= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κάποτε ένας πυροβολισμός
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Κάποτε ένας πυροβολισμός

 
   Μετά το « Η Στρίγγλα έγινε αρνάκι;», βρεθήκαμε ξανά στο θεατράκι της οδού Σουρή και Μαλαγαρδή στον Κορυδαλλό, για να παρακολουθήσουμε το «Κάποτε ένας πυροβολισμός». Ο όμορφος χώρος του θεάτρου ΕΝ-Α σε κάνει να νιώθεις οικεία με τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων που σε υποδέχονται. Αφού μας προσέφεραν ένα ποτήρι κρασί όσο περιμέναμε, το πρώτο κουδούνι χτύπησε. Μια μικρή οθόνη προωθεί με καλοφτιαγμένα βίντεο τις δύο παραστάσεις που παίζονται. Όμως εγώ ξέρω ότι αυτή η οθόνη θα είναι ένα μικρό εργαλείο και για την ίδια την παράσταση.
 
kapote1993

   Το τρίτο κουδούνι χτυπάει και οι ηθοποιοί παίρνουν τις θέσεις τους. Μια μικρή αφήγηση γεγονότων ξεκινάει και βέβαια η μικρή οθόνη βοηθάει έξυπνα σ’ αυτό, αλλά και σε άλλα σημεία της παράστασης, παρουσιάζοντας εξωτερικές σκηνές. Έτσι, το μικρό θεατράκι μεγαλώνει μ’ ευρηματικό τρόπο. Μια μητέρα, ο γιος, ένας άντρας και μια γριά, είναι τα πρόσωπα της ιστορίας και του μυστηρίου… και βέβαια ένας πυροβολισμός. Ένα μυστήριο που ξετυλίγεται σιγά σιγά και θεατρικά. Μια αποφυλάκιση που θα κάνει όλους τους χαρακτήρες ν’ αλλάξουν και κρυμμένα μυστικά να βγουν και πάλι στην επιφάνεια. Αναμνήσεις αλλά και ξεχασμένα συναισθήματα φουντώνουν, σαν η φλόγα τους να σιγόκαιγε για χρόνια. Μια γριά που περιφέρεται φέρνοντας μαζί της κάτι το υπερφυσικό, εντείνοντας έτσι το ήδη υπάρχον μυστήριο. Σίγουρα είναι ένα πρόσωπο που φέρνει αναταραχή περισσότερο ψυχική στα πρόσωπα, αφού και η ίδια ψάχνει να βρει και να ενώσει τα κομμάτια του παζλ που έχει στο μυαλό της. Δεν σ’ αφήνει να καταλάβεις εύκολα το ρόλο της στην παράσταση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κουμπώνει και δυναμώνει τις σκηνές με παράλογο και πολλές φορές τρομακτικό τρόπο. Ίσως είναι όλα αυτά που σκέφτεσαι ή και τίποτα απ’ αυτά. Η μοίρα όμως και σίγουρα ο νεκρός ψάχνει να τους εκδικηθεί για το θάνατό του μέσα από το κοκκινοπούλι που φέρνει τρόμο στους χαρακτήρες, ταράζει τις ισορροπίες και τη συμπεριφορά τους. Θα καταφέρει να πάρει εκδίκηση; Θα έρθει η κάθαρση; Μέσω ποιου;
 
kapote1994

   Η παράσταση είναι ατμοσφαιρική με δόσεις υπερφυσικού, μεταφυσικού και μυστηρίου. Οι χαρακτήρες δόθηκαν ξεκάθαρα στο κοινό. Καλοδουλεμένοι ρόλοι που ο καθένας έχει κάτι να σου πει, ίσως λίγο υπερβολικοί σε ορισμένα σημεία, πράγμα που σε ξένιζε λίγο. Γενικά πρόκειται για μια δουλειά με μεράκι και πάθος από μέρους των ηθοποιών. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η γριά που φέρνει μαζί της και το μεταφυσικό και το εναποθέτει στη σκηνή, ακόμα και με την απουσία της. Η ερμηνεία της σίγουρα κάνει την παράσταση πιο ατμοσφαιρική και σου κρατάει το ενδιαφέρον ως το τέλος, αφού δεν είναι εμφανής από την αρχή ο ρόλος που παίζει στην εξέλιξη του έργου. Η σκηνοθεσία και η μουσική προσέδωσαν κάτι παραπάνω στην ατμοσφαιρικότητα του έργου, αφού έδωσαν μια κινηματογραφικότητα ρυθμού και έντασης που αγγίζει το ψυχολογικό θρίλερ.

Στέλλα Κοκκινέλη
 
kapote1995

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Ελπίδα Αμίτση
Αμαλία Αυγουστάκη
Χρίστος Γεωργίου
Θωμάς Μαυρογόνατος
kapote1996

Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ελπίδα Αμίτση
Μουσική: Δημήτρης Παριανός
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκη Ελευθερίου
Φωτισμός: Άρτεμις Λογαρά
Φωτογραφία, Video: Γιώργος Κλήμης
Επιμέλεια trailer, αφίσας: Δημήτρης Παριανός
Φροντιστής: Ιωάννης Πίππας
Χορογραφία: Σταμάτης Διολέτης
Κομμώσεις-μακιγιάζ: Χριστόφορος Δουκουμόπουλος, Αναστασία Καντζούρη
Παραγωγή: Θέατρο ΕΝ-Α
 
kapote1997
 
ΧΩΡΟΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΕΝ-Α
Σουρή και Μαλαγαρδή 95, Κορυδαλλός.
Τηλ. κρατήσεων: 6987 154 814
Κάθε Κυριακή στις 21:00 μέχρι 26/05/2019
Είσοδος: 12 ευρώ, 8 ευρώ άνεργοι-φοιτητές
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά χωρίς διάλειμμα
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Joomla Social by OrdaSoft!