Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: La belle Hélène – The return of the queen

 
   Όταν συνδυάσεις έναν αρχαίο μύθο με μουσική του 19ου αιώνα και φέρεις το αποτέλεσμα πάνω στη σκηνή με έντονα χρώματα, πολύ κίνηση και χιούμορ, ένα είναι το σίγουρο. Αυτό που θα παρουσιάσεις θα είναι εξαιρετικό!
 
labelle03 
   Όλοι ξέρουμε την ιστορία της Ωραίας Ελένης. Οι τρεις θεές, Αφροδίτη, Αθηνά και Ήρα, τσακώνονται για το ποια είναι η ομορφότερη. Ο Πάρης επιλέγει την Αφροδίτη γιατί του έταξε την ομορφότερη γυναίκα, την Ελένη. Μετά δεν ακολούθησε και κάτι σημαντικό. Η αρπαγή της Ωραίας Ελένης, ο μεγαλύτερος πόλεμος της εποχής, η καταστροφή της Τροίας… ψιλοπράγματα. Αυτό που θα μας απασχολήσει όμως στο «La belle Hélène – The return of the queen» είναι η σχέση του Πάρη με την Ελένη και πιο συγκεκριμένα η αλλαγή των ρόλων των δύο φύλων που έχει αρχίσει δειλά δειλά να εμφανίζεται στην κοινωνία μας. Βλέπουμε μία γυναίκα να προσπαθεί να «ξεφύγει» από μία σχέση, ένα παλάτι και μία θέση που την έχει κουράσει και βρίσκει την αφορμή στον όμορφο Πάρη με βοηθούς τον Έρωτα και την Αφροδίτη.
 
labelle05

   Το «La belle Hélène – The return of the queen» είναι μία παράσταση που συνδυάζει με πολύ μεράκι και μαεστρία το παλιό με το νέο. Βλέπουμε επί σκηνής τον αρχαίο μύθο να μετατρέπεται σε κάτι τόσο σύγχρονο και σημερινό, που αν άλλαζαν τα ονόματα θα πίστευε κανείς πως είναι κάποιο άλλο έργο. Η μουσική, γραμμένη στα μέσα του 19ου αιώνα, δεν προδίδει με τίποτα την «ηλικία» της, καθώς έρχεται και ταιριάζει κουτί με τις χορογραφίες και την κίνηση των ηθοποιών. Τα σκηνικά απλά, που όμως έδιναν την αίσθηση ότι είναι σημαντικά. Περίμενες να δεις με ποιον άλλο τρόπο θα χρησιμοποιηθούν και θα πάψουν να είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτό όμως που σου μένει περισσότερο στο μυαλό είναι το πόσο έντονα χρώματα υπήρχαν επί σκηνής, χωρίς να σου προκαλούν πονοκέφαλο. Χρώμα που συμβολίζει το πάθος, την επανάσταση, τη δύναμη, το θυμό και την αγάπη δε θα μπορούσε παρά να είναι ο πρωταγωνιστής, επικρατώντας σε σκηνικά αντικείμενα και κουστούμια, ανεβάζοντας τη διάθεση του κοινού στα ύψη.
 
labelle07
   Μην τυχόν και σας τρομάξει το γεγονός ότι είναι μουσική παράσταση και νομίζετε ότι δεν είναι για εσάς και ότι δε θα την καταλάβετε. Τα μουσικά κομμάτια ισομοιράζονται στη σκηνή με την πρόζα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον. Είναι μία παράσταση για όλα τα γούστα που θα σε κάνει να γελάσεις με το πολύ έξυπνο χιούμορ της και ποιοτικά αλλά και ποσοτικά, που το «παν μέτρον άριστον» θα έπρεπε να είναι το σλόγκαν της. Μία παράσταση για όλα τα γούστα που σίγουρα θα περάσεις καλά παρακολουθώντας τη και θα φύγεις πιο γεμάτος και πιο ανάλαφρος.
 
Σοφία Κοτσαλάρα
 
Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Μουσική Διεύθυνση: Μαρία Παπαπετροπούλου, Γιάννης Τσανακαλιώτης
Μουσική Προσαρμογή: Επαμεινώνδας Βεργιόγλου
Μετάφραση - Προσαρμογή Διαλόγων: Πέτρος Χρυσάκης - Παναγιώτης Αδάμ
Σκηνικά - Κοστούμια: Βάλια Συριοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Λουκάς Θεοδοσόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Στέφανος Κυριακόπουλος
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
 
labelle01

Ερμηνεύουν:
Μαρισία Παπαλεξίου, Γιάννης Φίλιας, Αναστάσιος Λαζάρου, Στέλιος Κέλλερης, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Παύλος Πανταζόπουλος, Γιάννης Βριζάκης, Λέλα Χατζηελευθερίου, Λουκάς Θεοδοσόπουλος, Πέτρος Τσοφύλλας
Παίζουν οι μουσικοί:
Πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου, Γιάννης Τσανακαλιώτης
Βιολί: Αυγουστίνος Μουστάκας
Τσέλο: Καίτη Πάντζαρη
Φλάουτο: Μαρία Παχνιστή
 
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
16/11/2018 - 5/1/2019
Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο εισιτήριο: 12€
(*) Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις κατηγορίες:
Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Νεανικό (έως 26 χρονών) / Σπουδαστές Δραματικών και Μουσικών Σχολών / Κατόχοι κάρτας ανεργίας (ΟΑΕΔ) / Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων / Κάτοχοι κάρτας International Student Identity Card (isic) / Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού / Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ) / Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Κάτοχοι κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65 / κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ
Ειδική είσοδος: 10€
- για ομάδες δέκα (10) ατόμων και άνω
Joomla Social by OrdaSoft!