Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Νεφελοκουκοχώρα

 
   Δύο άντρες φεύγουν από τη γεμάτη καυσαέρια και πνιγμένη στην κίνηση Αθήνα και ψάχνουν για μια νέα χώρα, για έναν τόπο που όλα είναι αγνά και δίκαια και ειλικρινή όπως ήταν παλιά. Ακολουθούν δυο πουλιά και φτάνουν πάνω από τα σύννεφα σε μια χώρα που ζουν μόνο πουλιά, μεγάλα και μικρά, ήμερα και αρπακτικά. Τα πουλιά δεν καλοδέχονται τους ανθρώπους στην αρχή αλλά πείθονται να ακούσουν τις ιδέες τους. 
 
nefelo444
 
   Οι άνθρωποι προσπαθούν να οργανώσουν τα πουλιά και να ιδρύσουν μια δικιά τους χώρα, την χώρα των πουλιών και να μην αφήνουν τους ανθρώπους να πλησιάζουν και τους θεούς να εκμεταλλεύονται τα φτερωτά πλάσματα. Τα πουλιά λοιπόν χτίζουν τοίχος και φτιάχνουν τη δική τους χώρα.

   Όπως λοιπόν σε κάθε τι καινούριο, αρχίζουν να καταφθάνουν επιτήδειοι και λωποδύτες και κομπιναδόροι. Πάνω στην σκηνή εμφανίζονται ο τεχνοκράτης που θέλει να αεροδομήσει, ο συκοφάντης που θέλει φτερά για να πετά και να βλέπει τις παρανομίες πιο εύκολα για να τις καταδίδει και να εκβιάζει, μια άγνωστη καλλιτέχνης που ψάχνει χορηγούς, ο απεσταλμένος του ΔΝΤ για να δανείσει και πολλοί άλλοι με κακούς σκοπούς. Όλους τους διώχνουν τα πουλιά και επιτρέπουν μόνο στους αγαθούς και ειλικρινείς να μείνουν στη χώρα τους, όπως ο βάρδος που ψάχνει δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί.
 
nefelo445

   Έκτος από τους ανθρώπους όμως, την εμφάνισή τους κάνουν και οι θεοί, που πρώτα με την Ίριδα και μετά με τον Ηρακλή, θέλουν να κάνουν τα πουλιά να αφήσουν ξανά την τσίκνα από τα ψητά των ανθρώπων να φτάσει ξανά τους ουράνιους θεούς. Τα πουλιά όμως δεν διαπραγματεύονται χωρίς ανταλλάγματα και ζητάν πληρωμή και διόδια, σπόρους και κανναβούρι για να αφήσουν τις μυρωδιές να περνάν.

   Σας θύμισε κάτι; Προφανώς και σας θύμισε. Η ωραιότερη κωμωδία του μεγαλύτερου αρχαίου κωμωδιογράφου, “Οι Όρνιθες” του Αριστοφάνη, ανεβαίνει στο θέατρο “Αθηναΐς”, σε διασκευή Χάρη Ρώμα, σε μια καταπληκτική παράσταση, αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους. Το έργο του μεγάλου αρχαίου σατιρίζει τη διαφθορά και την ηθική κατάπτωση των θεσμών, την εκμετάλλευση των λίγων και την αδιαφορία των πολλών μέσα από μια αλληγορική κωμωδία.
 
nefelo446

   Οι συντελεστές της παράστασης κάνουν μια εξαιρετική δουλεία, καταφέρνοντας να μεταφέρουν όλα αυτά τα νοήματα στα παιδικά μυαλά, μέσα από ζωηρά χρώματα και τραγούδια. Ηθικά μηνύματα περνάνε μέσα από τα πουλιά στους ανθρώπους, καταδικάζοντας την απληστία, την πονηριά, την αδικία, την τεμπελιά, την εκμετάλλευση αλλά και τη μόλυνση και τα ναρκωτικά. Μια παράσταση που αφήνει τους μικρούς μας φίλους να συμμετέχουν ενώ παράλληλα διδάσκει και ψυχαγωγεί.

   Τους στίχους των τραγουδιών έχει γράψει ο Χάρης Ρώμας, ενώ ξεχωριστή εμφάνιση κάνει και η Ήβη Αδάμου, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Πετάω», που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα καθημερινής παράστασης για σχολεία μετά από συνεννόηση.
 
Έφη Τσιμπούκη
 
nefelo447
 
Πρωταγωνιστούν:
Βαγγέλης Δουκουτσέλης, Αντώνης Καλομοιράκης, Μαρία Κοκολάκη, Εύη Κολιούλη, Χάρης Λεοντσίνι και Άγγελος Ντάλλας
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας
Σκηνικά - Κουστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Δημήτρης Αποστόλου
Χορογραφίες: Ντέπυ Γοργογιάννη
Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι τραγουδιών: Χάρης Ρώμας
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork: Κατερίνα Γεωργακοπούλου
Video παράστασης: Δημήτρης Ντουραμάκος
Παραγωγή: Στράτος Μαρκίδης
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, React

Χώρος: Θεατρική Σκηνή ΑΘΗΝΑΪΣ (Καστοριάς 34, Αθήνα)
Τηλέφωνο: 2103480099 – 2109483533 – 6979394246
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 11:00 και στις 15:00
Η παράσταση παρουσιάζεται τις καθημερινές για σχολεία

Εισιτήρια: 10 ευρώ και 8 ευρώ (παιδικό)
Μειωμένες τιμές για ομαδικά εισιτήρια - τηλ επικοινωνίας: 6979394246
 
Joomla Social by OrdaSoft!