Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Καγκουρώ


   Είδαμε το «Καγκουρό» στο θέατρο Σταθμός και τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή την τόσο δυνατή παράσταση; Στο «Καγκουρώ» ο Κατσικονούρης επανέρχεται, μετά το «Γάλα», στο θέμα της μετανάστευσης, μόνο που τώρα ήρωές του δεν είναι η ξένη οικογένεια που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, αλλά, αντίστροφα, ο Έλληνας που θέλει να φύγει.
 
kagkouro01
   Ο Ορφέας, πρωταγωνιστής της παράστασης, είναι ένα νέο παιδί που ζει με τον πατέρα του σε ένα μικρό διαμέρισμα, προσπαθώντας να επιλέξει ανάμεσα σε μία εργασία που καταπατά τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του και τη σκληρή ανεργία. Η κοπέλα του Ορφέα, η Μαρίνα, σπουδάζει στη δραματική σχολή και ονειρεύεται μία μελλοντική πολλά υποσχόμενη καριέρα. Ο Δημήτρης είναι ο πατέρας του Ορφέα, με τον οποίο δεν έχουν και τις αρμονικότερες σχέσεις, εξαιτίας του διαζυγίου με τη μητέρα του. Είναι φιλόλογος στο επάγγελμα και συμβιβασμένος από τις καταστάσεις σε μία ζωή καταδικασμένη στη μετριότητα. Όταν ο Τάκης, ο πλούσιος θείος από την Αυστραλία, θα προτείνει στον Ορφέα ένα νέο ξεκίνημα κοντά του, τότε θα ξεκινήσει το σύγχρονο δράμα αυτής της οικογένειας, η οποία δεν απέχει από τα αντίστοιχα δράματα τόσων και τόσων οικογενειών. Ένας νευρικός κλονισμός της Μαρίνας λίγο πριν την επιβίβαση για το όνειρο του Ορφέα στην Αυστραλία τον κάνει να αναβάλει το ταξίδι του. Τελικά η Μαρίνα είναι αυτή που θα φύγει μερικούς μήνες αργότερα, ως υπότροφος στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Ορφέας θα δεχτεί τη νέα του θέση στις φυλακές. Το τέλος θα είναι τραγικό. Μέσα σε όλα αυτά και ένας βαρυποινίτης που διαρρηγνύει την ηθογραφία και λειτουργεί σαν Άγγελος Θανάτου.
 
kagkouro02
   Τα νεανικά όνειρα, η ελπίδα, η αισιοδοξία, αναμετρώνται με τον αναγκαστικό αποχαιρετισμό αγαπημένων προσώπων, καταστάσεων, αναμνήσεων. Έργο σύγχρονο, απόλυτα εναρμονισμένο με τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους νέους αυτής της χώρας και σίγουρα και τον κάθε γονιό που καλείται να απαντήσει σε ένα δίλλημα Καλύτερα να αποχωριστεί το παιδί του με την ελπίδα να ανοίξει τα φτερά του, να αυτονομηθεί σε μακρινά μέρη, αποδεσμευμένο από τη μίζερη στασιμότητα της Ελλάδας ή καλύτερα να μείνει η οικογένεια ενωμένη, ελπίζοντας στο μέλλον; Υπερτερεί η αγάπη ή τα όνειρα, η υποχρέωση ή η επιθυμία; Η ιστορία της διπλανής πόρτας, η ιστορία του καθενός από εμάς ξεχωριστά και συγχρόνως μιας ολόκληρης κοινωνίας που ασφυκτιά από την οικονομική κρίση.

   Το θεατρικό έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «Καγκουρώ» ανέβηκε για πρώτη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία την περασμένη σεζόν από τη Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος το βλέπουμε στο Θέατρο Σταθμός του Μεταξουργείου, σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα, ο οποίος μάλιστα σκηνοθετεί για πρώτη φορά έργο του.
 
Λένα Βασιλείου
 
kagkouro03
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κατσικονούρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάνος Καρατζογιάννης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά-Φαμέλη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξ Αλεξάνδρου
Χορογραφίες: Βλοτίνα Νουλέλλη
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης
Φωτογραφίες: Στέφανος Κυριακόπουλος
Προβολή - Επικοινωνία: BrainCo S.A.
Παραγωγή: Art Station
 
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ορφανός, Βαγέλλης Ρόκκος, Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη και Βαγγέλης Αλεξανδρής
 
Τοποθεσία: Σταθμός Θέατρο (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Στάση Μετρό Μεταξουργείο)

Παραστάσεις: Παρασκευή - Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00
 

Θεατρικές Παραστάσεις