= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Marilyn Monroe - Συνέντευξη με το θάνατο
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Marilyn Monroe - Συνέντευξη με το θάνατο

 
   Και τι δεν έχουμε ακούσει για τη Marilyn Monroe. Είναι μία από τις πιο γνωστές, τις πιο όμορφες και πιο πολυσυζητημένες γυναίκες που έχουν περάσει ποτέ από το χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Πολλά έχουν ακουστεί για την πολυτάραχη ερωτική ζωή της, την εμμονή της για την εμφάνισή της αλλά και τον αινιγματικό θάνατό της. 
 
marilyn111
 
   Όλα αυτά που πάνω κάτω όλοι ξέρουμε, αλλά και πολλά άλλα που δεν έχουμε ακούσει ποτέ, παίρνουν μορφή μπροστά στα μάτια μας μέσα από ένα μονόλογο, την «τελευταία συνέντευξη» που δίνει η Marilyn λίγο μετά το θάνατό της. Θα μας αποκαλύψει τα πάντα για τη ζωή της, από τη σκληρή παιδική της ηλικία στα ορφανοτροφεία και τις ανάδοχες οικογένειες, το ιστορικό «τρέλας» που είχε από τη μητέρα της και τη γιαγιά της, μέχρι την άνοδό της προς τη κορυφή της δόξας, τους τρεις συζύγους και τους αμέτρητους εραστές, αλλά και την απέραντη μοναξιά και ανασφάλεια που ένιωθε μέχρι και την τελευταία της στιγμή στη ζωή. 
 
   Τολμηρό το εγχείρημα της Βασιλείας Δημηνίδου να γράψει, να σκηνοθετήσει και να υποδυθεί τον ομώνυμο ρόλο της Marilyn. Αυτό όμως που με κράτησε και πιστεύω θα κρατήσει κι εσάς, ήταν το κείμενο. Μέσα σε περίπου μία ώρα η δημιουργός κατάφερε να παρουσιάσει όλη τη ζωή της Marilyn. Μπροστά στα μάτια μας είδαμε να εξελίσσεται όλος ο πνευματικός και συναισθηματικός κόσμος της ηρωίδας. Με μία πρώτη ματιά βλέπει κανείς μία σταρ, ένα είδωλο, μία γυναίκα πρότυπο για όλες τις υπόλοιπες. Αν όμως ξεπεράσεις την επιφάνεια και τα φώτα της δημοσιότητας και μπεις λίγο πιο βαθειά μέσα στο σπίτι αυτής της γυναίκας, όπως έκανε η συγγραφέας με αυτό το κείμενο,  θα καταλάβεις ότι η Marilyn δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα μικρό παιδί, φοβισμένο, που έχει βιώσει την απόρριψη από πολύ μικρή ηλικία, που προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην κοινωνία, μέσα σε ένα τόσο αταίριαστο σώμα, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω της για να αποκτήσει αυτό που πάντα αποζητούσε, την αποδοχή των άλλων. 
 
marilyn444
 
   Στο χώρο ερμηνείας της ηθοποιού παρέμβαλλαν μικρά κινηματογραφικά κομμάτια που προβάλλονταν στον τοίχο με τη χρήση προτζέκτορα, υπενθύμιζαν στο θεατή πως αυτό που παρακολουθεί είναι κάτι αληθινό, κάτι που συνέβη πολύ κοντά χρονικά στο σήμερα. Αυτές οι «παρεμβολές» έδεναν πολύ ωραία με το μονόλογο, αλλά επειδή ο προτζέκτορας έπρεπε να είναι σε αναμονή, ο θόρυβος που έκανε, κάλυπτε ελαφρώς τα λόγια της ηθοποιού και δυσκόλευε λίγο το θεατή να παρακολουθήσει. Επίσης, οι φωτισμοί, ενώ έδιναν έμφαση με την εναλλαγή τους στην άστατη ψυχολογία του χαρακτήρα, πολλές φορές είχαν μία μικρή καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να σε βγάζουν από την ψευδαίσθηση αυτού που έβλεπες. Αυτά τα προβλήματα θα διορθωθούν πιστεύω όσο προχωράνε οι παραστάσεις.
 
   «Η Marilyn πέθανε» επαναλαμβανόταν στην αρχή της παράστασης, Ή μήπως όχι; Η Marilyn δε θα πεθάνει όσο υπάρχουν παραστάσεις σαν αυτή και για όσο τη θυμάται ο κόσμος όπως έδειχνε να είναι, μία γυναίκα που όλοι θέλουν να της μοιάσουν. Τελικά όμως μήπως δε θέλει κανείς να της μοιάσει;
 
Σοφία Κοτσαλάρα
 
marylin222
 
Κείμενο/Σκηνοθεσία: Βασιλεία Δημηνίδου
Β. Σκηνοθέτης: Γιάννης Φυρός
Στο ρόλο της Marilyn η Βασιλεία Δημηνίδου
 
Συντελεστές
Σκηνικά/Κουστούμια: Akroasis Team
Σχεδιασμός Φώτων: Βαγγέλης Μαρούλης- Γιάννης Φυρός
Φωτογραφίες: ANNY ICON
Video: Άρης Αγγέλου
Σχεδιασμός αφίσας: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Επικοινωνία-Δημόσιες σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
 
Πληροφορίες Παράστασης
Πρεμιέρα: 24 Απριλίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Κυριακή , Τετάρτη 19:30
Τρίτη, Πέμπτη: 21:00
 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 10€
Μειωμένο: 8€
Διάρκεια παράστασης
70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
 
Akroasis Theatre & Bar
Κυψέλης 15, Αθήνα (Σταθμός ΗΣΑΠ Βικτώρια)
Τηλ.: 211 1822336 & 6907363999
 
marylin333
Joomla Social by OrdaSoft!