= Ανταπόκριση επιβλητικής παράστασης: Μαύρο γιασεμί
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση επιβλητικής παράστασης: Μαύρο γιασεμί

 
«Δεν θα γεράσω άλλο… όσο γέρασα, γέρασα»…

   Αυτή και μόνο η πρόταση ήταν ικανή για να με προβληματίσει αρκετά. Ο τρόπος που την ξεστόμιζε μάλιστα η Κατερίνα Γκατζόγια έβγαζε πολύ πόνο, πολύ πίκρα, με μια δόση απόγνωσης που έφτασε ως τα στόματά μας και τα στράγγιζε. Η παρουσία της επιβλητική στη μέση της σκηνής. Άλλωστε μιλάμε για ένα μονόλογο… δεν είναι κι εύκολο πράγμα. Όλα αυτά βέβαια θα σας γίνονταν περισσότερο κατανοητά αν ήμουν λίγο πιο σαφής. Αλλά ούτε η παράσταση ήταν από την αρχή. Ακόμα και η εκπληκτική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας ήταν κλιμακωτή σε απόδοση. Ξεκίνησε ήρεμα και χαλαρά, προχωρούσε σιγά σιγά, εξιστορώντας μας τη ζωή και τα παθήματά της και έφτασε σε ένα κρεσέντο λίγο πριν το τέλος, όπου μας κάλυψε κάθε κενό και απορία. Και μας άφησε μετά με πολλές σκέψεις και συναισθήματα για να τα διαχειριστούμε. Επειδή φαντάζομαι όμως ότι χρειάζεστε κάποιες διευκρινήσεις, οφείλω να σας τις δώσω τώρα και όχι στο τέλος της ανταπόκρισης.
 
giasemi1902

   Σας μιλάω λοιπόν για την παράσταση «Μαύρο Γιασεμί» της Μαρίας Μαραγκουδάκη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, με πρωταγωνίστρια την Κατερίνα Γκατζόγια. Η τράτα μου ήταν έτοιμη για αποστολή, η τοποθεσία ήταν το θέατρο Elliart και ήδη η αποστολή είχε μεγάλη σημασία, καθώς ήταν η πρώτη που θα βρισκόμουν υπό «υψηλή επιστασία». Όμορφος χώρος, χαμογελαστά πρόσωπα, ζεστός φωτισμός και η κατάλληλη ηχητική ήταν τα εχέγγυα ώστε να παρακολουθήσεις μια παράσταση με την άνεσή σου. Το θέατρο είχε σχεδόν γεμίσει και ετοιμάστηκα να απολαύσω την παράσταση παντελώς ανίδεος για το τι θα παρακολουθήσω, αφού επιμένω να πηγαίνω στις παραστάσεις δίχως να ψάχνω τίποτα πριν. Και μέχρι στιγμής μου βγαίνει σε καλό.

   Μια κομμώτρια ζει μια απλή και συνηθισμένη ζωή, από τις απλές και συνηθισμένες ζωές που έχουν οι γυναίκες που ήταν άτυχες σε αυτήν. Κατέληξε κομμώτρια ενώ ήθελε να γίνει ηθοποιός, δεν είχε πολλές ερωτικές επιτυχίες στη ζωή της, αλλά ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, βίωσε μια σχέση με έναν άνδρα η οποία ήταν για πολύ καιρό στάσιμη και ξαφνικά έληξε άδοξα, έζησε σε μια δυστυχισμένη οικογένεια, όπου οι γονείς της της άφησαν πολλά σημάδια, αλλά εκείνη… δεν το έβαζε κάτω. Και συνέχιζε να προσπαθεί για το καλύτερο. Μέχρι που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και άλλαξε χαρακτήρα, τρόπο σκέψης, βλέποντας τη ζωή πολύ διαφορετικά από πριν και αποφασίζοντας να πράξει το τέλειο έγκλημα, μην έχοντας πια τίποτα άλλο να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει κάτι… ένα μικρό ψήγμα αξιοπρέπειας, μια μικρή δόση εκδίκησης, μια κάθαρση.
 
giasemi1903

   Δεν θα σας πω το γιατί και το πώς, διότι έτσι θα χάσετε την ικανοποίηση να το δείτε με τα ματάκια σας. Αξίζει τον κόπο και το δρόμο το να πάτε σε αυτή την παράσταση. Αρκεί να μην έχετε όρεξη να παρακολουθήσετε κάτι ανάλαφρο, κάτι της πλάκας. Δεν είναι τέτοια παράσταση. Αν όμως θέλετε να μπείτε στα παπούτσια της φτωχής κομμώτριας, να θυμηθείτε πόσες φορές νιώσατε πραγματικά μόνοι, πόσες φορές αδικηθήκατε από άλλους ανθρώπους, πόσες φορές νιώσατε χαμένος δίχως εναλλακτική επειδή απλά ήσασταν «καλός», μην το χάσετε. Είναι ένα ψυχογράφημα που μιλάει για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας και τα καθημερινά του βάσανα. Ή γι’ αυτόν που αντικρίζετε στον καθρέφτη σας. Και τα λέει ωραία. Εγώ θα μείνω στην ατάκα της. «Όσο γέρασα, γέρασα»…

Νάσος Κονίτσας

Συντελεστές
Κείμενο: Μαρία Μαραγκουδάκη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Επίσκοπος
Acting coaching - Επιμέλεια κίνησης : Λίζυ Ξανθοπούλου
Φωτογραφία αφίσας : Γεωργία Σιέττου - Στέλιος Δανιήλ
Φωτογραφίες: Παναγιώτα Ζαχαροπούλου
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
 
Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια
Φωνή δημοσιογράφου: Ηλίας Γκογιάννος
 
giasemi1901
Πληροφορίες Παράστασης
Παραστάσεις Από Δευτέρα 6 Μαΐου για 8 παραστάσεις
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 7€
Ατέλειες: 5€

Διάρκεια παράστασης
60 λεπτά χωρίς διάλειμμα
 
Κρατήσεις εισιτηρίων: στο τηλ του Θεάτρου 210 3477677 & στο τηλ. 6909 386302 (10-12 πμ & 5-7 μμ)
Ευχαριστούμε το Ραφίκι (Πέλλης 22, Βοτανικός) για τη φιλοξενία στη φωτογράφηση

ΘΕΑΤΡΟ ELIART
Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 127 | 210 3477677
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις