Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο πατέρας του Άμλετ

 
   Λίγα λεπτά μετά τις εννέα, μέσα από το σκοτάδι εμφανίστηκε ένα γνώριμο, ωχρό πρόσωπο, αυτό του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη, ο οποίος για είκοσι μόνο παραστάσεις θα υποδύεται τον πατέρα του Άμλετ, στο θέατρο "Θησείον - ένα θέατρο για τις τέχνες". Για να είμαι ακόμα πιο σαφής, θα υποδύεται το φάντασμα του νεκρού πατέρα του Άμλετ.
 
patam01
 
   Χωρίς μουσική επένδυση, με λιγα ξύλινα μπαούλα στοιβαγμένα πάνω σε χώματα και ένα φακό, ο μοναδικός ήρωας της βραδιάς μας μεταφέρει σε ένα όνειρο που έχει σκοπό να δώσει ένα σημαντικό μήνυμα, λίγες συμβουλές και ένα τελευταίο αντίο.
 
   Ένας μονόλογος που δεν θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ένα ανθρώπινο όνειρο. Δεν έχει σαφή χρόνο, ούτε μορφή, μόνο οι σκιές αλλάζουν μορφές πάνω στους τοίχους κάθε τόσο. Τα λόγια του ηθοποιού όμως είναι ξεκάθαρα, αν μη τι άλλο, είναι ένας θεατρικός μονόλογος, γραμμένος απο τον ποιητή, στιχουργό και πεζογράφο Μάνο Ελευθερίου, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη.
 
   Ένας απολογισμός ζωής, χωρισμένος σε τόσα επίπεδα. Κύριος σκοπός αυτής της βραδινής "επίσκεψης" είναι η επιθυμία να αποκατασταθεί η αλήθεια, να βροντοφωνάξει για τον άδικο χαμό του και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής, βλέπουμε πάραλληλα στον πατέρα του Άμλετ την ανησυχία οποιουδήποτε πατέρα για το τι θα απογίνει ο γιος του, χωρίς τη δική του καθοδήγηση στο μέλλον. Μετανιώνει που δεν στάθηκε αρκετά δίπλα του και ήρθε η ώρα να πει όσα δεν πρόλαβε.
 
patam02
 
   "Να αγαπήσεις μία γυναίκα, για να έχεις ένα χάδι συντροφιά τά βράδια και όχι τα βιβλία σου"... "Να ταξιδεύεις, να γνωρίσεις τη θάλασσα, που δεν πρόλαβα να σου δείξω εγώ"... "Να προσέχεις τους θεατρίνους, που κάνουν τους φίλους σου" και "Να είσαι, παιδάκι μου, ευτυχισμένος και εγώ θα είμαι υπερήφανος από εκεί πάνω"... Λόγια που θέλει να πει κάθε πατέρας, βασιλιάς ή μη, στο γιο του, για να αναπαυτεί η ψυχή του. Σε αυτό το σημείο να πω πως η περιγραφή της μεταθανάτιας ζωής ήταν πέρα για πέρα ολοκληρωμένη, δίνοντάς σου την εντύπωση πως παρακολουθούσες ένα φάντασμα που στο δεύτερο "ντιν" της καμπάνας, λίγο πριν την αυγή, πρέπει να επιστρέψει στον κόσμο των νεκρών.
 
   Το "ντιν" τελικά έφτασε και ήταν το χειροκρότημα του κόσμου. Ο ηθοποιός, κρατώντας αγκαλιά τα δύο "μυαλά" της παράστασης, Μάνο Ελευθερίου και Χρήστο Γκόνη, υποκλίθηκαν στο κοινό, σε φίλους, συγγενείς και ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου που ήρθαν στην πρεμιέρα της παράστασης.
 
Έφη Αργυρού
 
patam03
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Ερμηνεία: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Σκηνικά-Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική Επιμέλεια: Μικρή Άρκτος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μιχάλης Αγγελίδης, Δημήτρης Καντάς
Παραγωγή: Μικρή Άρκτος, Αιώρηση
Διεύθυνση Παραγωγής: Βιβή Γερολυμάτου
 
Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
Τηλέφωνο: 210 32 55 444
Πρεμιέρα: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου
Τελευταία παράσταση: 19 Δεκεμβρίου
Μέρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα Έναρξης: 21.00
Διάρκεια παράστασης: 70’ (χωρίς διάλειμμα)
 
patam04
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
13€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό, ανέργων
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ :
▪ Public – σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr)
▪ TicketServices - στο εκδοτήριο Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά στο 210 72 34 567 και μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr
▪ Ταμείο θεάτρου: μέρες και ώρες λειτουργίας του θεάτρου
 
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη
 

Θεατρικές Παραστάσεις