Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο

 
   Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η παράσταση λέγεται "Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο". Μόλις είδα τον τίτλο ξύπνησαν αναμνήσεις από πολύ μικρή ηλικία, που με φώναζε η θεία μου καυκαλήθρα. Συναισθήματα χαράς και οικειότητας με κατακλύζουν. Στα πρώτα λεπτά της παράστασης, συνειδητοποιώ ότι δεν έχει καμία σχέση με το φαγητό αλλά με το ποδόσφαιρο! Κι εδώ έρχεται το πρώτο σκάλωμα… Τι δουλειά έχει η μαγειρική με το ποδόσφαιρο; Και το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι "Τι θα καταλάβω εγώ από μια παράσταση που έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αφού είμαι άσχετη;" Ε λοιπόν, μάλλον βιάστηκα να κρίνω, γιατί ναι μεν η παράσταση γυρίζει γύρω από ένα διαιτητή και δύο επόπτες στα αποδυτήρια ενός γηπέδου, αλλά λίγη σημασία έχει το ποδόσφαιρο με τον πραγματικό σκοπό του έργου. Οι "Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο" είναι μια πολύ διασκεδαστική κωμωδία, βγαλμένη από την καθημερινότητα. Δεν εστιάζει στο ποδόσφαιρο αυτό καθαυτό, αλλά στη ζωή και τις σχέσεις συναδέλφων που απλά τυχαίνει να είναι διαιτητές ποδοσφαίρου.
 
kaukalithres01
   Τρεις είναι οι χαρακτήρες που έχουμε μπροστά μας και οι τρεις πολύ διαφορετικοί και οι τρεις ο καθένας με το δικό του πρόβλημα, που όμως κάνουν μια πολύ δυνατή ομάδα. Ο θεατής δεν μπορεί να ταυτιστεί απόλυτα με κάποιον από τους τρεις, αλλά παίρνει στοιχεία από όλους. Ο πρώτος επόπτης, πρώην διαιτητής που για κάποια λάθη στη διαιτησία του υποβιβάστηκε, είναι πολύ εχθρικός απέναντι στο διαιτητή γιατί του πήρε τη θέση. Το σαμποτάρει πάσει θυσία για να πάρει πίσω τη θέση του. Κλαίει τη μαύρη του τη μοίρα που δεν παίρνει αρκετά λεφτά και βλέπει τα παιδιά του σπάνια. Ο διαιτητής, εκ πρώτης όψης, έχει λεφτά, έχει κύρος και ετοιμάζεται να διαιτητεύσει σαν FIFA διαιτητής. Καμαρώνει μπροστά στον καθρέφτη και υποτιμάει τους δύο επόπτες, θεωρώντας τον εαυτό του ανώτερο. Ο δεύτερος επόπτης, ο πιο ρομαντικός και από τους τρεις, φιλοσοφεί καθόλη τη διάρκεια της παράστασης, χαμένος στο δικό του κόσμο και γράφει ποιήματα για να κερδίσει πίσω την αγαπημένη του.

   Και οι τρεις ηθοποιοί ενσάρκωσαν το ρόλο τους με απόλυτη πειθώ. Μαζί τους γέλασες βλέποντας τις αντιδράσεις και τις σκέψεις που θα έκανε ο καθένας από εμάς στον εργασιακό του χώρο. Υπήρχε πολύ καλή χημεία ανάμεσα στους ηθοποιούς αλλά και τους συντελεστές. Δεν πέρασε ούτε δευτερόλεπτο παύσης, οι ατάκες έπεφταν η μία μετά την άλλη χωρίς να γίνει καθόλου κοιλιά. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλη την παράσταση ίσα που ακούγονταν οι φωνές των οπαδών και κάθε φορά που άνοιγε η πόρτα των αποδυτηρίων οι φωνές δυνάμωναν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αισθάνεσαι πως όντως βρισκόσουν στα αποδυτήρια του γηπέδου.
 
kaukalithres02
   Πηγαίνετε λοιπόν να δείτε τις "Καυκαλήθρες με πατάτες στο φούρνο" στον τεχνοχώρο Φάμπρικα, διασκεδάστε με την επιμονή του πρώτου επόπτη, τη φιλαρέσκεια του διαιτητή και την ευαισθησία του δεύτερου επόπτη. Και όσο για το πού κολλάνε οι καυκαλήθρες, δε θα σας το αποκαλύψω. Θα σας αφήσω με την απορία!

Σοφία Κοτσαλάρα
 
kaukalithres03
 
Συντελεστές:
Συγγραφέας: Zoltan Egressy
Σκηνοθεσία: Μπάμπης Χατζηδάκης
Μετάφραση: Δημήτρης Ιωάννου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Μουσική: Γιούλι Δανιγγέλη
Στοίχοι τραγουδιού: Σωτηρία Χατζηδάκη
Σχεδιασμός ήχου: Dub Punk
Κίνηση : Αντώνης Λιβερόπουλος
Ηχητικά εφέ: Γιώργος Συμεωνίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Παναγιώτου
Φωτογραφίες: Άγης Θεοχαρόπουλος
Δημόσιες σχέσεις: Άντζυ Νομικού
Τραγουδούν: Γιάνης & Μελίνα Ανθοπούλου
Φωνητικά: Γιούλη Δανιγγέλη
Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
1ος Επόπτης: Αλέξανδρος Ζουριδάκης,
2ος Επόπτης: Νεκτάριος Παπαλεξίου
Διαιτητής: Σπύρος Σιδέρης
 
Πληροφορίες:
Πρεμιέρα: 16 Δεκεμβρίου 2017
Ημερομηνία λήξης παραστάσεων: 1 Απριλίου 2018
Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο & Κυριακή
Ώρες παραστάσεων: Σαβ. 21:00, Κυρ. 19:00
Διάρκεια παράστασης : 1ώρα και 30λεπτά
Κρατήσεις: 6936906825 (10:00-14:00 και 17:00-19:00)
Εισιτήρια: Κανονικό 12€, Μειωμένο 8€, Ομαδικό 8€
Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, Αθήνα
 
Joomla Social by OrdaSoft!