= Ανταπόκριση ξεκαρδιστικής παράστασης: Ο βαφτιστικός της κυρίας
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση ξεκαρδιστικής παράστασης: Ο βαφτιστικός της κυρίας

 
   Ξέφρενη κωμωδία, γρήγορων ταχυτήτων, για γερά στομάχια. Αλλά ας τα πιάσουμε από την αρχή… Υπό το πρίσμα των Βαλκανικών πολέμων οι πολίτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο μέτωπο και σε αυτούς που λόγω θεμάτων υγείας μένουν στην πόλη, εκτελώντας βοηθητική υποστήριξη. Με αυτές τις συνθήκες συναντάμε το σπίτι της Τιτίνας και του άντρα της Αλέκου. Το ζευγάρι βρίσκεται σε κρίση και μας προσφέρει στιγμές απείρου γέλιου. Η Τιτίνα είναι έξαλλη με τον Αλέκο για προσωπικούς λόγους, τον κοροϊδεύει και τον μειώνει συνεχώς για τη δειλία του και τη βυσματική του άρνηση να βρεθεί στο μέτωπο, συγκρίνοντάς τον με το βαφτιστικό της που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή, τον οποίο βάπτισε τεσσάρων ετών και έχει να τον αντικρίσει από τότε. Κάπως έτσι γίνεται η εισαγωγή όλων αυτών που θα ακολουθήσουν. Ο βαφτιστικός, ερωτευμένος από φωτογραφία με τη νονά του, καταφθάνει με σκοπό να τη διεκδικήσει, παράλληλα εμφανίζεται και ο αυστηρός και πολυάσχολος συνταγματάρχης θείος της και η μια αστεία παρεξήγηση διαδέχεται την επόμενη. Σε κάθε ψέμα που σέβεται τον εαυτό του υπάρχει πάντα μια αξιοσέβαστη διαθήκη και μια προσμονή στον αέρα.
 
vaftistikos256

   Το σπίτι της Τιτίνας μετατρέπεται σε κέντρο διερχομένων μέσα σε λίγες ώρες και οι ήρωες βρίσκονται σε καταστάσεις «ψέμα στο ψέμα» για να γλιτώσουν από τη δίνη των επιλογών τους. Μαζί τους, μια υπηρέτρια σε οίστρο, μια γυναίκα που αγωνιά να πάρει ο άντρας της άδεια ώστε να το συναντήσει και ένας πολιτικός μηχανικός-πωλητής «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», που ανεβοκατεβάζει την τιμή του ανάλογα των περιστάσεων. Ρόλος κλειδί ο άγνωστος φαντάρος που εμφανίζεται τελευταία ώρα και ανάβει το σπίρτο που θα τινάξει όλες τις αλήθειες στον αέρα, με τους θεατές να βρίσκονται κυριολεκτικά στα πατώματα από τα γέλια.

   Στον ρόλο της Τιτίνα, η Θεοφανία Παπαθωμά. Ψυχρή, θυμωμένη και άκρως ταλαντούχα. Η Κατερίνα Τσάβαλου, μοναδική κατά την προσωπική μου άποψη στο ρόλο της Έλλης, μαζί με την Εύη Κολιούλη ως Μαριγώ (υπηρέτρια), καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση και να εκτινάξουν την έννοια της κωμωδίας σε άλλα επίπεδα.

   Ο Βαγγέλης Δουκουτσέλης, ως Βάκης Βαβάκης, πολιτικός μηχανικός, βρίσκεται στο σπίτι προκειμένου να διορθώσει ένα υπόστεγο και καταλήγει να ισορροπεί καταστάσεις απείρου κάλους με το αζημίωτο φυσικά. Θύμα των περιστάσεων αλλά και του ίδιου του χαρακτήρα του, ο Αλέκος (Σωτήρης Καλυβάτσης), προσπαθεί να συγκρατήσει την Τιτίνα και να μην τη χάσει. Ο Τάσος Ζαμπάρας ( Όθωνας Μεταξάς) και ο Παύλος Καραμούντζας (Αντώνης Καλομοιράκης) εναλλάσσονται στους ρόλους και διαδέχονται ο ένας τον άλλο, εντάσσοντας εμάς τους θεατές στην απόλυτη φάρσα. Όσο για το Χάρη Ρώμα, το συναντάμε σε διπλό ρόλο, ως σκηνοθέτη και ηθοποιό και τι θα μπορούσαμε να προσθέσουμε για το μαιτρ της κωμωδίας αυτού του είδους; Εξαιρετικός και ανυπέρβλητος σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, τόσο με τις κινήσεις του όσο και με τις εναλλαγές των συναισθημάτων του, αναλόγως με τις καταστάσεις που αντιμετώπιζε.
 
vaftistikos257
   Δεμένη και καλοδουλεμένη ομάδα, ωραίο κείμενο, χιούμορ πηγαίο χωρίς να είναι επιτηδευμένο ή στηριζόμενο σε ευκολίες της εποχής, συνθέτουν μια εξαιρετική θεατρική επιλογή. Σας την προτείνω χωρίς δεύτερες σκέψεις, το δίχως άλλο πρόκειται για μια φαρσοκωμωδία που θα σας διασκεδάσει μέχρι δακρύων.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη

Πρωταγωνιστούν:
Χάρης Ρώμας, Σωτήρης Καλυβάτσης, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Τσάβαλου, Βαγγέλης Δουκουτσέλης,Αντώνης Καλομοιράκης και η Εύη Κολιούλη
Στο ρόλο του «Βαφτιστικού» ο Όθων Μεταξάς.
 
vaftistikos258
Ταυτότητα παράστασης:
Διασκευή-σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας
Σκηνικά-κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Φωτισμοί: Δημήτρης Αποστόλου
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Στράτος Μαρκίδης
Χώρος: Θεατρική σκηνή «Αθηναΐς»
Τηλέφωνο: 2103480099-2109483533-6979394246
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:30 (λαϊκή), Πέμπτη και Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:30 (λαϊκή) και στις 21:00, Κυριακή στις 19:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο).
Τετάρτη (απογευματινή) και Κυριακή: 12 ευρώ και 10 ευρώ (μειωμένο).
Κάθε Πέμπτη: 20 ευρώ (2 άτομα)
Μειωμένες τιμές για ομαδικά εισιτήρια-τηλ επικοινωνίας: 6979394246

Θεατρική σκηνή «Αθηναΐς»
Καστοριάς 34, Αθήνα
 
Joomla Social by OrdaSoft!