Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Μετά το βυσσινόκηπο

 
   Ένα κήπο με κερασιές είχε η Ανθή. Τον αγαπούσε με όλη της την ψυχή. Και κάποια στιγμή υποχρεώθηκε να τον εγκαταλείψει. Μίσησε το ίδιο το Σύμπαν για αυτή την τσιβίτζουλα του χωροχρόνου. Μάζεψε τα πράγματά της. Της είπαν να πάει σε διάφορα μέρη. «Περνάω θάλασσα;» ρωτούσε. «Περνάς» της απαντούσαν οι αγαπημένοι της. «Να πας μόνος σου»! «Να πας μόνη σου»!
 
meta1988
   Σας θυμίζει κάτι; Μια άλλη κυρία δεν αναγκάστηκε να φύγει από το βυσσινόκηπό της; Η Λιουμπόβ, ε; Η μεγάλη κυρία που έφυγε για το Παρίσι και που ποτέ δεν μάθαμε τι έκανε εκεί. Αν έφτασε, αν πέρασε καλά, αν πέρασε χάλια, αν πήγε παραπέρα… Σε αντίθεση με την Ανθή, η οποία ήλθε εδώ στην Ελλάδα και μεγάλωσε τα παιδιά της και έγινε γιαγιά και… Και τα υπόλοιπα μας τα λέει από σκηνής η Γωγώ Μπρέμπου. Η σπουδαία ηθοποιός στέκεται απέναντί μας με ένα εντυπωσιακό φόρεμα και ψηλά τακούνια και αφηγείται την ιστορία της. Και ξέρετε τι; Η ιστορία είναι πραγματική. Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος γράφει το κείμενο, σκηνοθετεί και αναλαμβάνει να μας βάλει στο κλίμα. Η Μπρέμπου είναι η Ανθή, είναι όμως και η Αντρέιεβνα. Είναι ο άνθρωπος που λέει τα καθέκαστα, που ερωτά και απαντά, που καταλαμβάνει νου και αισθήσεις για περίπου μία ώρα.

   Λυτό το σκηνικό, με δυο φορέματα να στέκονται, με την πρωταγωνίστρια να ξεδιπλώνει τη ζωή της και με μιας να σπάει στα δυο! Τώρα ποια έχουμε απέναντί μας, την Ανθή ή την άλλη, τη Ρωσίδα; Πώς το καταφέρνει; Τι είναι αυτό που την κάνει να κάνει αυτό που κάνει; Ο Μυριανθόπουλος μας είπε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε πως με το που είδε σε μία παράσταση την Μπρέμπου, σκέφτηκε πως «Αυτή είναι!» και της έδωσε στο μπαμ το ρόλο. Είμαστε μαζί του χίλια τα εκατό! Η σπουδαία ηθοποιός απλά κέντησε στο ρόλο, ήταν απίστευτα γλυκιά και κατάφερε να κάνει τις λέξεις εικόνες. Ήταν απλά εντυπωσιακή.
 
meta1977
   Η αφήγηση κάνει στάση σε ένα δύσκολο σημείο στη ζωή της Ανθής. Εκεί που περνά από το «μπλόκο», εκείνη και τα παιδιά της έχουν «εκπαιδευτεί» από την ίδια να μην βγάλουν άχνα, εκεί που η ίδια ελπίζει να μην βρουν τα χρυσά νομίσματα που έχει ράψει στα ρούχα των τέκνων της. Η αφήγηση κάνει στάση και στο χρονικό σημείο που ο άνδρας της φεύγει για τον πόλεμο. Κάτι που η Ανθή δεν ήθελε με τίποτα. Και όταν ο σύζυγος ξαναγύρισε… Καλά, αυτό ας αφήσουμε να το θαυμάσουμε στην παράσταση.

   Κάποια στιγμή η Λιουμπόβ καλείται… Μάλλον ήλθαν τα μαντάτα για την αγοροπωλησία του κήπου. Η Μπρέμπου φεύγει από τη σκηνή, για να ξανάλθει, έρχεται για να ξαναφύγει. Τη χαρήκαμε την ερμηνεία της, ήταν πραγματικά ένα σεμινάριο υποκριτικής. Κάποιες φορές γρήγορη γλώσσα, κάποιες φορές λίγο πιο αργή εκφορά, κινήσεις μίας γυναίκας που δεν νιώθει καθόλου ηρωίδα και μάλιστα το παραβάλει συνέχεια σε σχέση με την κυρία που γέννησε ο Τσέχωφ και μοχθεί για τα βλαστάρια της. Νομίζω πως έχουμε ένα μονόλογο που θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά για τη σεζόν που έρχεται.

Κώστας Κούλης
 
meta1999
 
Συντελεστές:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Kenny McLelan
Φωτισμοί – Video: Αργύρης Θέος
Μουσική: Κωνσταντίνος Κωτούλας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Λαντζουράκη
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Μακιγιάζ: Βαγγέλης Θώδος
Μαλλιά: Γιώργος Δουδέσης
 
Ερμηνεύει η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου
 
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, Άρης Σομπότης (Playwalk)
Παραγωγή: Φιλοθέατον
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη : 19:00
Πέμπτη : 21:00
 
Διάρκεια: 70 λεπτά
 
Τιμές εισιτηρίων :
Γενική είσοδος: 13€
Φοιτητικό, Ανέργων, ΑμΕΑ, Άνω των 65: 10€
 
Προπώληση Εισιτηρίων:
· Και στο ταμείο του Θεάτρου Γκλόρια Μικρό
 
Θέατρο Γκλόρια Μικρό || Ιπποκράτους 7 ,Αθήνα ||Τηλ.: 2103642334
 
Joomla Social by OrdaSoft!