Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση πανέμορφης παράστασης: Ο μαγικός αυλός

 
   Το θέατρο, πέρα από μια ωραία παράσταση, είναι ίσως ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά μουσικούς συνθέτες, όμορφες αξίες και διάφορα είδη τέχνης. Να έχει δηλαδή ένα ύφος διδακτικό, να αποτελεί είδος διασκέδασης αλλά και εκπαίδευσης. Να δώσουμε στα παιδιά μας παιδεία και μόρφωση και να τα γεμίσουμε με αξίες και ενσυναίσθηση. Γιατί αυτό που χτίζουμε σήμερα, είναι ό,τι ακριβώς θα αντικρίσουμε στο μέλλον. Ας είμαστε γενναιόδωροι με το αύριο και ακόμα και ένα δύσκολο παρόν μπορεί αυτομάτως να μετασχηματιστεί σε μια υπέροχη πρόκληση. Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της το γνωρίζουν πολύ καλά και μέσα από τις δουλείες τους κάθε χρόνο βοηθούν στην επίτευξη του στόχου αυτού. Σε ένα στόχο πιο μεγάλο από το ατομικό εγώ. Σε ένα στόχο που αφορά όλους μας. Σε ένα στόχο μεγάλο και δύσκολο, που απευθύνεται στο πιο ιδιότροπο και υπέροχο κοινό... Στα παιδιά μας! Και τα καταφέρνουν – ευτυχώς για εμάς - περίφημα!
 
avlos542
   Αρκετά όμως με την εισαγωγή, ας συστήσουμε στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους το έργο που ανεβαίνει φέτος στο θέατρο Κιβωτός και έχει τον τίτλο «Ο Μαγικός Αυλός».

   Στο παραμύθι μας λοιπόν υπάρχουν - φυσικά - ένας βασιλιάς, μια βασίλισσα, μια κόρη όμορφη πριγκίπισσα και ένα πριγκιπόπουλο, το οποίο πλαισιώνουν φίλοι και βοηθοί. Όμως ας τα πάρουμε από την αρχή…

   Χρόνια πριν ο βασιλιάς της ημέρας, δίκαιος και καλός όπως ήταν (ήθελε να διοικεί πάντα στο φως και την αλήθεια), αγάπησε τη βασίλισσα της νύχτας. Η βασίλισσα της νύχτας από την άλλη πλευρά, ήταν μια γυναίκα δόλια και κακιά, φίλος της ήταν το σκοτάδι και τα ψέματα. Έτσι… αυτή η αγάπη σύντομα τελείωσε και μετατράπηκε σε μίσος. Εννέα μήνες αργότερα η βασίλισσα της νύχτας έφερε στο κόσμο μια κόρη, την όμορφη Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο πατέρας της. Το έμαθε ο Βασιλιάς της μέρας και θορυβήθηκε. Φοβήθηκε η κόρη του μην πάρει το χαρακτήρα της μητέρας της και έτσι την έκλεψε και την έβαλε σε έναν όμορφο πύργο, τοποθετώντας ανθρώπους του να την φυλάνε. Η βασίλισσα της νύχτας, έχοντας χάσει την κόρη της, έγινε πιο μαύρη και σκοτεινή από ποτέ. Αναζήτησε λοιπόν να βρει ένα παλικάρι που θα αγαπούσε και θα έκλεβε την Παμίνα για να την γυρίσει πίσω σε εκείνη. Το παλικάρι μας αυτό ονομάζεται Ταμίνο και είναι ένας πρίγκιπας, ο οποίος στο πρόσωπο της Παμίνα βρίσκει το ιδανικό ταίρι, μα για να την κερδίσει θα περάσει τρεις δοκιμασίες… της σιωπής, της φωτιάς και του νερού. Συντροφιά του έχει έναν ιδιαίτερο άνθρωπο του δάσους, τον Παπαγκένο. Δίπλα στον πρίγκιπα βρίσκει και ο Παπαγκένο το νόημα της δικής του ζωής και μαζί περνάνε τις δοκιμασίες για να κατακτήσουν το πεπρωμένο τους. Γιατί η αγάπη και η ζωή που αναζητάμε θέλει πολλές φορές κόπο και θυσίες, μα σίγουρα αποτελεί ένα συναρπαστικό ταξίδι.
 
