Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Καζιμίρ και Καρολίνα @ Cartel

 
   Στον τεχνοχώρο Cartel θα συνεχίσει η επιτυχημένη  παράσταση «Καζιμίρ και Καρολίνα» του του Έντεν Φον Χόρβατ, σε σκηνοθεσία Δημοσθένη Παπαδόπουλου.

kazimir01   Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη ιστορία αγάπης, μια ιστορία με happy end και χαρούμενα τραγούδια. Αυτή είναι μια πραγματική ιστορία της κρίσης που οι άνθρωποι χάνουν τους εαυτούς τους και αρχίζουν πάλι από το μηδέν, για να καταλήξουν στο ίδιο ακριβώς σημείο.

   Αυτή είναι μια ιστορία με φόντο το οικονομικό σύστημα και πως τα πιόνια περιστρέφονται γύρω του.

   Εκείνος είναι οδηγός και χάνει την δουλειά του, εκείνη υπάλληλος που ονειρεύεται γιορτές και πυροτεχνήματα. Μια σειρά διαδοχικών λαθών τους αποξενώνει και τους απομακρύνει, και κάπου εκεί στο πουθενά ξεκινάει να εξελίσσεται η ιστορία μας. Οι άνθρωποι στις κρίσεις γινόμαστε πιο εγωιστές, κλεινόμαστε στους εαυτούς μας και ξεχνάμε να νιώσουμε. Ο φόβος και η ανασφάλεια επικρατεί παντού και γύρω μας περνάνε οι ήρωες αυτού του μαγικά πραγματικού έργου. Ένας ανερχόμενος υπάλληλος, ένας κλέφτης, δύο γυναίκες που πουλούν τον έρωτά τους, μια καταθλιπτική γυναίκα, ένας διευθυντής και ένας σύμβουλος θα μπλεχτούν σε αυτό το απίθανο γαϊτανάκι. Ποιοι είμαστε, πού θέλουμε να φτάσουμε και τι είμαστε στα αλήθεια διατεθειμένοι να θυσιάσουμε για να το πετύχουμε;

kazimir02   Η άνοδος, η πτώση και ο συμβιβασμός! Αυτό το έργο τα έχει όλα. Οι ερμηνείες μεστές και ειλικρινείς, άλλοτε θυμίζουν την ειρωνεία της αρχαίας τραγωδίας και άλλοτε φλερτάρουν με τη μοντέρνα εποχή.

   Η σκηνοθεσία  δίνει το περιθώριο στους ηθοποιούς να αναπτυχθούν και να μας παρουσιάσουν ολόκληρη τη γκάμα της μεταμόρφωσής τους… του πριν, του τώρα και του μετά, χωρίς να έχει τη διάθεση να τους δικαιολογήσει ή να τους καταδικάσει.

   Ισορροπώντας τη σοβαρότητα με την ειρωνεία, μας υπενθυμίζει ότι «τίποτα δεν είναι πιο γελοίο από την ίδια την πραγματικότητα».

   Μια παράσταση για γερά στομάχια και ανοιχτά μυαλά, που αν της δώσουμε την ευκαιρία ίσως να γίνουμε λιγάκι λιγότερο εγωιστές.
 
Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
kazimir03
Διάρκεια: 100 λεπτά
Συγγραφέας: Έντεν φον Χόρβατ
Παίζουν:  Β. Μπισμπίκης, Π. Σούλης, Ε. Γιακουμή, Μ. Σκαφτούρα, Ε. Αντωνιάδου, Μ. Καζαμίας, Ι. Ματιασέκ, Ι. Παπαματθαίου, , Στ. Τυριακίδης.
 
Σκηνοθεσία : Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Παρασκευή – Σάββατο - Κυριακή στις 21:00
 
Τεχνοχώρος Cartel
 Αγ. Άννης & Μικέλης 4 ,Βοτανικός
Τηλ : 6939898258
Παραστάσεις : Έως : 29/5
Πληροφορίες : Βραδ.: Παρ.-Κυρ. 9 μ.μ.
Τιμη : € 12, 8, 5
 
kazimir04

Θεατρικές Παραστάσεις