Θεατρικές Παραστάσεις

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Η αναζήτηση

 
   Μια παράσταση η οποία διαπραγματεύεται ένα θέμα ταμπού, από αυτά που δύσκολα κοιτάμε με τα μάτια ορθάνοιχτα χωρίς να γυρίσουμε το κεφάλι από την άλλη μεριά.
 
anazitisi365
 
   Δυο αδέλφια μόνα και μαζί, κόντρα σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς στάλα ενοχής. Καταπίεση, φόβος, απόρριψη, μίσος και αιμομιξία μέσα σε ένα κείμενο τόσο κωμικό όσο και τραγικό. Γιατί, ποιος ορίζει ότι η τραγικότητα δεν εμπεριέχει από μόνη της μια δόση χιούμορ;

   Το έργο ξεκινάει με ένα ζευγάρι σαν τα καθημερινά, τα αγαπημένα, της διπλανής πόρτας. Εκείνος τραγουδιστής, με την Πούλια, τον Αυγερινό και τα όλα του. Εκείνη γυναίκα του σπιτιού, να τον αγαπά και να τον προσέχει. Μόνο που κάθε φορά που το τηλέφωνο χτυπάει, αρχίζει η ταραχή και το μυστήριο. Αυτοί οι άνθρωποι κάτι αποφεύγουν και κάτι τους αναζητά. Με αλλεπάλληλες αναδρομές στο παρελθόν κατά την διάρκεια της παράστασης αντιλαμβανόμαστε την ιστορία πίσω από τις μάσκες. Τους άρρηκτους δεσμούς αγάπης και προστασίας που ένωσε τα δύο αυτά αδέλφια και μετέτρεψε τη σχέση τους από αδελφική σε φιλική, από φιλική σε ερωτική και πλέον από ερωτική σε συντροφική.

   Δεν είναι ντροπή αυτό που τους έκανε να κρύβονται. Είναι προστασία σε ό,τι έχτισαν με τόσο κόπο, είναι αποστροφή σε ένα παρελθόν και μια μητέρα που τους καταδιώκει ακόμα και μετά θάνατον. Με ασπίδα το ένστικτό τους και όπλο τους την άγνοια για τη μη αποδεκτή σχέση μεταξύ τους, βάζουν φωτιά σε όλους τους καθωσπρεπισμούς και τους κοινωνικούς κανόνες. Ο άνθρωπος είναι θηρίο ανήμερο αν χρειαστεί να επιβιώσει, αν του στερήσεις και τον καταπιέσεις. Η ανθρώπινη φύση όμως πάντα δραπετεύει από τις φυλακές, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι μετατρέπει το αφύσικο σε φυσιολογικό ή το αντίθετο. Και αυτός που τους αναζητάει θα τους βρει; Θα επέτρεπαν ποτέ να μπει κάποιος τρίτος ανάμεσα τους; Οι ισορροπίες δύσκολα χτίζονται μα εύκολα διαλύονται και πάλι από την αρχή.
 
anazitisi366
   Το κείμενο του Παναγιώτη Μέντη μετατρέπει το δράμα σε χαρά και κάνει τη λύπη γέλιο. Έξυπνοι διάλογοι, ωραία λόγια πόνου και αγάπης. Καταφέρνει να κάνει τους πρωταγωνιστές του από δυο ανθρώπους του περιθωρίου, σε δυο ανθρώπους πιο ανθρώπινους από τον καθένα. Η Κοραλία Τσόγκα ήταν πραγματικά εξαιρετική, δυναμική, χαμένη και εύθραυστη. Πότε ξέπνοη και φοβισμένη, πότε σίγουρη και αποφασιστική. Ο Θωμάς Βούλγαρης μας προσέφερε αγάπη και γέλιο με το τσουβάλι. Ανεξάρτητος και εξαρτημένος, δεν δίστασέ να μας εντυπωσιάσει με την υπέροχη μουσική και σκηνική του παρουσία. Και οι δύο ηθοποιοί μετέδωσαν τις ψυχολογικές μεταπτώσεις των χαρακτήρων που ερμήνευσαν, οδηγώντας μας σταδιακά στη δική τους θέση. Πριν προλάβουμε να πάρουμε βεβιασμένα τη θέση του κριτή, δημιουργήσαμε ενσυναίσθηση και κατανόηση και αυτή είναι η επιτυχία του ερμηνευτή αλλά και του σκηνοθέτη φυσικά. Το παρελθόν, το παρόν και οι θύμισες στην ίδια σκηνή, την ίδια ώρα χωρίς να πλέκουν μεταξύ τους.

   Μια παράσταση για τις αιτίες όσων δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις. Μια παράσταση εγκατάλειψης και μιας μόνιμης μάχης αποδοχής. Μια παράσταση δυνατή που χαράζει μέσα σου το βαθύ και σκοτεινό αίσθημα της δίψας για ζωή και επιβίωση. Ωραίες μουσικές επιλογές, ελάφρυναν το κλίμα και σε προσγείωναν στην πραγματικότητα. Αυτή την πραγματικότητα που όλα, τα θετικά και τα αρνητικά, συνυπάρχουν αρμονικά μεταξύ τους.

Καλή σας θέαση!
Χάρις Μολυβιάτη
 
anazitisi367
 
Συγγραφέας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ
Σκηνοθέτης : ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ
Ηθοποιοί
ΚΟΡΑΛΙΑ ΤΣΟΓΚΑ
ΘΩΜΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Συνεργάτες
Σκηνογράφος ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΚΗΣ
Ενδυματολόγος ΧΑΡΑ ΜΠΟΤΣΙΒΑΛΗ
Φωτιστής ΡΙΖΟΣ ΤΣΙΓΑΡΗΣ
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σακαλίδης

Άλλοι συνεργάτες
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Video Art : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
Φωτογράφος: ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
Ηλεκτρολόγος: ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΡΛΗΣ
Κατασκευή Σκηνικού: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΣΟΜΑ
Ραφή κουστουμιών: ΜΑΡΙΑ ΓΕΜΕΛΑ

Ταμίας: ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
Επίβλεψη προγράμματος Μαίρη Ραζή
Γραμματεία: ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will

Κάθε Δευτέρα στις 20:00 και κάθε Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 60 λεπτά
Θέατρο Πρόβα
Αχαρνών και Ηπείρου 39
τηλ.: 210 8818326
Είσοδος: 15 €, προπώληση 8 € (έως και 16/11)
Αγορά εισιτηρίων: Από το ταμείο του θεάτρου και το www.viva.gr
Joomla Social by OrdaSoft!