Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η Κάρεν Στόουν δε μένει πια εδώ

 
   Η παράσταση αρχίζει με ζωντανή μουσική, με ζωντανά μαγικά κόλπα και οφθαλμαπάτες. Μεταφερόμαστε στη Ρώμη, όπου συναντάμε την Κάρεν Στόουν, παρούσα και ταυτόχρονα απούσα. Με διάθεση νοσταλγική και βοήθημα ένα ημερολόγιο, αναπολεί και ξετυλίγει τη ζωή της σαν να ψάχνει απαντήσεις σε ανείπωτα ερωτήματα.
 
stone1919 
   Η Κάρεν Στόουν είναι μια γυναίκα αστή, γοητευτική και γνωστή ηθοποιός. Στο διάβα της έχει σαγηνεύσει πολύ κόσμο, αντίστοιχα έχει αφεθεί σε ανθρώπους που την πλάνεσαν. Πλέον μόνη και χαμένη μέσα στη θλίψη της απώλειας και της μοναξιάς, προσπαθεί να θυμηθεί για να επιστρέψει στην αφετηρία της, την αλήθεια. Προσπαθεί να ξαναβρεί τον εαυτό της, διότι γνωρίζει ότι βρίσκεται κάπου εκεί κρυμμένος μέσα στις μνήμες και στη λήθη.

   Οι χαρακτήρες που την επηρέασαν παρουσιάζονται μπροστά μας σαν σκιές που ξεπροβάλλουν μέσα από το μυαλό της. Εκείνοι, ακόμα και ως θύμισες, έχουν τον τρόπο να την ταράζουν και να την αναστατώνουν. Βρισκόμαστε στη σκηνή που γνώρισε τον Πάολο, έναν αρκετά νεότερό της άντρα και αφέθηκε στον έρωτά του. Για τον άντρα αυτόν είχε προειδοποιήσεις από τον κύκλο της ότι ο έρωτάς του κοστίζει και μόλις πληρωθεί το τίμημα εκείνος μετά αποχωρεί. Αν και αρχικά αρνήθηκε να εμπλακεί στο παιχνίδι του, κατάφερε τελικά να τον πλανέψει και να πλανευτεί, στο τέλος φυσικά έμεινε ακόμα πιο μονάχη.
 
stone1908

   Την απουσία όμως δεν την γνώρισε πρώτη φορά με τον Πάολο. Ίσως εκείνος να ήταν απλώς ένα τέχνασμα για να γελάσει τη μοίρα. Η αρχή της απώλειας ξεκίνησε από ένα ρόλο, λανθασμένη επιλογή, που την οδήγησε στην απόφαση να αφήσει το θέατρο. Δεν την πείραξε και τόσο η απόφαση αυτή, γιατί είχε τα όνειρά της ακόμα ζωντανά και έναν άντρα, το δικό της άντρα, να της κρατάει το χέρι σφιχτά και δυνατά. Οι δυο τους θα γύριζαν τον κόσμο, θα ταξίδευαν μαζί στα πέρατα της γης. Μα, όπως λένε και οι παλιοί, «Όταν ο κόσμος κάνει σχέδια, οι Θεοί γελούν». Ο άντρας της απεβίωσε δυο μήνες αφού εκείνη είχε κατέβει οριστικά από το σανίδι και τα ταξίδια αναβλήθηκαν δια παντός.

   Άνθρωποι περνάνε από τη ζωή της, άλλοι της μιλάνε τρυφερά και άλλοι προκαλούν θόρυβο αβάσταχτο. Έτσι εκείνη επιστρέφει πιο αποφασισμένη και σπασμένη από ποτέ, ώστε να θυμηθεί και να σταθεί στα πόδια της γερά, αυτή τη φορά χωρίς δεκανίκια δανεικά.
 
stone1910
   Σκηνοθετικά η παράσταση είχε την μορφή αναλόγιου, καθώς όλοι οι ηθοποιοί είχαν κείμενο στο χέρι. Ομολογώ ότι η επιλογή αυτή με μπέρδευε ανά διαστήματα και μου στέρησε σε αρκετές περιπτώσεις το να αισθανθώ οποιοδήποτε συναίσθημα. Εύστοχες μουσικές επιλογές, πολλές φορές τα τραγούδια τα απέδιδαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Το σκηνικό θύμιζε κάτι παλιακό, σαν πόρτα μέσα στη μνήμη και στο χρόνο. Δυνατές οι παρουσίες της σοπράνο Σοφία Μπεράτη και του μάγου Luigello, μας ταξίδεψαν σε άλλη εποχή.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη

Ταυτότητα της παράστασης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
Σκηνικά – κοστούμια: Γιοβάνννα Πρασίνου
Μουσική: Φώτης Σιβριγιάν
Φωτογραφίες: Κώστας Βολιώτης
Κινηματογράφηση: Αντώνης Μανδρανής
Προβολή – επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Την παράσταση συνοδεύει στο πιάνο η Νίκη Γκουντούμη
Πρωταγωνιστούν: η Καίτη Ιμπροχώρη στον ρόλο της κας Στόουν
Και οι: Αγησίλαος Σιούνας, Μαρία Δρακοπούλου, Μάνος Τσιβιλής, Κωνσταντίνα Στεφανίδου, Βασίλης Θεοδώρου, Νίκος Χαλατζίδης
Τραγουδά η σοπράνο Σοφία Μπεράτη
Guest star: Μάγος Luigello
 
stone1904
Πρεμιέρα: Τετάρτη 22 Μαΐου 2019
Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη στις 21:00 (έως τις 26-06-19)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Studio Κυψέλης
Σπετσοπούλας 9 & Κυψέλης, Κυψέλη
Τηλ. κρατήσεων: 210 8819571, 6944 535261
Πρόσβαση: τρόλεϊ 2, 4 (στάση Ζακύνθου) / λεωφορείο 022 (στάση Ζακύνθου)
Γενική είσοδος: 8 ευρώ (με μπύρα ή κρασί)
Joomla Social by OrdaSoft!