= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η μητέρα του Αγίου
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η μητέρα του Αγίου

 
   Η Ευσεβία είναι μια γυναίκα η οποία καταφέρνει να ενσωματώσει πολλά είδη γυναικών στο πρόσωπό της. Πρώτα από όλα ήταν ό,τι οι γονείς της την έπεισαν να είναι. Μεγαλωμένη σε αυστηρό και θρήσκο σπίτι, έγινε μια γυναίκα φοβισμένη και πειθήνια. Έτρεμε στις σκιές των αντρών, συνεχίζει να τρέμει στη σκιά του πατέρα της.
 
mitera256

   Στη συνέχεια έγινε μια γυναίκα σύζυγος. Τον άντρα της φυσικά της τον επέβαλαν, σύμφωνα με το σύστημα αξιών που αντιπροσώπευαν οι γονείς της. Το σύζυγό της δεν τον αγάπησε, τον αποδέχτηκε όμως με ανοιχτή καρδιά και κλειστά μάτια. Την αγάπη φυσικά ή τον έρωτα δεν το γνώρισε μέσα στο γάμο της, μοναχά το συμβιβασμό και την αποδοχή.

   Έπειτα έγινε η γυναίκα μητέρα. Ο γιος της έγινε η ζωή της. Το κέντρο του κόσμου της. Η αγωνία της, τα ξενύχτια της και η παρηγοριά της. Όπως κάθε γονιός έτσι και εκείνη, στο αίσθημα της ασφάλειας και της σιγουριάς πρώτα δίδαξε στο παιδί της ό,τι είχε διδαχτεί από τους δικούς της γονείς. Η θρησκεία και η ευλάβεια είχε μεγάλο μέρος στη ζωή της, ήταν και κόρη παπά. Έτσι ο γιος της μεγάλωσε με ψαλμωδίες και κατηχητικό και στην ενηλικίωση τους έφυγε με τους καλόγερους, για να μονάσει ή και να αγιάσει.

   Μετά από αυτό το γεγονός ξεκίνησε η πραγματική της ζωή. Ο άντρας της την εγκατέλειψε λόγω της εμμονής της να στέλνει κατηχητικό το παιδί τους, ο γιος της την εγκατέλειψε για να αγκαλιάσει μονάχα το Θεό. Εκείνη έμεινε να κλαίει, βουβή και μόνη. Σαν κάθε άνθρωπος λοιπόν, που πληγώνεται βαθιά από αυτό που έχει μάθει να προστατεύει και να υπερασπίζεται, μετατράπηκε σε τιμωρό. Γυναίκα εκδικητής ενάντια στα θεία που της στέρησαν τη συντροφιά. Μεγάλο το ταξίδι της Ευσεβίας, δύσκολο και γεμάτο πόνο, όπως η απλή ζωή. Μα, όπως λένε οι παλιοί, «όταν ο άνθρωπος οργανώνει σχέδια, οι θεοί γελούν». Μέσα από το μίσος η Ευσεβία γνωρίζει την αγάπη, τον έρωτα, την απόρριψη, την απόγνωση και την εκδίκηση. Και σε όλη αυτή την διαδρομή αλλάζει χίλια πρόσωπα και μετατρέπεται λίγο ή πολύ σε όλες μας. Τι κι αν δεν μπορείς να συναντήσεις τον εαυτό σου στις πράξεις της; Σίγουρα το βλέπεις σε κάποιους από τους φόβους της, σίγουρα σκοντάφτεις πάνω σε κάποια από το εύρος των συναισθημάτων της.
 
mitera588

   Η Ευσεβία είναι μια γυναίκα φοίνικας. Πρώτα βάζει φωτιά και καίγεται συθέμελα και έπειτα γεννιέται ξανά από τις στάχτες της. Όλη της η ζωή στάχτη και μπούρμπερη. Αυτή όμως επαναστάτρια, άδραξε την ευκαιρία, ξόρκισε το παρελθόν και έχτισε μέσα στον πόνο ένα καταφύγιο που θα νιώθει ελεύθερη. Ελεύθερη και καταδικασμένη μέχρι να τελειώσει ο χρόνος...

   Το κείμενο ανθρώπινο, συγκινητικό, τρυφερό και αστείο, μια προσομοίωση δηλαδή της ίδιας της ζωής. Η πλοκή ξεδιπλώνεται σταδιακά βήμα – βήμα και μας οδηγεί από τη μια ανατροπή στην επόμενη. Η Φωτεινή Ντεμίρη γλυκύτατη. Μας αφηγήθηκε τη ζωή της με πάθος. Άλλαξε μπροστά μας όλα της τα πρόσωπα και ξεδίπλωσε όλα της τα συναισθήματα. Τίποτα δεν κράτησε κρυφό η Φωτεινή ως Ευσεβία, κάνοντάς μας κοινωνούς και συνένοχους. Τολμηρή παράσταση, διαπραγματεύεται όχι μόνο τον άνθρωπο αλλά και τη διπροσωπία της κοινωνίας, είτε μέσα στις γειτονιές, είτε μέσα στα μοναστήρια. Αποτελεί μια υπέροχη και διαφορετική επιλογή για το βράδυ της Δευτέρας ή της Τρίτης σας και εμείς σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
mitera596
 
Συντελεστές
Κείμενο: Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Ρέϊνα Εσκενάζυ
Σκηνικά: Γιώργος Λιντζέρης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντουλάκης
Φωτογραφίες Παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννης Παντελίδης
Διεύθυνση Επικοινωνίας - Δημόσιες σχέσεις Παράστασης : Μαργαρίτα Δρούτσα
Γραφείο τύπου: Δημήτρης Κουκάς
Παραγωγή: R.M.LIGHT | Δημόσιες Σχέσεις Γραφείου Παραγωγής: Χρύσα Ματσαγκάνη:
Παίζει η Φωτεινή Ντεμίρη
 
mitera255
 
Πληροφορίες
Παραστάσεις: Από Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018
και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 12€
Φοιτητικό, ανέργων: 10€
Ατέλειες ηθοποιών: 5€
Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά (Χωρίς διάλειμμα)
Προπώληση εισιτηρίων:
Viva.gr
Αγγέλων Βήμα
Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια
Τηλ. 210 524 2211
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις