= Ανταπόκριση απίστευτης παράστασης: Ο φάρος
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση απίστευτης παράστασης: Ο φάρος

 
   Άντρες περιθωριακοί, απομονωμένοι, με παρελθόν που βαραίνει τη συνείδησή τους. Ο Σάρκι Χάρκιν είναι ο ένας εκ των πέντε χαρακτήρων που εμφανίζονται στο έργο και είναι αυτός που θα βρεθεί μπροστά στο μεγαλύτερο σταυροδρόμι της ζωής του. Ένα σφάλμα του παρελθόντος του, όχι αμελητέο, θα επιστρέψει με ορμή για να τον απορροφήσει και να το συμπαρασύρει. Μόνη του σωτηρία η τύχη.
 
faros1964

   Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο Σάρκι έχει επιστρέψει στο σπίτι του, όπου μένει παρέα με τον τυφλό αδελφό του Ρίτσαντ, επειδή απολύθηκε για άλλη μια φορά από τη δουλειά του. Προσπαθώντας να βρει νόημα στη ζωή του καταβάλλει μια προσπάθεια να μείνει μακριά από το αλκοόλ, κατά τη διάρκεια των εορτών τουλάχιστον. Ο Ρίτσαρντ έχασε την όρασή του από επαγγελματικό ατύχημα και είναι και αυτός αλκοολικός. Τα δύο αδέλφια προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση μεταξύ τους, σβήνοντας σκιές ακόμα και από την εποχή της συμβίωσης με τους γονείς τους. Τη συντροφιά τους συμπληρώνει ο Ιβάν, εξίσου αλκοολικός, τον οποίο συναντάμε στα πρόθυρα της οικογενειακής του καταστροφής. Δεν λέει να αποφασίσει να επιστρέψει σπίτι του, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να του κλείσει την πόρτα, κρατώντας τον μακριά από τα παιδιά τους.

   Την παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι καλούνται ο Νίκι, νυν σύντροφος της πρώην γυναίκας του Σάρκι, ο οποίος καταφθάνει παρέα με το μυστηριώδη και άκρως κομψό κύριο Λόκχαρτ. Ο κύριος Λόκχαρτ καταφέρνει εύκολα να εντυπωσιάσει αρχικά όλους τους παρευρισκόμενους και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Σκοπός του όμως είναι να κλέψει την ψυχή του Σάρκι. Ως γνήσιος Εωσφόρος αποζητά το μερίδιο που του αναλογεί λόγω ηθικών χρεών του Σάρκι και αμαρτίες ατιμώρητες του παρελθόντος του. Η ψυχή του Σάρκι γίνεται στοίχημα και όλα θα κριθούν σε μια παρτίδα πόκερ.
 
faros1965

   Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υποδύεται το Ρίτσαρντ. Έχει χάσει την όρασή του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνεται φορτικός στον αδελφό του, είναι πολύ σαρκαστικός και κυνικός. Η ωμότητά του πολλές φορές εκφράζεται με χιούμορ, κρατώντας ισορροπία ανάμεσα στο εσωτερικό δράμα του χαρακτήρα που ερμηνεύει. Ιδανικός στο ρόλο που απέδωσε, κατάφερε να δημιουργήσει ολοκληρωμένο χαρακτήρα χωρίς να πέσει σε ακρότητες που θα τον οδηγούσαν σε ήρωα-καρικατούρα.

   Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος κρατά το ρόλο του καταβεβλημένου σωματικά και ψυχικά Σάρκι. Νευρικός, όπως η στέρηση του αλκοόλ προστάζει, λιγομίλητος και αεικίνητος. Συγκρούεται εσωτερικά με τον εαυτό του, προσπαθεί να επιβληθεί στον αδελφό του, σχεδόν ποτέ με επιτυχία και είναι ο χαρακτήρας που θα περάσει τις περισσότερες ψυχολογικές διακυμάνσεις. Ολοκληρωμένη ερμηνεία που συνδυάζει και σωματικό θέατρο μέσω της κίνησής του, προσέφερε στον ήρωά του έντονη παρουσία, ακόμα και αν στεκόταν σε μια γωνία ακίνητος προσπαθώντας να γίνει αόρατος.

