= Ανταπόκριση εκπληκτικού stand up: Η ιστορία τού ελληνικού έθνους... αλλιώς!
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση εκπληκτικού stand up: Η ιστορία τού ελληνικού έθνους... αλλιώς!

 
Αλλιώς ή μήπως ακριβώς;
 
sil566
 
   Τετάρτη βράδι και έχουμε έρθει να δούμε το Σίλα Σεραφείμ και τη νέα του «κατάθεση αληθειών με το γάντι». Περιέργως, έχω να δω stand-up comedy πάνω από είκοσι χρόνια! Ο Σίλας μοιάζει να είναι η ιδανική ίσως ευκαιρία να ξαναρχίσω. Και - ω ναι - σας διαβεβαιώ, τελικά ήταν!
 
   Όπως λέει και ο τίτλος, ταξιδέψαμε στην ιστορία του ελληνικού έθνους ή μάλλον στην ουσιαστική του ιστορία. Ζήσαμε ιστορικές στιγμές της Ελλάδας και όχι μόνο! Θυμηθήκαμε ένδοξες ημέρες και μέρες λαθών… όλα ιδωμένα μέσα από την καυστική ματιά του Σίλα.
 
sil563
 
   Ο ρυθμός "πολυβόλου" από τα χείλη του one-man show Σίλα καταιγιστικός (πότε προλάβαινε ν' αναπνεύσει;), οι ατάκες άλλοτε χάιδευαν τ' αυτιά και άλλοτε ήταν πιπεράτες. Η "φαρέτρα" από έννοιες και συμβολισμούς-βέλη άλλες φορές στόχευε το μυαλό και άλλες την καρδιά, πάντα εύστοχα...

   Στ' αυτιά μας παρέλασαν θρυλικές μορφές, όπως ο Πλάτωνας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Καποδίστριας και ο Βενιζέλος, άνθρωποι πού έμειναν στην Ιστορία, αλλά και εμείς οι ίδιοι. Ο Σεραφείμ δεν μιλούσε μόνο γι' αυτούς, αλλά και για εμάς, σε μας… Άλλωστε εμείς είμαστε η ιστορία αυτού τού τόπου.
 
sil565
   Έτσι γελάσαμε (κι αν γελάσαμε!), στοχαστήκαμε, μελαγχολήσαμε γλυκά μερικές στιγμές και στο τέλος φύγαμε με ένα «σοφό» χαμόγελο στα χείλη. Πώς να περιγράψω το stand-up comedy που είδαμε; Τα λόγια τα δικά μου, περιττά. Του Σίλα Σεραφείμ πάλι, όχι…
 
sil568
   Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην κυρία Ελένη Κούρκουλα, η οποία επέβλεπε και συντόνιζε, ώστε να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια.
 
Κείμενα, φωτό: ΕΜΑΝΟΝ
 
sil567
 
 
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23:30
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 12€ έως 15€
Μικρό Παλλάς: Αμερικής 2 
 
Joomla Social by OrdaSoft!