Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση μαγικής παρακατάστασης: Mind Games

 
Mind Games by the Amazing Dio
 
   Από την στιγμή που κάθεστε σε κάποιο τραπέζι συμμετέχετε στα mind games. Οι γρίφοι που καλείστε να λύσετε είναι του ίδιου σας του μυαλού. Στο τραπέζι σας θα βρείτε ένα σημείωμα με οδηγίες και ένα ζάρι μέσα σε ένα κουτί. Πρώτη πρόκληση λοιπόν… Να βγάλετε το ζάρι από το μαγικό κουτί. Για όλους εσάς που έχετε ξαναπάρει μέρος σε κάποιο mind game, αλλά και για όσους είστε πρωτάρηδες σαν εμένα, να σας προετοιμάσω ψυχολογικά πως οι λύσεις συνήθως είναι απλές και βρίσκονται μπροστά σας. Παρόλα αυτά, το μυαλό μας θα κάνει το απλό σύνθετο και τη λύση στόχο μακρινό και δύσκολο.
 
mind635
   Είναι εξαιρετικό να παρατηρείς το mentalist μάγο και τα κόλπα του, αλλά είναι εξίσου συναρπαστικό να παρακολουθείς το κοινό και την εξέλιξή του κατά τη διάρκεια της παράστασης. Φυσικά δεν αποτέλεσα εξαίρεση σε κανένα άγραφο κανόνα και ναι, είχα ακριβώς τις ίδιες αντιδράσεις με όλους. Το σπίτι της μαγείας μόλις άνοιξε τις πύλες του και αυτό είναι απλά το καλωσόρισμα στην είσοδο μπροστά.

   Το κοινό με ελεύθερη σκέψη και βούληση επιλέγει, συμμετέχει, παίζει και ουσιαστικά καθορίζει τη συνέχεια της παράστασης. Οι πιο διστακτικοί ίσως καταφέρουν να λύσουν ή να εξηγήσουν κάποια από τα κόλπα, όμως ακόμα και αυτοί, περίπου στα μισά της διαδρομής παραιτούνται και αφήνονται στο ακατανόητο. Μην αναλωθείτε να καταλάβετε. Δεν έχει και τόση σημασία. Έτσι και αλλιώς στη ζωή όσα και να καταλαβαίνουμε πάντα κάτι θα μας ξεφεύγει, πάντα κάτι θα μας μαγεύει.
 
mind636
   Όσο περνούσε η ώρα και όσο η μαγεία εισχωρούσε στο χώρο, βάραινε και η μουσική και χάριζε στο χώρο μια μυστικιστική ατμόσφαιρα. Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για όσα εξελίχθηκαν και είδα (;) αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να σας προετοιμάσω για τίποτα. Γιατί το μυαλό είναι προσωπική υπόθεση και δεν θέλω να σας κλέψω ή δρομολογήσω κανένα συναίσθημα που μπορεί να σας γεννήσει.

   Ο Amazing Dio (Διονύσης Γουλίμης) - πραγματικά amazing - ακόμα και τις στιγμές που ένιωσε αμήχανα μπροστά σε ένα κοινό που τον κοίταγε στα μάτια σαν μικρό παιδί, κατάφερε με μαεστρία και χιούμορ να ξεπεράσει το πάγωμα και να προκαλέσει και πάλι θαυμασμό και απορίες. Μετά το τέλος της παράστασης επισκέπτεται όλα τα τραπέζια, συνομιλεί μαζί σας, ακούει τις απορίες σας (ούτε να φανταστώ πόσα θα έχει ακούσει) και φυσικά δεν απαντάει σε τίποτα από όσα θα θέλατε. Ευγενής και με χαμόγελο και ταπεινότητα, συνομίλησε και μαζί μου. Μου εκμυστηρεύθηκε λίγα από τη διαδρομή του και την απέραντη αγάπη και ευγνωμοσύνη που νιώθει για την κυρία Πέμη Ζούνη. Τον ξεχώρισε, τον πίστεψε, τον εμπιστεύτηκε και τον στήριξε και την ευχαριστούμε και όλοι εμείς πολύ για αυτό. Γλυκύτατη και τρομαχτικά μαγική και η σύντροφος της ζωής του Ελίνα, που μαζί μοιράζονται και ένα κομμάτι της παράστασης - ίσως το πιο μυστικιστικό.
 
mind637
   Ο χώρος που επιλέχθηκε για την παράσταση αυτή δεν είναι τυχαίος. Το El Covento Del Arte είναι ένας χώρος μαγικός από μόνος του. Ατμόσφαιρα ζεστή, θυμίζει σπίτι μιας άλλης εποχής. Μπορείτε να δοκιμάσετε την κουζίνα του και να γευτείτε τις υπέροχες ποικιλίες κρασιών του ή απλώς να πιείτε ένα ποτό. Όπως και να έχει, είναι ένας χώρος που αξίζει να επισκεφτείτε. Ένας χώρος που καταφέρνει να συνδυάζει την έξοδό σας μαζί με την τέχνη.

   Αν κάτι λείπει στην κυνική και δύσκολη ζωή μας, αυτό είναι η μαγεία και το απροσδόκητο. Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αφήσετε τον Amazing Dio και την Ελίνα να σας το θυμίσουν ξανά. Σας υπόσχομαι πως θα αποχωρήσετε γεμάτοι ενέργεια και κατά τη διάρκειά της θα έχετε υπάρξει και οι ίδιοι μάγοι. Εμπιστευτείτε μας λοιπόν, ακολουθείστε τους και αφήστε τους να σας μαγέψουν!

Χάρις Μολυβιάτη
 
mind638
Mind Games - Can You Escape?
Ο χώρος λειτουργεί από τις 21:15 για ποτό και φαγητό
El Convento Del Arte, Βιργινίας Μπενάκη 7, 104 36 Μεταξουργείο
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
El Convento Del Arte Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 210 5200602
 
mind639
 
Παραστάσεις:
Τρίτη 31/10/2017
Πέμπτη 09/11/2017
Πέμπτη 16/11/2017
Πέμπτη 23/11/2017
Πέμπτη 30/11/2017
 
mind640

Θεατρικές Παραστάσεις