδιου χαρακτήρα στον χρόνο. Δύο εξαιρετικές φωνές που αλληλοσυμπληρώνονται και ερμηνευτικά. Η Ελπίδα προέρχεται από μια πολυφωνική σχολή τραγουδιστών, όπου το ομαδικό πνεύμα μεταφράζεται σε υπέροχες διφωνίες που μας προσέφεραν άλλωστε απλόχερα από σκηνής οι δύο γυναίκες. Η γεμάτη γρέζι και βάθος φωνή της Σαλίνας Γαβαλά κάλυψε όλες εκείνες τις μεσαίες περιοχές, πάνω στις οποίες χτίστηκε και η δραματουργία του χαρακτήρα της. 
 
   Το μεγάλο στοίχημα σε τέτοιες παραστάσεις που βασίζονται στο κολάζ τραγουδιών είναι η θέση των τραγουδιών αυτών στην υπηρεσία του σκηνοθετικού πλαισίου. Συνήθως η αντίστροφη σκέψη και η προσπάθεια να χτιστεί όλο το πλαίσιο πάνω στα προαποφασισμένα τραγούδια έχει τον κίνδυνο της επιτήδευσης, όσον αφορά στο κείμενο (το οποίο υπογράφει η ίδια η Σαλίνα Γαβαλά) και στην κινησιολογία επί σκηνής. Στο “Όνειρα Γλυκά” αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά σε αυτή την δεύτερη περίπτωση, αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο σε συνεπαίρνουν οι φωνές των δύο πρωταγωνιστριών και οποιαδήποτε αντίστοιχη σκέψη χάνεται στην πολυφωνία τους. 
 
   Μια παράσταση φόρος τιμής στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, που βρίσκει μια Ελπίδα όχι απλώς σε καλή κατάσταση διατήρησης της φωνής της, αλλά σε μια εξαιρετική κατάσταση σύνδεσης με την ήδη ώριμη φωνή της Σαλίνας Γαβαλά. Οι δυο τους χαρίζουν μερικές εξαιρετικές ερμηνείες και χέρι χέρι οδηγούν το θεατή σε μια γλυκύτατη έξοδο.
 
Δημήτρης Μπάρμπας
Παίζουν οι μουσικοί:
Γιώργος Τσολάκος: πιάνο – ενορχηστρώσεις
Αχιλλέας Διαμαντής: κιθάρα
Μιχάλης Κεχαγιάς: μπάσο
Αλέξης Κώστας: Κρουστά
 
Θεατρικό κείμενο: Σαλίνα Γαβαλά
Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος
 
Εισιτήρια: 13 ευρώ εισιτήριο εισόδου σάλας - 10 ευρώ εισιτήριο εξώστη.
 
Ελάχιστη υποχρεωτική κατανάλωση 8 ευρώ με μπύρα ή κρασί
10 ευρώ ποτό (2ο ποτό 8 ευρώ)
Φιάλη κρασί ανά 2 άτομα 35 ευρώ
Φιάλη ποτού ανά 4 άτομα 70 ευρώ
Joomla Social by OrdaSoft!