= Ανταπόκριση stand up παράστασης: Jimmy Carr - Terribly Funny
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση stand up παράστασης: Jimmy Carr - Terribly Funny

 
   Γεμάτο το θέατρο στο Άλσος και ανυπόμονος ο κόσμος να δει και να ακούσει έναν κωμικό, ο οποίος είναι πολυβραβευμένος, είναι αθυρόστομος, είναι Άγγλος με ιρλανδικές ρίζες, έχει αγγλική προφορά και πληρώνει λίγο περισσότερους φόρους από ό,τι… εμείς! Το σκάνδαλο της αποφυγής φορολόγησης του 2012 είναι και μέρος της πρόζας του Jimmy Carr, o οποίος έδειξε άνετα πόσο μπορεί να κάνει ένα sold out κοινό να γελάσει, ακόμα κι αν δεν είναι τα αγγλικά η μητρική του γλώσσα. Του κοινού, παιδί μου, ΟΧΙ του Jimmy Carr. Γέλασα πολύ, χειροκρότησα, το ευχαριστήθηκα. Ο κύριος Carr εξακολουθεί να ΜΗΝ είναι ανάμεσα στους stand up κωμικούς που λατρεύω να παρακολουθώ, θα πήγαινα όμως ευχαρίστως να τον ξαναδώ. Και θα το ξανά-ευχαριστιόμουν.
 
   Εννέα και δώδεκα πρώτα λεπτά και έχουμε πληροφορηθεί από την οθόνη του θεάτρου ότι θα ακολουθήσει ένα show ενενήντα λεπτών. Δύο ώρες έπαιξε ο σπουδαίος κωμικός και εννοείται ότι ανέβηκε απόλυτα στην εκτίμησή μας γι’ αυτό. Στα ελληνικά μας είπαν ότι θα ήταν καλό να φοράμε μάσκα στην αποχώρησή μας, στα αγγλικά πάλι τόνισαν ότι θα πρέπει να τη φοράμε καθόλη τη διάρκεια της παράστασης. Μικρή χαριτωμένη Βαβέλ στην εισαγωγή λοιπόν και μερικά αστεία από οθόνης για να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα. Το κατάφεραν μια χαρά θα πρέπει να σας πω, ενώ όσοι ήθελαν, μπορούσαν να στείλουν τηλεφωνικό γραπτό μήνυμα στον κωμικό και να το ακούσουν να το διαβάζει ο Jimmy Carr στο τέλος του show.
 
jimmycarr2055
 
   Κάτι βασικό τώρα για όλους τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να πηγαίνουν σε τέτοιες βραδιές και δεν έχουν ξαναπάει. Αν παίρνετε στα σοβαρά ή αν είναι να πάρετε στα σοβαρά αυτά που θα ακούσετε… Μην πάτε! Όπως επισήμανε και ο ίδιος ο Carr, τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ΕΙΝΑΙ σοβαρά. Τα αστεία όμως παραμένουν αστεία. Επίσης, επειδή ο κωμικός αρέσκεται και στο να μιλά με το κοινό, αν παρεξηγείστε εύκολα… Μην το κάνετε! Μην σηκώσετε το χέρι σας για να του απευθύνετε κάτι, ιδίως αν αυτό το κάτι είναι εξυπναδίστικο. Ένδεκα στις δέκα φορές θα φάτε χώμα, θα σας προσβάλλει – χωρίς καμία κακή πρόθεση φυσικά – θα κάνει όλους τους άλλους να γελάσουν μαζί σας και θα πάει παρακάτω. Αυτή είναι η δουλειά του. Ο Carr είναι εξαιρετικά ετοιμόλογος, είναι απίστευτα έξυπνος και οξύς και δεν αφήνει μισή κουβέντα να πέσει κάτω χωρίς αντίλογο. Το ιδιαίτερο γέλιο που βγάζει ο ίδιος, ο τρόπος που γελά δηλαδή, είναι κάτι που προκαλεί γέλιο και στο κοινό.
 
   Δεν άφησε τίποτα χωρίς σχολιασμό. Από την πανδημία μέχρι τον Τραμπ, από τον Τζόνσον μέχρι τους vegan, από τους κάπως μέχρι τους δήθεν. Εστίασε σε πολλά θέματα, ήταν πραγματικό πολυβόλο και τα αστεία έπεφταν απάνω μας βροχή. Μέχρι να γελάσεις με το ένα είχες ξεκαρδιστεί με το άλλο και μετά από τρία δευτερόλεπτα δεν θυμόσουν τίποτα, αφού είχε προλάβει να πει άλλα δύο αστεία στο μεσοδιάστημα! Πραγματικά καταρρακτώδης ο συμπαθής Βρετανός, ο οποίος έχει τρομερή έφεση στα λογοπαίγνια και δη σε εκείνα με πρόστυχο περιεχόμενο. Αυτοσαρκαστικός φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δικά του κουσούρια. Στο τέλος μάλιστα, όταν ξεκίνησε να διαβάζει τα μηνύματα του κοινού…
 
   Εξαιρετικός το δίχως άλλο! Μακάρι να ξανάρθει στη χώρα μας και μακάρι να δώσει περισσότερες παραστάσεις. Είναι σίγουρο ότι θα πάμε, θα το δούμε ξανά και θα το ευχαριστηθούμε έτι περισσότερον. Και ίσως να σηκώσουμε κι εμείς το χέρι μας. Τι, να μην γίνουμε ρεζίλι σε ένα show του Jimmy Carr; Εννοείται πως ναι!
 
Κώστας Κούλης
 
Joomla Social by OrdaSoft!