avlos543
   Το έργο με τη συναρπαστική πλοκή του καθήλωσε μικρούς και μεγάλους, τραβώντας στο έπακρο την προσοχή μας και διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι ονειρικά και σε τοποθετούν αμέσως στον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών. Όσο για τη μουσική του Μότσαρτ, δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια να την περιγράψουν. Μόνο να αναφέρω ταπεινά, πως ένας επιπλέον λόγος που αυτό το έργο αξίζει κάποιος να το δει, είναι για να συστήσει τα παιδιά του στο εύρος της κλασικής μουσικής και το εξαιρετικό θεατρικό είδος της όπερας. Οι ηθοποιοί – τραγουδιστές τοποθέτησαν στους χαρακτήρες τους όλη την αγάπη τους για το παιδικό θέατρο και τη δουλεία τους και μας προσέφεραν μια εμπειρία μοναδική. Πραγματικά κατέθεσαν ψυχή και σώμα, αφού όλοι τους υποδύονταν παραπάνω από έναν χαρακτήρα, με συνεχείς αλλαγές σε κουστούμια, ύφος και κίνηση.

   Μην στερήσετε στα παιδιά και τους εαυτούς σας αυτή την παραμυθένια, μουσική και ονειρική εμπειρία.

   Η κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη, πριν την έναρξη της παράστασης, έκανε μια εισαγωγή στον κόσμο της όπερας. Από τι μέρη αποτελείται, πως ονομάζονται οι ηθοποιοί που την απαρτίζουν, ποιος είναι ο Μότσαρτ και λίγα λόγια για το έργο του. Στο τέλος μας έδωσε μια γεύση από τα μελλοντικά της σχέδια και σκέψεις που ειλικρινά ανυπομονούμε να δούμε από κοντά.

Καλή θέαση!

Χάρις Μολυβιάτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΑΦΗΓΗΣΗ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ, ΜΙΝΑ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ: ΧΑΡΑ ΔΗΜΑ
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: ΕΡΡΙΚΑ ΑΛΑΜΑΝΟΥ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΑΠΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΝΑΣΑΚΗ
ARTWORK: ΛΟΥΚΑΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΥΒΑΣ, ΕΣΤΕΛΛΑ ΚΟΠΑΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΙΖΑ, ΑΝΤΖΕΛΑ ΞΥΔΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΥΣΟΥΛΑ

Παραστάσεις
Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ
Πειραιώς 115,Γκάζι,
Τηλ.: 2103417000 - 2103427426
Κάθε Κυριακή για κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:15 & 15:00
Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες με διάλλειμα

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή των Βαίων
Ημέρες και ώρες Ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια : Απο Τετάρτη ώς και Κυριακή 10:00 – 13:00 και 17:00 – 21:00.
Τηλέφωνο Ταμείου: Τηλ.: 2103417000 - 2103427426.

Τιμές εισιτηρίων κατ’άτομο: 12€ (Γενική είσοδος), 10€ Groups άνω των 10 ατόμων/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΑΕΔ & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ)/ Οικογένειες 4 ατόμων και άνω, 8€ ΑμΕΑ (κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ταμεία του Ιδρύματος)

Για τα σχολεία και τους συλλόγους, διοργανώνονται παραστάσεις τις καθημερινές τα πρωϊνά, κατόπιν συνεννόησης.
Καθημερινά για σχολεία στις 10:00 Κρατήσεις για σχολεία και συλλόγους:
Δευτέρα – Παρασκευή 08:30-14:30 Τηλ: 210 3417000, 6945373097, 6944273923
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Θεατρικές Παραστάσεις