   Ο Νίκος Ψαρράς είναι ο Ιβάν. Φίλος της οικογένειας Χάρκιν και πιστός σύντροφος του Ρίτσαρντ στις αλκοολικές του καταχρήσεις. Ίσως η πιο κωμική φιγούρα στο σπίτι, ψάχνει διαρκώς τα γυαλιά του και αποφορτίζει την ατμόσφαιρα όποτε αρχίζει να γεμίζει με ένταση. Ο Νίκος Ψαρράς καταφέρνει να κάνει το χαρακτήρα του να ξεχωρίσει προσφέροντάς του βάθος, ουσία και έντονη θεατρικότητα. Είναι ο χαρακτήρας που στο τέλος θα λειτουργήσει ως καταλύτης και θα προσφέρει την κάθαρση. Εξαιρετικός και μέσα στο ρόλο του, ακόμα και στην υπόκλιση.
 
faros1963

   Το Νίκι υποδύεται ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος. Αν και η είσοδός του προκαλεί αμηχανία και ανταγωνιστικότητα στο Σάρκι, τελικά αποδεικνύεται ως η πιο λογική φωνή της παρέας. Ερμηνεία με ρυθμό και καθαρότητα που στέκεται επάξια ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους χαρακτήρες.

   Τέλος, ο Αιμίλιος Χειλάκης αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το ρόλο του «κακού» Εωσφόρου. Εμφανίζεται ως φίλος του Νίκι, κομψός και υπέροχος, αλλά σύντομα μας παρουσιάζει το σκοτεινό του πρόσωπο. Καταφέρνει με επιτυχία να ενώσει το πραγματικό με το υπερφυσικό που κρύβει ο χαρακτήρας του. Καθαρότητα στο λόγο του, επιβολή με το ύφος του. Σίγουρα δεν αφήνει πολλά περιθώρια να τον αμφισβητήσεις. Για άλλη μια φορά απλά σαρωτικός με την παρουσία και ερμηνεία του.

   Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Αθηνών και όσοι δεν έχετε προλάβει να το δείτε έως σήμερα, κάνετε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. Θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Παράσταση ολοκληρωμένη στο σύνολό της, με εξαιρετικά σκηνικά, που αποδίδουν απόλυτα το κλίμα της εποχής, ενώ παράλληλα βοηθούν στην κατανόηση των χαρακτήρων που θα γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια της παράστασης. Εξαιρετικές μουσικές επιλογές, εύστοχοι φωτισμοί και ερμηνείες αξεπέραστες.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
faros1966

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
Βουκουρεστίου 10, 2103312343. Διάρκεια: 120΄.
Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Νίκος Ψαρράς, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης.
Σκηνοθεσία: Κ. Μαρκουλάκης
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Αθανασία Σμαραγδή
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μανώλης Δούνιας – Έλενα Σκουλά
Θεατρικές Επιχειρήσεις : Κάρολος Παυλάκης

Παραστάσεις:
Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, ώρες: 21:00
Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, ώρες: 21:00
Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ώρες: 21:00
Σάββατο 20 Απριλίου 2019, ώρες: 18:00, 21:15
Κυριακή 21 Απριλίου 2019, ώρες: 21:15
 
Εισιτήρια:
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 20€, 17€, 14€
Φοιτητικό (πλην Σαββάτου βράδυ): 14€
Νεανικό (έως 26 ετών) & άνω των 65 ετών: 14€ (Τετάρτη & Πέμπτη)
Ανέργων: 10€ (Τετάρτη & Πέμπτη)
Λαϊκή Απογευματινή Σαββάτου: 17€
Βραδινή Σαββάτου: 20€

Προπώληση:
Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:
- www.tickemaster.gr
- Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111
Με μετρητά: Εκδοτήρια του Θεάτρου Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, τηλ. 210 3312343 (ώρες ταμείου εκτός Δευτέρας: 10:30πμ- 1:30μμ & 5:00μμ-9:30μμ)
Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας (VISA ή MASTERCARD) καθώς και μετρητά:στα καταστήματα PUBLIC
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις