= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κομμώτριες: Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κομμώτριες: Η σιωπή δεν ταιριάζει στα κομμωτήρια

 
   Σε μία συνοικία της Αθήνας, ανάμεσα σε ένα γυμναστήριο και ένα μαγαζί με κινητά, υπάρχει ένα κομμωτήριο. Η Μαίρη και η Αλίνα είναι οι κομμώτριες που εργάζονται στον εν λόγω χώρο. 
 
kommotries1939
 
   Η Μαίρη είναι η πιο έμπειρη και η πιο παλιά υπάλληλος εκεί. Δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες, δεν θέλει να έχει σχέσεις και δεν ανοίγεται σε καμία. Η Αλίνα, σαν πιο νέα (σε ηλικία και εμπειρία), είναι ένα σύγχρονο κορίτσι, που συνεχώς θέλει να μιλάει, να ρωτάει και να μπλέκεται σε όλα. Το κυριότερο όμως είναι να φωτογραφίζει τα πάντα με το κινητό της. Ανθρώπους, σκουπίδια, πέτρες, οτιδήποτε.

   Ανάμεσα στις δύο θα μπει και η νέα κομμώτρια-βοηθός, η Μόνικα. Η Μόνικα θα γίνει το αντικείμενο συζήτησης της Αλίνας, αλλά και το φωτογραφικό της αντικείμενο. Σχεδόν παρακολουθεί τη ζωή της μέσα από τις φωτογραφίες. Με ποιους βγαίνει, ποιοι μπαίνουν στο σπίτι της, τι ώρα μπαίνουν, τι ώρα βγαίνουν. Ή με ποιους κάνει παρέα ο αδελφός της στο γυμναστήριο…
 
kommotries1940
   Οι απορίες που γεννιούνται μέσα από τις φωτογραφίες θα τις φέρουν πιο κοντά. Προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στη ζωή της Μόνικα και αρχίζουν να πλάθουν ιστορίες. Ιστορίες που κάνουν την Αλίνα να δείχνει μια κάποια αντιπάθεια και ζήλεια και τη Μαίρη να προσπαθεί να την καταλάβει, να την κατανοήσει και να τη δικαιολογήσει. Μέσα από τη Μόνικα, η Μαίρη τελικά ανοίγεται και δίνει στην Αλίνα ιστορίες δικές της. Από τη ζωή της, την οικογένειά της, τον κόσμο της.

   Η Μαριτίνα Πάσσαρη μας έχει δώσει ένα σύγχρονο αλλά και καθημερινό έργο μέσα από ένα κομμωτήριο, με λόγο απλό και κατανοητό. Άλλοι είμαστε κλεισμένοι στους εαυτούς μας και άλλοι προσπαθούμε να δούμε τη ζωή μέσα από τη ζωή των άλλων. Τίποτα από τα δύο δεν είναι το σωστό. Η Μαριτίνα μας δείχνει και τις δύο πλευρές και καταλήγει στο ότι το ένα ίσως να χρειάζεται το άλλο. Απλή σκηνοθεσία, χωρίς περιττά πράγματα και απόδοση ήρεμη και απλή.
Μία παράσταση που την παρακολουθείς όμορφα και σε κάνει να καταλάβεις ότι η σιωπή δεν ταιριάζει σε κανέναν. Και σε κανέναν δεν αξίζει. Πόσο μάλλον στις κομμώτριες…

Πάρης Μακρίδης
 
kommotries1941
 
Συντελεστές
Δραματουργία / Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη
Σκηνικά / Κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα
Πρωτότυπη Μουσική: Στάθης Ιωάννου
Επιλογή Μουσικής: Νίκος Σαββάτης
Επιμέλεια Κίνησης: Μυρτώ Δελημιχάλη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Μπαταγιάννη
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Αφίσα: Θάνος Κερμίτσης
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Παραγωγή: RM light
 
Ερμηνεία: Μαριτίνα Πάσσαρη, Αλεξάνδρα Χασάνι
Για τις προβολές συνεργάστηκαν: Μαριτίνα Πάσσαρη, Παύλος Πάσσαρης, Άγγελος Παππάς, Αργύρης Θέος, Νίκος Σαββάτης.
Στις προβολές εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Μελαχρινός Βελέντζας, Ηλίας Βογιατζιδάκης, Ντίνος Γκελαμέρης, Μαρίζα Θεοφυλακτοπούλου,Τάσος Κορκός.
 
kommotries1938
 
Πληροφορίες Παράστασης
Παραστάσεις : Από Τετάρτη 8 Μαΐου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:15
 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 12€
Μειωμένο: 10€
Ατέλειες: 5€
 
Διάρκεια παράστασης
85 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
 
Προπώληση εισιτηρίων
 
Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
Τηλ. 210 3455020
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις