Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η Ωραία του Πέραν

 
Βασισμένο στο ομώνυμο ρομάντζο του Δημήτριου Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία Θεοδώρας Καπράλου και Γιώργου Παπαγεωργίου.
 
Ένα κλίσε ρομάντζο αισθήσεων
 
peran103
   Ο μοιραίος έρωτας της Ερμιόνης και του Αιμίλιου ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε μια παράσταση που θα συγκινήσει όλες τις ρομαντικές ψυχές της Αθήνας. Πρόκειται για την μετ’ εμποδίων και εν τέλει άδοξα άκαρπη ερωτική ιστορία δύο νέων στην Κωνσταντινούπολη του 1920. Μια ρομαντική ιστορία τόσο παλιά όσο και ο χρόνος, ο απαγορευμένος, ατελέσφορος έρωτας και το τραγικό τέλος των ηρώων.

   Οι δύο ηθοποιοί, Α. Φρυδά και Γ. Παπαγεωργίου, κατέχουν το διττό ρόλο τόσο των υποκριτών όσο και των αφηγητών, έχοντας για σύμμαχό τους τη ζωντανή μουσική παραδοσιακών οργάνων. Τα τεκταινόμενα της δράσης επενδύονται ηχητικά μέσω χειροποίητων κατασκευών, οι αλλαγές του χώρου δίνονται συμβολικά μέσα από ζωγραφιές και η ρομαντική ατμόσφαιρα ενισχύεται από τις μυρωδιές λουλουδιών. Επίσης, τα υπόλοιπα δρώντα πρόσωπα της ιστορίας σηματοδοτούνται με το παιχνίδι των σκιών με τη χρήση ενός παραβάν. Ενδυματολογικά η παράσταση μένει πιστή στην εποχή της και η υποκριτική πιστή στο ύφος του μελοδράματος, δίνοντας έτσι μια σημαντική σκηνοθετική συνοχή, η οποία δυστυχώς δεν εφαρμόστηκε στις φωτιστικές συνθήκες, καθώς θα ήταν πιο ταιριαστό να μην υπάρχει τόση φλυαρία.
 
peran104
   Συνοψίζοντας, πρόκειται για μια παράσταση η οποία έρχεται αντίθετη στην ψευδαισθησιακή ροή της ρεαλιστικής σκηνοθεσίας, δίνοντας μια άλλη σκηνική παρουσίαση στο μελόδραμα. Ωστόσο, δεν χάνεται ο συγκινησιακός του χαρακτήρας, αφού αυτό θα ήταν αντίθετο τόσο στις επιταγές του συγγραφέα, όσο και στις επιταγές του ύφους. Το δράμα των ερωτευμένων, όσο κι αν επενδύεται με έξω - θεατρικές πρακτικές, παραμένει θεμελιακό στοιχείο και πυρήνας της παράστασης.

Άννα Φωτοπούλου
Θεατρολόγος
 
Ταυτότητα Παράστασης:
Διασκευή: Θεοδώρα Καπράλου
Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Τσάμη
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου
 
Παίζουν οι ηθοποιοί
Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά
 
peran102
 
Θέατρο του Νέου Κόσμου (Κεντρική Σκηνή)
Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Νέος Κόσμος
Τηλ : 2109212900
Παραστάσεις : Βραδ.: Δευτ., Τρ. 9.15 μ.μ. (εκτός 30-31/10)
Τιμή : € 14, 12, 10. Ισχύουν ειδικές τιμές.
Από : 6/11 Έως : 16/1
 

Θεατρικές Παραστάσεις