Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Narita Airport

 
   Το έργο “Narita Airport” έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το Νοέμβριο του 2010 στο Μεξικό, σε παραγωγή του Εθνικού Κέντρου Τεχνών και σκηνοθεσία του συγγραφέως. Συμμετείχε δε στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκέι Θεάτρου της Πόλης του Μεξικού. Το 2012 έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία σε παραγωγή του Νέου Εθνικού Θεάτρου και της Πρεσβείας του Μεξικού στο Τόκυο, σε σκηνοθεσία της Τομόε Σάτο. Eκδόθηκε στη Γαλλία σε τρίγλωσση έκδοση (ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά) από τον εκδοτικό οίκο EdiLivre Classique και στην Ελλάδα στα ελληνικά από τη Librería Española Νικολόπουλος.
 
narita01

   Αεροδρόμιο Ναρίτα, Τόκυο. Αίθουσα αναμονής. Τρεις ολότελα διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικής κουλτούρας, εγκλωβίζονται απρόσμενα λόγω χιονοθύελλας στο αεροδρόμιο. Προορισμός τους το Σαπόρο. Ο Βίκτωρ, ένας Έλληνας στα εικοσιπέντε, ταξιδεύει με το Μαρτίν, ένα Μεξικάνο γύρω στα πενήντα και σύζυγο του πατέρα του, για να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του τελευταίου και να σκορπίσουν τις στάχτες του στο Σαπόρο. Κατά τη διάρκεια της παραμονή τους στην αίθουσα θα αποκαλυφθούν διάφορες πτυχές της σχέσης του Βίκτωρα με τον πατέρα του, με τον πρώτο να κατηγορεί το Μαρτίν για όλα τα δεινά του. Η Μίκι, παρόλο που είναι ξένη, μιλάει ελληνικά και ακούει όλη τη συζήτηση. Κάποια στιγμή τους αποκαλύπτει ότι έχει καταλάβει τα πάντα και από τη στιγμή αυτής της αποκάλυψης γίνεται «αντίβαρο» στη σχέση των δύο ανδρών. Οι συνέπειες όμως των αποκαλύψεων τι κατάληξη θα έχουν; Θα εκπληρωθεί η τελευταία επιθυμία του νεκρού;

   Οι ηθοποιοί της παράστασης καθήλωσαν με την ερμηνεία τους. Οι μεγάλες σιωπές που ενδεχομένως υπήρχαν, γέμιζαν με μαεστρία και έξυπνα από τους ηθοποιούς. Η εξαιρετική Νάταλι Τσάβεζ σε κάνει να μη μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της, για να μη χάσεις κάθε της κίνηση. Από τη μια η ελαφριά νότα της Μίκι και από την άλλη η πραγματικότητα δυο ανθρώπων, που ενώ σου προκαλούσαν γέλιο στην αρχή, κατέληξαν σε μια κορύφωση που σύντομα αποφορτίζεται απ’ όλους τους χαρακτήρες. Πρόκειται για μια εξαιρετική παράσταση που συνδυάζει γέλιο και ένταση. Σκληρή δουλειά των ηθοποιών, που φαίνεται και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Σκηνοθετικά αποδίδεται αυτό που ήθελε ο ίδιος ο συγγραφέας, δηλαδή ένα αεροδρόμιο και πιο συγκεκριμένα θέσεις από την αίθουσα αναμονής. Εξαιρετική δουλειά που σε κάνει να χάνεις την ώρα και να θέλεις κι άλλο.

Στέλλα Κοκκινέλη
 
narita03

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Ramiro Torres de Miguel
Μετάφραση: Luis Gómezbeck
Σκηνοθεσία: Ramiro Torres de Miguel και Luis Gómezbeck
Βοηθός σκηνοθεσίας: Βιργινία Μιχαήλ
Ενδυματολογία: Ελένη Εξάρχου
Ειδικές προβολές: DaHouse
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού
Υπερτιτλισμός: Βιργινία Μιχαήλ
Φιλολογική επιμέλεια: Βίλη Ντουχάνη
Σχεδιασμός εικόνας: DaHouse
Σχεδιασμός ήχου: Yair López
Γραφιστικά: Rodrigo Cortés
Εκτυπώσεις: Volcano Graphic
Δημόσιες σχέσεις: Ράνια Παπαδοπούλου
Με την υποστήριξη των Fondation Déméter και Πολιτιστικού Συλλόγου "Αρδηττός"

Ερμηνεία:
Χάρης Χιώτης (Βίκτωρ)
Ναταλί Τσάβεζ (Μίκι)
Luis Gómezbeck (Μαρτίν)
 
narita02

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15
Πρεμιέρα: Παρασκευή 3 Μαΐου 2019
Παραστάσεις έως 31 Μαΐου
Διάρκεια: 70 λεπτά
 
Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Αθήνα
Τηλ.: 210 3455020
Joomla Social by OrdaSoft!