= Ανταπόκριση μονολογικής παράστασης: Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση μονολογικής παράστασης: Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας

 
   Είναι μία παράσταση που έχω δει και πήγα να ξαναδώ με πολλή χαρά. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ την τέχνη του. Τον έχουμε φιλοξενήσει σε συνέντευξη, έχουμε λατρέψει τον τρόπο ερμηνείας του και όλο το μοτίβο αγάπης του για την τέχνη του. Και σε ένα γεμάτο θέατρο, παρά τους πανικό-βλητους, τα αδηφάγα ΜΜΕ και τους οδηγούς αγελών, περάσαμε για μια ακόμα φορά καλά, ακούγοντας έναν άνθρωπο και ένα μονόλογο. Και θέμα εκείνων των δύο… Ο Γιώργος.
 
posna2066
   Ο Γιώργος λοιπόν είναι ένας συμπαθής νέος, ο οποίος επαγγέλλεται ηθοποιός, αλλά δεν τα έχει καταφέρει και πολύ καλά. Έχει φίλους, έχει έναν κύκλο γνωριμιών, ΔΕΝ έχει κοπέλα και αυτό το τελευταίο τον τυραννά, λιγάκι πάντα. Γνωρίζει την Άννα, η οποία είναι κουκλάρα, καλλιεργημένη, συμπαθής και με σοβαρή δουλειά – μπηχτή για το Γιώργο αυτό. Παραδόξως για τον ήρωα της ιστορίας μας, η Άννα θέλει να μπλέξουν οι δυο τους. Και θέλει τόσο πολύ που ακόμα και το γάμο σκέφτεται. Και θέλει να τον εφαρμόσει! Κι ο Γιώργος… ο Γιώργος γίνεται κάποια στιγμή Chandler… Κουλντ άι ΜΠΙ μορ πανηλίθιος;

   Ντυμένος με το πιο στενό τζιν που θα μπορούσε κανείς να βρει στο εμπόριο, ο Γιώργος Ηλιόπουλος ερμηνεύει για εκατό λεπτά. Γελάει, πάσχει, χτυπιέται, μιλά με το κοινό, αναφέρεται σε έναν κουρέα-νυν σταρ της τηλεόρασης, ρωτά κι αναρωτιέται και μοιράζει αφειδώς γέλιο, ακόμα περισσότερο γέλιο και συγκίνηση φυσικά. Τον παρατηρούσα όσο έπαιζε και μου έκανε εντύπωση και μάλιστα μεγάλη ένα πράγμα. Το πώς έλαμπε το πρόσωπό του στη σκηνή. Λατρεία! Ο άνθρωπος ακτινοβολούσε ενώ αναφερόταν σε «ρουκέτες», «καγκούρια» και λοιπά εμπριμέ. Η ιστορία που αφηγείται είναι τουλάχιστον εξαιρετική, σίγουρα φωτογραφίζει πολλούς από μας σε διάφορα σημεία της ζωής μας ή φωτογραφίζει φίλους και γνωστούς. Η ιστορία που αφηγείται είναι για ταινία! Μακάρι να βρεθεί κάποιος, να κάνει αυτό κείμενο τροφή για σελιλόιντ. Θα ήταν μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση.
 
posna2067
   Η διάδραση πάλι… Και μόνο που πέρασε κοντά από την ανυποψίαστη θεατή και με το πιο γλυκό ύφος της έκανε «Συγγνώμη! Σας ξύπνησα;» ήταν, πέρα από το εμφανές του τρελού γέλιου και ένα δείγμα για το πόσο έχει μελετήσει κάθε κίνησή του και κάθε στιγμή ύπαρξής του στο χώρο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Προσφέρει αυτή την παράσταση για πάνω από τρία χρόνια, την αγαπά πολύ και όλη αυτή η αγάπη του βγαίνει. Και αντανακλά σε μας. Και εμείς του είμαστε ευγνώμονες. Ο ίδιος ο Ηλιόπουλος μου είχε πει πως όλο αυτό του βγήκε μετά από μία έντονη συνειδητοποίηση. Και εκείνο που είχε εισπράξει τότε είχε να κάνει με το γεγονός ότι μπορεί ο καθένας μας να νομίζει ότι είναι πανέξυπνος, στην ουσία όμως είναι τόσο χαζός, που και μόνο η εικόνα προκαλεί θυμηδία.

   Αξίζει τον κόσμο να πάτε να δείτε την παράσταση. Δυστυχώς, έχουν ανακοινωθεί μόλις τρεις, κατά συνέπεια μένουν δύο ακόμα, πλην όμως, ελπίζω ότι θα προστεθούν κι άλλες. Είναι ευκαιρία να δείτε την καταστροφή από κοντά. Πρόκειται για την πλέον εποικοδομητική καταστροφή στην ιστορία του ανθρώπου. Πιστέψτε μας και δεν θα χάσετε!

Κώστας Κούλης
 
posna2068
 
Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας
Μονόλογος του Γιώργου Ηλιόπουλου
Διαρκεια : 100 λεπτά
Σκηνοθ.:Β. Ανδρίτσου
Ερμηνεύει: Γ. Ηλιόπουλος

«Τζένη Καρέζη»
Ακαδημίας 3,Κέντρο
Τηλ : 2103636144, 2103644921
Παραστάσεις : Τετ. 4, 11, 18/3, 9.15 μ.μ.
Τιμή : € 12, 10.
 
Joomla Social by OrdaSoft!