Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση υπέροχης παράστασης: Μαυροπούλι

 
   Αγαπημένε μου θεατρόφιλε, εσύ που είσαι δύσκολος, εσύ που ψάχνεις το τέλειο, εσύ που θες υπέροχο κείμενο, εσύ που ζητάς άψογες ερμηνείες, εσύ που ψάχνεις τέλεια σκηνοθεσία, εσύ που με λίγα λόγια κοιτάς και την παραμικρή λεπτομέρεια σε κάθε παράσταση… Ήρθε η σειρά σου να σου πω πως υπάρχει τέτοια παράσταση. Στην οποία όλα είναι τέλεια, άψογα, μαγευτικά, που θα σε κάνουν να νιώσεις υπέρ-ικανοποιημένος και το όνομα αυτής “Μαυροπούλι”. Πού; Στο θέατρο Άλμα. Έκανε πρεμιέρα στις 10 Νοεμβρίου και θα παίζεται για συνολικά πενήντα παραστάσεις, οπότε τρέχα να προλάβεις!
 
mavropouli635   Λοιπόν φίλτατε, σε αυτή την παράσταση θα προβληματιστείς τα μάλα, θα σκάσεις και λίγο χαμόγελο σε κάποια σημεία, θα σκεφτείς περί έρωτα, σχέσης, ηθικών φραγμών. Τι είναι έρωτας, τι σεξουαλική παρενόχληση, παιδοφιλία… και θα δεις όλα εκείνα τα θέματα που οι σκιές τα κρύβουν και που δύσκολα κάποιος τα παραδέχεται, τα συζητά. Το κείμενο είναι του Ντέιβιντ Χάροουερ και τη σκηνοθετική υπογραφή στην παράσταση την βάζει ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Ίσως έπρεπε απλά να γράψω εξ αρχής μόνο το όνομά του για να καταλάβεις πως η παράσταση θα σε ικανοποιήσει. Καθότι γνωρίζεις πως η φυσικότητα που έχει στο παίξιμό του, τον κάνει μοναδικά υπέροχο και είναι αρκετό για να βγεις από μία παράσταση μαγεμένος!
 
mavropouli638
   Η ιστορία που θα δεις με απλά λόγια έχει ως εξής. Ένας άντρας που είναι εξήντα χρονών δέχεται στο γραφείο του την επίσκεψη μια κοπέλας που είναι 26. Γρήγορα καταλαβαίνουμε ότι αυτοί οι δυο πριν από δεκαπέντε χρόνια είχαν σχέση. Αυτός τότε ήταν 45 χρονών κι εκείνη 12… Σε πρώτο επίπεδο το έργο φαίνεται ότι ασχολείται με το θέμα της παιδοφιλίας. Αλλά στην πορεία καταλαβαίνεις ότι οι γρήγορες απαντήσεις που δίνεις σε θέματα που σε φοβίζουν δεν είναι τελικά τόσο εύκολο να τις δώσεις! Εκείνος έκανε έξι χρόνια φυλακή για το γεγονός της αποπλάνησης ανηλίκου, άλλαξε όνομα και συνέχισε - έτσι δείχνει - τη ζωή του. Εκείνη ακόμα προσπαθεί να βρει ισορροπίες, έμεινε εκεί που βρισκόταν και ακόμα ζει εκείνους τους τρεις μήνες. Τελικά όμως ήταν ένας εφιάλτης για εκείνη ή ερωτική απογοήτευση; Εννοείται πως το τέλος δε θα σου το πω, ως συνήθως, οπότε ατύχησες αν περιμένεις να μάθεις τι γίνεται.

   Στο ρόλο της νεαράς κορασίδας θα δεις την Ανθή Σαββάκη, που αν και μόλις τον Ιούλιο αποφοίτησε από τη δραματική σχολή, η ερμηνεία της θα σε αφήσει άφωνο - με την καλή έννοια πάντα.
 
mavropouli636
   Σκηνικό θα δεις έναν ανακατεμένο χώρο διαλείμματος προσωπικού, μια και το στόρυ ξετυλίγεται στον εργασιακό χώρο εκείνου. Τέλειο για την περίσταση, ανακατεμένο και βρώμικο σαν τις ζωές των πρωταγωνιστών! Μουσική υπογραφή από Σταμάτη Κραουνάκη – δε νομίζω να χρειάζεται να σχολιάσω κάτι, το όνομα μιλά από μόνο του. Φωτισμοί θα παίξουν και αυτοί κατάλληλα στα καίρια σημεία της ιστορίας.

   Λοιπόν, δύσκολε αγαπητέ μου θεατρόφιλε, μόλις ξεκίνησε η τέλεια παράσταση για εσένα, που θα σε ικανοποιήσει πέραν του δέοντος, οπότε χαμογέλα και λίγο. Ναι;

Λένα Βασιλείου
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης Μετάφραση: Λευτέρης Γιοβάνιδης Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα Κοστούμια: Σοφία Νικολαίδη Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη Video: Κώστας Κιμούλης
 
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ανθή Σαββάκη, Νίκος Λαγός, Γεωργία Πασιπουλαρίδη, Ζωή Πετράκη
 
ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη: 19.30 (λαϊκή απογευματινή)
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21.00
Κυριακή: 20.00
Θέατρο Άλμα
 

Θεατρικές Παραστάσεις