Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Οι σύντροφοι


   Ποια είναι η θέση της γυναίκας; Ποια του άντρα; Και πόσο τα δύο φύλα μπορούν να δημιουργήσουν μεταξύ τους;
 
syntrev02
   Από ττο Θέατρο «Τόπος Αλλού» μεταφερθήκαμε στο Παρίσι. Παρακολουθήσαμε τη ζωή δύο ζωγράφων, δύο καλλιτεχνών και ερωτευμένων δημιουργών. Ο φεμινισμός μόλις έχει αρχίσει να διαδίδεται και οι γυναίκες αναζητούν τη θέση που τους ταιριάζει με ό,τι μέσο έχουν να διαθέσουν...

   Επιστρατεύουν τσαχπινιά, έρωτα, σκέρτσα και θηλυκότητα σε έναν τρελό χορό, προκειμένου να καταφέρουν ό,τι μια γυναίκα έχει στο μυαλό της και να αναγνωριστεί ως ίση.

   Μα το πιο σημαντικό είναι η έννοια της λέξης «σύντροφος». Σύντροφος είναι ισότητα, στήριξη και κοινή πορεία. Δεν χωρούν ανταγωνισμός και ζήλεια σε μια τέτοια λέξη. Δεν είσαι ζευγάρι ή ακόλουθος, είσαι συνοδοιπόρος... Μα πόσα μπορείς να θυσιάσεις για να δημιουργήσεις μια τέτοια σχέση; Πόση εμπιστοσύνη και αφοσίωση έχει κάποιος να διαθέσει;
 
syntrev01
   Ο Άξελ, καταξιωμένος ζωγράφος, δύο φορές νικητής στο διαγωνισμό της Ανώτερης ακαδημίας τεχνών και γραμμάτων και μέντορας της γυναίκας του Μπέρτας. Η Μπέρτα, μαθητευόμενή του, φιλόδοξη και διψασμένη για αναγνώριση. Πείθει τον Άξελ να στείλουν και οι δυο τους έργα στο διαγωνισμό και μάλιστα να υπογράψει ο καθένας το έργο του άλλου.

   Το μονοπάτι της αγάπης στα σκοτάδια του εγωισμού, ένα σοκάκι δρόμος...  Οι καταστάσεις που ακολουθούν προκαλούν γέλια, αμηχανία και αρκετή σκέψη.

   Η αιώνια μάχη του Αδάμ και της Εύας, χωρίς νικητές και ηττημένους. Τους πλαισιώνουν άνθρωποι που εντείνουν τα πάθη και εξωθούν τις καταστάσεις στα άκρα... Έτοιμοι να κατασπαράξουν το ζευγάρι και να απολαύσουν τη φωτιά που ανάβουν.

   Η σκηνοθεσία μοντέρνα και εντυπωσιακή, με εξαιρετικές μουσικές επιλογές και μοναδικές ερμηνείες που συντάσσουν μια μοναδική θεατρική επιλογή. Ο φιλόξενος χώρος του θεάτρου και τα σκηνικά που στήθηκαν σε αυτόν σου μεταφέρουν αμέσως ένα αίσθημα ανασφάλειας και αμφιβολίας.

   Το έργο είναι ένα από τα σχετικά άγνωστα έργα του Στρίντμπεργκ και άπαιχτο στην Ελλάδα μέχρι πρότινος. Οι «Σύντροφοι» γράφτηκαν το 1886 και αποτελούν το δεύτερο έργο μιας τριλογίας που άνοιξε με τον «Πατέρα» και έκλεισε με τη «Μις Τζούλια». Είναι το μοναδικό έργο του Στρίντμπεργκ που ο ίδιος θεωρεί κωμωδία.

   Για μας «Οι σύντροφοι» είναι μια παράσταση που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να τη δείτε, να τη συζητήσετε και να την επικοινωνήσετε με τη σειρά σας.

Καλή σας θέαση!

Χάρις Μολυβιάτη
 
syntrev03
 
Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Σκηνικό-Κοστούμια :ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική : ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ-ΝΙΚΟΛΑΙ ΚΑΜΙΣΕΒ- (Κρ. Θέατρο Σόφιας)
Έντυπα Αφίσα :TOPOS ARTE
Επιμέλεια ύλης προγράμματος: ΗΡΩ ΜΗΤΡΟΥΤΣΙΚΟΥ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΙΤΟΥ
Βοηθοί Σκηνογράφου-ενδυματολόγου: ΝΕΦΕΛΗ ΣΤΕΙΡΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑ

Παίζουν οι ηθοποιοί: ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΛΤΑ, ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΜΥΡΣΙΝΗ ΜΟΡΕΛΛΙ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

Η Ελληνική μετάφραση στηρίχθηκε στο Αγγλικό κείμενο των Edith and Warner Oland.

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 21,00/ Σαββάτο 21,00/ Κυριακή 19,30
Τιμές εισιτηρίων : 15 κανονικό, 10 φοιτητικό, 8 ανέργων.
Θέατρο Τόπος Αλλού
Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 8656004
Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων  - Κυψέλη
 

Θεατρικές Παραστάσεις