Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο Κύκλος


   Πρεμιέρα στο θέατρο Σταθμός, λαμπερά πρόσωπα, χαμόγελα και η πρώτη παράσταση είναι γεγονός!
 
kyklos452
   Στη σκηνή εμφανίζεται ο Ερρίκος, ένας σαρανταπεντάρης που έχει χάσει το γιο του, τη δουλειά του και έχει πρόσφατα χωρίσει. Δεν του μένει τίποτε άλλο από το να βάλει μια θηλιά στο λαιμό του και να τερματίσει τη μίζερη ζωή του. Κάνοντας «πρόβες» αυτοκτονίας (Ναι, διότι απόφαση πραγματική δεν το είχε πάρει), χτυπά η πόρτα και μπαίνει φουριόζος ο δικηγόρος της συζύγου για τις υπογραφές του διαζυγίου. Βλέποντας στο μέσο του σαλονιού τη θηλιά αντιλαμβάνεται σε τι κατάσταση είναι ο Ερρίκος και προσπαθεί να το βοηθήσει (έτσι δείχνει στην αρχή). Του δίνει μια προσωρινή δουλειά, τίποτα υποτίθεται παράνομο, να απαντάει και να πουλάει πράγματα σε ένα site γνωριμιών – sex shop. Καλή δουλειά, με χρήμα και το πληκτρολόγιο του Ερρίκου παίρνει φωτιά.

   Ενώ συντονίζεται στις νέες καταστάσεις, εμφανίζεται η κόρη του Αφροδίτη με τον Τούρκο φίλο της Burak, για να μείνουν μερικές μέρες στο σπίτι του. Μέσα σε αυτό έχει και την τρελή παντρεμένη να μπαινοβγαίνει μέσα στο σπίτι, να το θεωρεί κτήμα της, να σκέφτεται ανορθόδοξα για ό,τι δει (μέχρι και όργιο πίστευε πως ετοίμαζε ο καλός της). Αρχίζουν τα ευτράπελα και γίνεται χαμός (ε, δεν θα σας πω και όλο το έργο).
 
kyklos453
   Το τέλος της παράστασης βαθιά συγκινητικό, όταν ανακαλύπτει πως ο δικηγόρος ήταν αυτός που έστειλε φυλακή το γιό του, ο οποίος αυτοκτόνησε από ντροπή. Όλα όμως είναι κύκλος και η δικαιοσύνη στυγνή.

   Ήταν μια πάρα πολύ καλή δουλειά, τα παιδιά μας έδωσαν έντονες στιγμές, είτε επρόκειτο για γέλιο, είτε μας ταρακούνησαν αρκετά και μας έβαλαν σε σκέψεις με τα παθήματα του Ερρίκου. Δεν ένοιωσα κανέναν ενδοιασμό όταν ο δικηγόρος πήρε αυτό που του άξιζε. Είχα μπει στη θέση αυτού του πατέρα και καταλάβαινα απόλυτα το θυμό του.

   Ο Γιώργος Κοψιδάς ήταν εξαιρετικός, με καθήλωσε. Όσο για την Κατερίνα Τσάβαλου, απλά τη λάτρεψα, ήταν απίστευτα κωμική, ήταν το αστέρι της παράστασης. Επόμενη αναφορά στο γόη Burak Hakki. Πολύ καλός, ταλαντούχος και με αίσθηση μιας διαφορετικής ματιάς για το έργο (σπεύσατε κορίτσια). Εξαιρετικοί όμως ήταν και ο Δημήτρης Γιώτης, η Ευγενία Παναγοπούλου, ο Κώστας Φραγκολιάς και ο Νίκος Κερασιώτης.
 
kyklos454
   Μέσα στη μιάμιση ώρα που διήρκησε η παράσταση περάσαμε από πολλές συναισθηματικές διακυμάνσεις, το έργο βέβαια είναι κωμωδία, αλλά μια καλή κωμωδία έχει και το ανάλογο δράμα της.

   Εκπληκτική δουλειά, μπράβο σε όλους και τους εύχομαι τα καλύτερα. Να τετραγωνίσουν τον κύκλο!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Σταθμός Θέατρο
On mapΒίκτωρος Ουγκώ 55,Μεταξουργείο
Τηλ : 2114036322
Παραστάσεις :
Πληροφορίες : Βραδ.: Παρ., Σάβ. 9.15 μ.μ., Κυρ. 8.30 μ.μ.
Τιμη : € 17, 12
 

Θεατρικές Παραστάσεις