= Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Μάγια η Μέλισσα
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση παιδικής παράστασης: Μάγια η Μέλισσα

 
   Στον κόσμο των μελισσών σήμερα είναι η πιο σημαντική μέρα. Όλες οι μέλισσες έχουν φύγει από την κυψέλη για να μαζέψουν τη γύρη από τα λουλούδια που ανοίγουν μια φορά το χρόνο μόνο. Μόνο η Μάγια έχει μείνει πίσω μια και είναι μικρή ακόμα, για να φυλάει την κυψέλη μέχρι να γυρίσουν οι υπόλοιπες μέλισσες.
 
maya025
   Η μικρούλα μέλισσα όμως είναι πολύ ζωηρή και κάνει συνέχεια αταξίες. Έτσι με μια απρόσεκτη κίνηση σπάει την κυψέλη. Συμφορά! «Τώρα τι θα κάνω;» σκέφτεται η Μάγια και φωνάζει το φίλο της το Βίλλυ για να τη βοηθήσει. Ούτε όμως ο Βίλλυ ξέρει τι πρέπει να κάνουν για να ξανακολλήσει η κυψέλη και έτσι αποφασίζουν να επισκεφτούν το σοφό Φλιπ. Εκείνος τους λέει ότι για να κολλήσουν την κυψέλη θα χρειαστούν τρία υλικά. Σκόνη από τα φτερά μιας πεταλούδας, ένα κομμάτι από την μπάλα ενός σκαθαριού και λίγο ιστό αράχνης.

   Έτσι οι φίλοι μας ξεκινάν το ταξίδι τους για να βρουν τα υλικά που χρειάζονται. Πρώτη στάση είναι η Βεατρίκη η πεταλούδα, που συμφωνεί αμέσως να δώσει στις μελισσούλες αυτό που χρειάζονται. Μόνο που η σκόνη βρίσκεται κλεισμένη σε μια αποθήκη σε μια σπηλιά νυχτερίδων. Είναι πολύ δύσκολο να την ανοίξουν αλλά με τη βοήθεια των παιδιών το καταφέρνουν. Επόμενη στάση είναι το σκαθάρι ο Μπεν. Τα σκαθάρια αγαπούν πολύ τις μπάλες από κοπριά που φτιάχνουν και η Μάγια και ο Βίλλυ θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να πείσουν το φίλο τους να τους δώσει την μπάλα του. Η μπάλα όμως είναι πολύ μεγάλη, οπότε πάλι θα χρειαστεί η βοήθεια των παιδιών για να κυλίσει η μπάλα και να μικρύνει για να χωράει στο τσουκάλι.
 
maya026
   Τελευταίο και πιο επικίνδυνο σημείο του ταξιδιού είναι η φωλιά της αράχνης Θέκλας. Οι δύο φίλοι θα προσπαθήσουν στα κρυφά να πάρουν ένα κομμάτι του ιστού αλλά, αλίμονο, δεν προσέχουν και κολλάνε και αυτοί στον ιστό. Η Θέκλα είναι πολύ χαρούμενη που έχει δυο μεζεδάκια να φάει και δεν θέλει να αφήσει τις μελισσούλες να φύγουν. Και πάλι η Μάγια με το Βίλλυ θα ζητήσουν τη βοήθεια των παιδιών για να καταφέρουν να ελευθερωθούν και να πείσουν την αράχνη να τους βοηθήσει να επισκευάσουν την κυψέλη.

   Το κλασσικό πια παιδικό παραμύθι έρχεται και πάλι στη σκηνή για τους μικρούς θεατές. Η περιπέτεια της Μάγιας που εξυμνεί το κουράγιο και τη φιλία, ενθουσιάζει τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, παρασύροντας και τους μεγάλους στο τραγούδι και τα παιχνίδια. Μια παράσταση που είναι για όλες τις ηλικίες.

Έφη Τσιμπούκη
 
maya027
 
ΜΑΓΙΑ - παιχνιδιάρα, περιπετειώδης, ατίθαση. Η περιέργειά της τη μπλέκει σε μπελάδες: Νάντια Αντωνίου
ΒΙΛΛΥ - Ψευδός, καλόκαρδος, αγαθός, φοβητσιάρης. Είναι ο πιστός φίλος της Μάγια: Αντώνης Ζιώγας
ΦΛΙΠ - Σοφός, κάτι σαν φύλακας άγγελος της Μάγιας: Γιώργος Μαύρος
ΜΠΕΝ- Δεν ακούει καλά. Φτιάχνει μπάλες με κοπριά: Κώστας Καραμουσάλης
ΒΕΑΤΡΙΚΗ - Ξεχασιάρα, ωραιοπαθής, ΘΕΚΛΑ -Εγωίστρια, η κακιά της ιστορίας: Ζωή Πανταζή
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός
Κείμενο: Νίκος Λημνιος-Αντώνης Ζιώγας
Μουσική: Νίκη Γρανά
Στίχοι τραγουδιών: Αντώνης Ζιώγας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης
Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη
Κατασκευή κοστουμιών: Σύλια Δεμίρη
Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη
Ενδυματολόγος: Μιχαήλ Αρμακόλας
Επιμέλεια Μαγικών: Κώστας Παντελιάς (μάγος Funtastico)
 
maya028
 
ΘΕΑΤΡΟ ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3412313
Ημέρες και ώρες παραστάσεων (έως 24/2/2019):
Κάθε Κυριακή στις 15:00
 
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 12 ευρώ
Προπώληση: 10 ευρώ
Ανέργων και πολυτέκνων: 8 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-xuthrio/magia-h-melissa/
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
 
Joomla Social by OrdaSoft!