= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Και τα αγόρια κλαίνε
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Και τα αγόρια κλαίνε

 
   Η φετινή σεζόν ξεκινάει για εμένα με ένα πολύ ιδιαίτερο έργο. «Και τα αγόρια κλαίνε», βασισμένο στην ιστορία του John Wane Gacy, ενός άνδρα που, όπως φαίνεται, έκρυβε πολύ καλά τον πραγματικό του εαυτό.
 
agoria112

   Όλη η παράσταση ήταν στημένη με τέτοιο τρόπο που τίποτα δεν προμήνυε τη συνέχεια. Ο μονόλογος του Gacy ξεκίνησε με μία πολύ όμορφη εικόνα, αυτή του στοργικού πατέρα που ντύνεται κλόουν στα πάρτι των παιδιών του για να διασκεδάσει τους καλεσμένους. Σιγά σιγά ξεδιπλωνόταν ο χαρακτήρας του μπροστά μας, αρχίζοντας από τη δραστήρια ζωή του, συνεχίζοντας με το θύμα κακοποίησης που υπήρξε στην παιδική του ηλικία και καταλήγοντας στον κρυφό εαυτό του που μόνο ο ίδιος και τα θύματά του ήξεραν.

   Μαζί με το χαρακτήρα που ξεδιπλωνόταν μπροστά μας και εξελισσόταν στο «τέρας» που είναι στην πραγματικότητα, το ίδιο συνέβαινε και με τα υπόλοιπα στοιχεία της παράστασης. Μπαίνοντας στο θέατρο, το μόνο που υπήρχε πάνω στη σκηνή ήταν κάποιες καρέκλες και μερικές φουσκωτές μπάλες παραλίας. Ένα σκηνικό πολύ απλό, που ο σκηνοθέτης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο χρησιμοποιώντας το με κάθε πιθανό τρόπο και εμφανίζοντας κι άλλα, κρυφά σκηνικά στοιχεία μπροστά στα μάτια μας. Η μουσική ήταν περιορισμένη σε ένα μοναδικό τραγούδι, ένα «νανούρισμα» που τραγουδούσε η μητέρα του στον Gacy. Ένα έμπειρο αυτί όμως θα καταλάβαινε ότι κάθε φορά άλλαζε ελαφρώς η ενορχήστρωση και εν τέλει κατέληξε σε μία rock διασκευή. Τα φώτα ακολουθούσαν την ψυχολογία του ηθοποιού με έντονες αλλαγές από θερμό σε ψυχρό φωτισμό και πάλι πίσω.
 
agoria113
   Ο Γιώργης Κοντοπόδης ξετυλίγει πάνω στη σκηνή το χαρακτήρα του Gacy. Ο θεατής από πολύ νωρίς έχει την ευκαιρία να κρίνει το χαρακτήρα και να προσπαθήσει να μαντέψει πού θα καταλήξει και αν για την κατάληξη αυτή ευθύνεται ο ίδιος με τα «προβλήματά» του, η οικογένειά του ή αν τελικά έτσι έμελε να εξελιχθούν τα γεγονότα. Καθώς προχωρούσε η παράσταση άλλαζε και ο ηθοποιός τη στάση σώματός του, τις εκφράσεις του προσώπου του, ακόμα και τη χροιά της φωνής του.

   Μία πολύ ρυθμική παράσταση, μετρημένη, που δεν αφήνει περιθώρια για λάθη, κρατάει το θεατή σε εγρήγορση, καθώς χτίζει το χαρακτήρα μέχρι και το τελευταίο λεπτό, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο και βάζοντάς το συνεχώς σε σκέψεις. Αξίζει να παρακολουθήσει κανείς αυτή την παράσταση καθώς θίγει ζητήματα που σπάνια μπορεί κανείς να παρακολουθήσει είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση.
 
Σοφία Κοτσαλάρα
 
agoria110
 
Συντελεστές
Συγγραφέας: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθέτης: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Ερμηνεύει: Γιώργης Κοντοπόδης
 
Θέατρο Μπέλλος: Κέκροπος 1, Πλάκα
Τηλέφωνο: 2103229889
Εισιτήρια: 10€, 5€ (φοιτητικό, ανέργων)
Παραστάσεις: 26/9 21:30
 
Joomla Social by OrdaSoft!