= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κβάντα
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κβάντα

 
   Υπάρχουν θεατρικές σκηνές στην Αθήνα που προάγουν πολιτισμό και λίγοι από εμάς τις γνωρίζουμε. Μια τέτοια είναι και το θέατρο ΜΠΙΠ, σε κεντρικό σημείο και άνετα προσβάσιμο. Απόγευμα Κυριακής και σπεύδω να παρακολουθήσω την παράσταση Κβάντα. Χαλαρά φτάνω στο θέατρο και ξεκινώ, όπως κάνω πάντα άλλωστε. να παρατηρώ το χώρο, το λεγόμενο φουαγιέ. Σε κάθε ανταπόκρισή μου γράφω για το χώρο αναμονής στο θέατρο, θεωρώ ότι όλα έχουν την αξία τους και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Συνάντησε το βλέμμα μου κασέτες του ‘80 και ένα κουτί με στρουμφάκια, έναν δίσκο των αγαπημένων για πολλά χρόνια Sepultura και μια κούκλα να με κοιτά επίμονα.
 
kvanta1911
   Ακούστηκε η φωνή που μας καλούσε να περάσουμε. Η παράσταση άρχιζε. Η αναμονή για το τι θα δω πάντα με γοητεύει. Περπάτησα και κάθισα στη θέση μου. Βρέθηκα μπροστά σε μια σκηνή με λιτά σκηνικά. Στο κέντρο της σκηνής, καθισμένη σε ένα περιστρεφόμενο σκαμπό, η ηθοποιός Χριστίνα Χριστόφη. Το φόρεμά της επιβλητικό και μεγαλοπρεπές. Ήξερα ότι θα δω μονόλογο… Βλέποντας αυτή την εικόνα αυτόματα ετοιμάστηκα για κάτι πολύ δυνατό. Και τελικά όχι άδικα.

   Η πρωταγωνίστρια υποδύεται μια ηθοποιό που βγαίνει στην σκηνή και ανακαλύπτει ότι έχει ξεχάσει τα λόγια της. Τι γίνεται άραγε; Πώς το αντιμετωπίζει; Παραιτείται και την πιάνουν τα κλάματα και τρέχει να κρυφτεί; Όχι βέβαια, κάθε άλλο. Ξεκινά το μονόλογό της, μας μιλά για την κβαντική φυσική, για το χώρο και το χρόνο. Μας μιλά για όλα εκείνα που ξεχάσαμε, για τις στιγμές που δεν καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και παρόλα αυτά δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Έτσι έκανε και εκείνη. Δεν τα παράτησε. Απασχόλησε το κοινό της, το κοινό που βρέθηκε εκεί να την παρακολουθήσει… Και τελικά να πάρει το πολυπόθητο χειροκρότημα…
 
kvanta1912
   Η σκηνοθέτις Ζωρζίνα Τζουμάκα με τη σκηνοθετική της ματιά και τα λιτά έως ανύπαρκτα σκηνικά, δίνει την έμφαση που πρέπει στην ερμηνεύτρια και για εβδομήντα λεπτά δεν ακούγεται ανάσα στην αίθουσα. Το φόρεμα που έχει επιλεγεί για την παράσταση δείχνει μεγαλοπρέπεια στην στιγμή. Κάθε μας στιγμή πρέπει να είναι λουσμένη από μεγαλοπρέπεια. Ό,τι και να μας συμβεί ο χρόνος δεν σταματά. Συνεχίζει και εμείς επάνω σε αυτό το τικ τακ του ρολογιού πασχίζουμε να συνεχίσουμε με σκοπό να τα καταφέρουμε.

   Το μήνυμα ξεκάθαρο που μεταφέρει στους θεατές η παράσταση ΚΒΑΝΤΑ. Εξαιρετική ερμηνεία χωρίς πολλές φαμφάρες και βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς. Κάντε μια βόλτα στην Αγίου Μελετίου Κυριακή απόγευμα και σαν φτάσετε στο θέατρο Μπιπ αναζητήστε την Κβάντα και όσα έχει να σας πει. Σίγουρα θα φύγετε με το μυαλό γεμάτο σκέψεις. Σκέψεις που θα σας οδηγήσουν σε αλλαγές που θα φτιάξουν την ζωή σας. Γιατί, όπως είπαμε, τι και αν ξεχάσαμε τα λόγια μας. Η ζωή συνεχίζεται…

Κατερίνα Σωπύλη - Κονίτσα
 
kvanta1913
Θεατρικό έργο/ερμηνεία: Χριστίνα Χριστοφή
Σκηνοθεσία: Ζωρζίνα Τζουμάκα
Κοστούμι: Costumier
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Ζέρβας
Φωτογραφίες: Χρήστος Καλαϊτζής
Επικοινωνία: Γιώτα Δημητριάδη
 
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Eισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ(φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ ατέλεια, άνω των 60)
7 ευρώ (ομάδα 4 ατόμων), ειδικές τιμές για γκρουπ
Τηλεφωνική κράτηση στο: 213 034 40 74
 
Θέατρο ΜΠΙΠ
Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, ΚΥΨΕΛΗ
213 034 40 74
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις