= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο εραστής
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο εραστής

 
   Ο Ρίτσαρντ και η Σάρα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει σε ένα υπέροχο σπίτι στα προάστια, όχι μακριά από το κέντρο της πόλης. Η ζωή τους είναι τυπική και καλή σαν όλα τα ζευγάρια. Ο Ρίτσαρντ είναι οικονομικός σύμβουλος σε μία εταιρεία και η Σάρα είναι η ιδανική σύζυγος. Είναι αυτή που θα έχει το σπίτι φροντισμένο, καθαρό, περιποιημένο και αυτή που θα είναι κάθε πρωί εκεί να ετοιμάσει το υπέροχο πρωινό τους. Ο Ρίτσαρντ, από την άλλη, καθημερινά θα έχει μια γεμάτη ημέρα στη δουλειά, με πολλούς οικονομικούς ισολογισμούς, αναλύσεις και πολύωρα μίτινγκ.
 
erastis2004

   Σε αυτό το φαινομενικά υπέροχο σκηνικό υπάρχει και ο εραστής της Σάρας. Ο άνθρωπος που η Σάρα συναντά στο σπίτι τους τις ώρες που ο Ρίτσαρντ είναι στην δουλειά. Κάθε φορά που είναι να βρεθεί μαζί του, στο πρωινό με το Ρίτσαρντ, κανονίζουν τι ώρα θα γυρίσει ώστε να μην τους πετύχει εκεί. Ναι, ο Ρίτσαρντ το γνωρίζει...

   Μέσα από τις κουβέντες τους, ο Ρίτσαρντ θα αρχίσει να θέλει να μάθει. Να μάθει αν ο εραστής ρωτάει για τον ίδιο, αν θα το συμπαθούσε, αν θα μπορούσαν να κάνουν παρέα. Η Σάρα δυσκολεύεται να απαντήσει. Προσπαθεί να τον ησυχάσει και να αλλάξει θέμα συζήτησης. Αντίστοιχα ο εραστής ρωτάει την Σάρα για το Ρίτσαρντ. Πώς μπορεί και το αντέχει όλο αυτό; Πώς αισθάνεται που βρίσκονται στο σπίτι του; Πώς θα γίνει να μιλήσουν οι δυο τους;
 
erastis2007
   Όμως και ο Ρίτσαρντ έχει «ανάγκες». Ανάγκες που ικανοποιεί με μία πόρνη που συναντά πριν επιστρέψει στο σπίτι του. Στο σπίτι του, που πριν λίγο ήταν η γυναίκα του με τον εραστή της. Μια μέρα όμως ο Ρίτσαρντ θα γυρίσει σπίτι και θα ζητήσει από τη Σάρα να σταματήσει να το βλέπει στον ίδιο τους το σπίτι. Θα της πει ότι δεν το ανέχεται άλλο αυτό που συμβαίνει… Η Σάρα θα προσπαθήσει να τον πείσει ότι δεν πρέπει. Πως πρέπει όλα να συνεχίσουν να γίνονται όπως γίνονταν ως τώρα.

   Το κείμενο του Χάρολντ Πίντερ είναι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα και τόσο ουσιώδες. Μέσα από τις κουβέντες του ζευγαριού, η αρχική αίσθηση ότι η κατάστασή τους είναι αποδεκτή εκατέρωθεν καταρρίπτεται και οι ήρωες αποκαλύπτουν τη μοναξιά τους. Την πραγματική τους ανάγκη για αληθινή κατανόηση και αληθινή επικοινωνία. Αυτή που τόσο θέλουν πραγματικά και δεν μπορούν να ζητήσουν μεταξύ τους.
 
erastis2009

   Η Χρύσα Κοτταράκου και ο Κωνσταντίνος Παράσης υποδύονται υπέροχα το ζευγάρι αυτό. Σε ένα λιτό σκηνικό, δίνουν την αίσθηση του χώρου θαυμάσια και σου προκαλούν συναισθήματα καθημερινά, απλά, πραγματικά. Δεν στολίζουν τίποτα υπερβολικά και δεν σε αφήνουν με ερωτηματικά. Είναι ζευγάρι, είναι εραστές, είναι άνθρωποι με ανάγκες για αισθήματα πραγματικά.

Επί Κολωνώ ο εραστής σας…
Πάρης Μακρίδης
 
Συγγραφέας: Χάρολντ Πίντερ
Σκηνοθεσία: Λένα Φιλίπποβα
Μετάφραση: Χρύσα Κοτταράκου
Σκηνικά – κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Ζέρβα
Φωτογραφίες: Τσέτσι Τσάνκοβ
Επιμέλεια αφίσας: Θεόδωρος Λ. Στεφανόπουλος
Trailer: Στέφανος Γκέκας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου ΗΘΩ
Παίζουν: Χρύσα Κοτταράκου, Κωνσταντίνος Παράσης
 
erastis2010
 
Μέρες και ώρα παραστάσεων: Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 19.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος:13 €, Φοιτητικό/Ανέργων: 10 €
Διάρκεια: 70 λεπτά

Κρατήσεις θέσεων: 2105138067, 6948298063
Facebook: https://www.facebook.com/pinterlover/
Εταιρεία Θεάτρου ΗΘΩ
URL: https://lenafilippova.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ionplato/
 
Θέατρο Επί Κολωνώ
Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, Αθήνα,
Τηλ.: 2105138067
Προπώληση:
Viva.gr
 
Joomla Social by OrdaSoft!