= Ανταπόκριση εξαιρετικής παράστασης: Kuro
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση εξαιρετικής παράστασης: Kuro

 
   Ομολογώ ότι σε αυτή την παράσταση πήγα με υψηλές προσδοκίες, κυρίως γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με κείμενο εμπνευσμένο από την ιαπωνική λαογραφία και πάντα με εντυπωσίαζε η ιαπωνική μυθολογία. Το “Kuro” είναι μια δραματική ιστορία αγάπης σε σκοτεινούς καιρούς. Η υπόθεση κινείται γύρω από δύο μεγάλες φυλές πολεμιστών με «δαιμονικό αίμα» και «απόκρυφες δυνάμεις», που θα κληθούν να συμφιλιωθούν και να σταματήσουν τη βία που συνοδεύει όλα τα χρόνια ύπαρξής τους μέσω του γάμου ενός πολύ ερωτευμένου ζευγαριού. Την αγάπη του ζευγαριού όμως και τη συμφιλίωση των δύο πλευρών, υποσκάπτουν αιμοβόροι πολεμιστές αλλά και η διαταγή του βασιλιά που ορίζει να πεθάνουν οι καλύτεροι πολεμιστές και από τις δύο πλευρές. Το ζευγάρι βρίσκεται σε κίνδυνο, μυστικά, λάθη, ψέματα, ένα ιστορικό αιματοχυσίας που δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην αγάπη και ο ρόλος της μοίρας… που τελικά αποφασίζει για όλα... Οι ήρωες αυτής της ιστορίας είναι σαν το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Μια αγάπη που γεννιέται σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον και καιρούς, όπου ο πόλεμος, η ιστορία και οι βεντέτες έχουν το μεγαλύτερο προβάδισμα. Πολλά κοινά σημεία θα βρείτε επίσης με τους τραγικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, που έρχονται αντιμέτωποι με το χρέος, τους άγραφους νόμους, τα αδιέξοδα και το «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον». Οι λέξεις, οι ήρωες, τα συναισθήματα των ηρώων, η μοίρα, όλα έχουν μια μεταφυσική διάσταση σε αυτή την ιστορία και σαν από μηχανής θεός παρεμβαίνουν και καθορίζουν τα γεγονότα.
 
kuro2044 
   Από πριν ξεκινήσει η παράσταση μέχρι το τέλος, εναλλάσσονται μελωδίες από την ιαπωνική παράδοση που μας εισάγουν σε αυτά που θα δούμε. Επιπλέον, ακούμε ιαπωνικά ποιήματα στην παράσταση, τα οποία προέρχονται από την Ανθολογία Ιαπωνικής Ποίησης «Στίχοι γραμμένοι πάνω στο νερό», που κυκλοφορούν στη χώρα μας από τις εκδόσεις «ΣΜΙΛΗ», σε μετάφραση Τάσου Γεωργίου. Οι ηθοποιοί απέδωσαν άψογα ένα πανέμορφο κείμενο γεμάτο ψυχολογικές εντάξεις αλλά και σκηνές μάχης, που παίζουν και στην παράσταση, με σκοπό να αποδοθούν άρτια οι κινήσεις που αφορούν την ξιφομαχία. Ο Δάσκαλος του Aikido και του Iaido Πέτρος Μουλαγιάννης και ο Στάθης Δημόπουλος, σε συνεργασία με το χορογράφο της Ομάδας Σταύρο Αποστολάτο, συνεργάστηκαν άψογα για να προσφέρουν το οπτικοκινητικό θέαμα των μονομαχιών που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της υπόθεσης. Αυτή η παράσταση που πραγματεύεται μια άλλη εποχή, γεμάτη δοξασίες και μύθους, θα σας μεταφέρει σαν παραμύθι σε άλλη διάσταση, τα διλήμματα της οποίας όμως είναι διαχρονικά. Μια παράσταση γεμάτη ιαπωνική μουσική, ωραίους χαρακτήρες, ενδιαφέρον σενάριο και πλοκή με εξαιρετική εκτέλεση. Το “Κuro” είναι μια παράσταση που θα ξανάβλεπα με μεγάλη ευχαρίστηση.

Ασπασία Πίζγα

Παίζουν (αλφαβητικά):
Ειρήνη Αμανατίδου, Στάθης Δημόπουλος, Πέτρος Μουλαγιάννης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκη Πεταλά, Στέλιος Πετράκης, Βιργινία Ταμπαροπούλου

Συντελεστές
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκη Πεταλά
Επιμέλεια Κίνησης/χορογραφίες: Σταύρος Αποστολάτος
Διδασκαλία Πολεμικών τεχνών: Πέτρος Μουλαγιάννης
Μουσική/Μουσική Διδασκαλία: Αντώνης Καραθανασόπουλος
Μάσκες/makeup: Αλέξανδρος Λόγγος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
HairStyling: Αργυρώ-Μαρίνα Τσόλια
Σκηνικά: Akatsuki + AthensTokaidoDojo
Κοστούμια: Ελπίδα + Jojo
Γραφίστας: Τόνια Ιωάννου
Φωτογραφία: Δημήτρης Λαντζούνης
Video: Χρήστος Δρούτσας
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Τιμές εισιτηρίων
Κανονικό: 12€
Φοιτητικό: 8€
Άνεργοι: δωρεάν (εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις)
Ατέλειες δεκτές (εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις)
Ειδική τιμή για γκρουπ άνω των 15 ατόμων κατόπιν συνεννόησης
 
Θέατρο ΠΚ
Κασομούλη 30, Αθήνα

Κρατήσεις θέσεων – Πληροφορίες
Τηλ. θεάτρου: 210 9011677

Επίσημη σελίδα στο Facebook της Ομάδας Παραστατικών τεχνών Akatsuki:
https://www.facebook.com/akatsukiperformance/

Επίσημη σελίδα στο Facebook του Στέλιου Πετράκη:
https://www.facebook.com/%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-STELIOS-PETRAKIS-282475415262/

Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Athens Tokaido Dojo, το Zen Center Athens και το Επιστημονικό σωματείο Ε.Ψ.Α.Μ.Υ.
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις