Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Μια μέρα, όπως κάθε μέρα... @ Μικρό Παλλάς

 
«Μια μέρα, όπως κάθε μέρα, σε ένα διαμέρισμα από τα χιλιάδες διαμερίσματα της Αθήνας, αυτά με τα κουφώματα ασφαλείας και τους βολικούς καναπέδες τους, σε κατάσταση αμόκ. Ή η ανουσιότητα του να ζεις»
 
   Ο Γιάννης Κότσιφας και η Λένα Κιτσοπούλου σε ένα καναπέ, μπροστά από δυο λάπτοπ, με καφέδες και τσιγάρα. Δυο φίλοι που αποδίδουν με σαρκαστικό τρόπο τη σημερινή καθημερινότητα. Βρίζουν, μιλούν στο κινητό, τσακώνονται για ανούσια πράγματα, αλλά η μοναξιά και η πλήξη τους κρατά μαζί παρόλες τις ακρότητες.
 
miamerarev01
   Οι Έλληνες έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Μέσα σε όλα αυτά έχουν χάσει τον εαυτό τους, έχουν ξεχάσει να επικοινωνούν, να μιλούν να πολεμούν. Κατάκοιτοι στους καναπέδες, άλλοι φυτά στις τηλεοράσεις, άλλοι σελφιάζονται στα social media για να δείξουν ότι περνάνε καλά και η ζωή περνάει από δίπλα τους και δεν γυρνάνε να κοιτάξουν. Προτιμούν να συζητούν για συνταγές, το πλατινέ μαλλί του Ξηρού, την απόδραση του Παλαιοκώστα, το Χάρι Πότερ, το λευκό ταραμά, για ένα σπίτι στο Καλλιμάρμαρο και μια ζυγαριά ζαχαροπλαστικής.

   Τα παιδιά κάθονται απέναντί μας και μας «πυροβολούν», προσπαθούν να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο, μας τραντάζουν με χιούμορ και σαρκασμό με ακρότητες, προκαλούν στιγμές απόγνωσης και μας βάζουν σε σκέψεις.

   Η Λένα στο τέλος της παράστασης απευθυνόμενη στον Γιάννη… «Κοίτα τους πώς κρέμονται από τα χείλη μου. Κοίτα τους πώς κάθονται και με κοιτάνε. Περιμένουν την επόμενη κίνησή μου... Κοίτα τους, κοίτα τους...».
 
miamerarev02
   Πραγματικά είμαστε όλοι κρεμασμένοι από τα χείλη τους, περιμένουμε τι άραγε; Πόσο ακόμα θα μας «χτυπούν»; Θα μας δείχνουν τη γελοιότητα της καθημερινότητάς μας; Πόσο χτύπημα δηλαδή θέλουμε ακόμα σαν λαός για να ξυπνήσουμε; Πόσο ακόμα θα βλέπουμε τη ζωή σε slow motion;

   Θα την αποκαλούσα παράσταση αφύπνισης, κλωτσιάς από τους καναπέδες, ξύπνημα από το λήθαργο και γροθιά στα στομάχια μας. Με πολύ λίγα μας απέδειξαν ότι η ζωή είναι αλλού και όχι πίσω από κενά και λούφες. Αφυπνιστείτε με τη Λένα και το Γιάννη στο Μικρό Παλλάς και ίσως να υπάρξουν ελπίδες επαναφοράς.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Μικρό Παλλάς
Αμερικής 2 (City Link), Κέντρο
Τηλ : 2103210025
Παραστάσεις :
Πληροφορίες : Βραδ.: Τετ.-Κυρ. 9 μ.μ.
Τιμη : από € 12. Κρατήσεις-αγορά εισιτηρίων: www.ticket365.gr, 2111000365
 

Θεατρικές Παραστάσεις