Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Ο άσχημος

 
Δύο-Σι-Κάπα

   Ο κύριος Λέττε είναι ο υπεύθυνος παραγωγής ενός μοναδικού ρευματοδιακόπτη, που ο ίδιος έχει σχεδιάσει. Η εταιρεία του πρόκειται να κάνει μία μεγάλη παρουσίαση κάπου στις Άλπεις και ο ίδιος περιμένει τις τελικές πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι για την παρουσίαση. Όχι όμως. Είναι άσχημος… 
 
ashimos24
   Μετά από αυτή την κατάσταση ο κύριος Λέττε επιστρέφει σπίτι, στη γυναίκα που αγαπάει και τη ρωτάει όλο απορία για ποιο λόγο τόσο καιρό τον κοιτάει μόνο στο αριστερό μάτι. Η απάντηση… «Μα είσαι άσχημος! Αλλά είσαι πολύ όμορφος εσωτερικά»… Δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πραγματικότητα που ο ίδιος δεν ήξερε. Δεν το είχε σκεφτεί ποτέ ότι ίσχυε κάτι τέτοιο και τώρα, σε μια σημαντική στιγμή για την καριέρα του, το μαθαίνει.

   Η απόφαση που παίρνει είναι να επισκεφτεί ένα πλαστικό χειρουργό με τη σύζυγό του, όπου και εκεί πάλι αντιμετωπίζει την ίδια σκληρή αλήθεια. «Είστε άσχημος»… Ο γιατρός φοβάται για το αποτέλεσμα. Η σύζυγος υποστηρίζει ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, σίγουρα θα είναι καλύτερο από τώρα. Ο ίδιος ο κύριος Λέττε πρέπει να υπογράψει χαρτί ότι θα απαρνηθεί το τωρινό του πρόσωπο. Πρέπει να αρνηθεί την εικόνα του εγγράφως. Τελικά συμφωνεί. Η εγχείρηση γίνεται και πετυχαίνει. Ο κύριος Λέττε γίνεται ένας άλλος. Αποκτά ένα υπέροχο πρόσωπο που μαγεύει τους πάντες.

Ο πλαστικός εντυπωσιάζεται ακόμα και ο ίδιος από τη δουλειά του, το αφεντικό του κύριου Λέττε και πάλι το λατρεύει. Η δε σύζυγος δεν ξεκολλάει από πάνω του… Όλοι πλέον είναι μαγεμένοι από την απόλυτη ομορφιά. Ακόμα και ο ίδιος.
 
ashimos25
   Το αφεντικό του το στέλνει ασταμάτητα σε παρουσιάσεις της εταιρείας και όλοι μαγεύονται από το υπέροχο πρόσωπο. Ο πλαστικός χειρουργός βγάζει αφίσες με το πρόσωπό του ως δείγμα της δουλειάς του. Το αποτέλεσμα είναι όλοι να θέλουν ένα ίδιο πρόσωπο. Μέσα σε λίγο καιρό ο κόσμος γύρω του γεμίζει με κυρίου Λέττε! Είναι παντού… Στο πάρκο, στο δρόμο, στα μαγαζιά, παντού Λέττε. Μέχρι και η σύζυγος έχει αρχίσει να μπερδεύεται. Με ποιον Λέττε είναι μαζί τώρα, με ποιον Λέττε ήταν πριν λίγο… Δεν την ενοχλεί όμως. Από τη στιγμή που είναι όμορφο το πρόσωπο, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Ο ήρωας μας καταλήγει να μιλάει με το «εγώ» του.

-Είμαι εγώ!
-Ναι, εγώ είμαι…
-Είμαι όμορφος!
-Ναι είμαι όμορφος…

   Τελικά όμως να σε βλέπεις παντού είναι αυτό που θέλουμε; Είναι αυτό που μας λείπει;

   Μία παράσταση με υπέροχους γρήγορους και έξυπνους διαλόγους. Με ελάχιστα σκηνικά, αλλά αρκετά να σου δώσουν όλη την εικόνα. Υπέροχοι φωτισμοί στα σημεία που πρέπει, όπως πρέπει. Πολύ ωραίες μουσικές που δένουν ακόμα καλύτερα τις εικόνες και τις λέξεις του κειμένου. Οι Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός, αποδίδουν υπέροχα όλα τα συναισθήματα του έργου και απεικονίζουν σωστά το κείμενο που είναι γρήγορο έξυπνο και σύγχρονο.

-Εγώ είμαι!
-Ναι, εγώ είμαι…

Πάρης Μακρίδης
 
ashimos26

Κείμενο: Marius Von Mayenburg
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μιχάλης Σδούγκος
Πρωτότυπη μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Μake up artist: Γιάννα Μαρματάκη
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Κρίστελ Καπερώνη
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου, We will
 
ΠΑΙΖΟΥΝ
Θανάσης Δόβρης, Βάσω Καβαλιεράτου, Συμεών Τσακίρης, Μιχάλης Βρεττός

Έναρξη: 12 Δεκέμβρη
Έως: Κυριακή των Βαΐων

Πού: Tempus Verum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ.: 210 3425170
Πότε: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00 και Κυριακή 19:00
Διάρκεια: 85’ χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια: 16 € (κανονικό), 12 € (μειωμένο), 10 € (ανέργων)
Κάθε Πέμπτη γενική είσοδος 10 ευρώ
Προπώληση: www.viva.gr (προσφορά μέχρι την πρεμιέρα 10 €)
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 210 3425170
Joomla Social by OrdaSoft!