= Στανταπόκριση (ήτοι stand up okrisi): Χριστόφορος Ζαραλίκος
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Στανταπόκριση (ήτοι stand up okrisi): Χριστόφορος Ζαραλίκος

 
   Η μαγεία του stand up έχει να κάνει – πρωταρχικά – με εκείνον που βρίσκεται μόνος του πάνω στη σκηνή. Ο κωμικός έχει το καρπούζι, το μαχαίρι, το κοινό απέναντί του και τη δαμόκλειο σπάθη της σιωπής. «Λες να μην γελάσουν; Λες να μην περάσει το αστείο αυτό ή το άλλο; Λες να είναι ο κόσμος ξενερουά και τσάμπα παιδεύομαι τόσες ώρες εγώ»; Ξέρετε πως είναι αυτά. Θα πάτε, θα καθίσετε, θα παραγγείλετε, θα περιμένετε και…
 
zara524
   Και θα μουρλαθείτε από το γέλιο! Δεν μασάει ο Ζαραλίκος, απλά καταπίνει. Όλους και όλες εμάς, το κοινό του. Από το πρώτο δευτερόλεπτο φάνηκε ότι η βραδιά θα πάει καταπληκτικά και – για να είμαι ειλικρινής – κανείς δεν ήξερε, παρά μόνο ο ίδιος, πως θα πάει τόσο υπέροχα. Ξεκίνησε γύρω στις ένδεκα και το σχόλασε στις δύο παρά είκοσι! Μίλησε κανείς για καλλιτέχνη που σέβεται το κοινό του και τα χρήματα που δαπάνησε για να δει το show του; Στο μεσοδιάστημα βέβαια δεν μας έμεινε άντερο από το γέλιο, παρά το γεγονός ότι το νούμερό του διακόπηκε μερικές φορές, μια και ανάμεσα στο κοινό υπήρξαν και αυτοί που θα θέλαμε να αποφύγουμε να πάμε κάπου μαζί τους. Μια παρέα μπλαμπλάκηδων καθόταν κοντά στην πρώτη γραμμή και έκρινε σκόπιμο να μην βάλει γλώσσα μέσα καθόλη τη διάρκεια της εμφάνισης του κωμικού. Ο Χριστόφορος όμως το πήρε όλο αυτό και το έκανε ξεχωριστό νούμερο!

   Δυστυχώς, θυμάμαι μόλις το ένα δέκατο από όλα αυτά που άκουσα (καλά, ναι… το ένα πεντηκοστό και αν), πλην όμως θυμάμαι χαρακτηριστικότατα το γέλιο που έριξα και το γέλιο που άκουσα από τους λοιπούς θαμώνες. Το νούμερο με τους πολιτικούς, τον Έλληνα ταξιτζή, το νούμερο με συγκεκριμένη τηλεοπτική διαφήμιση, τα αστεία που πέρασε, οι ατάκες που πέταξε… Το λιγότερο θανατηφόρες!
 
zara525
   Δεν θα παραστήσω ότι μόλις έφθασα στη χώρα μας, άρτι αφιχθείς από τον πλανήτη πορτοκάλι… Δεν πρόκειται να σας πω ότι ανακάλυψα τώρα το Ζαραλίκο. Ούτε και να πείσω εσάς ότι πρόκειται για κάτι που ως τώρα δεν ξέρατε. Και τον καλλιτέχνη γνωρίζατε τόσα χρόνια και το πόσο καλός είναι σε αυτό που κάνει, πάλι το γνωρίζατε. Αυτό ίσως που δεν ξέρετε είναι ότι ο Χριστόφορος δεν σταματάει μπροστά σε τίποτα… Ακόμα και ο Κανίβαλος στον ήχο αντιμετώπισε προβλήματα στην πρεμιέρα, ο υπολογιστής αρνιόταν να συμμορφωθεί. Ο κωμικός έπιασε ακόμα κι αυτό, που θα αρκούσε για να κάνει ένα τέλειο show να κάνει κοιλιά και του έσκισε τη μάνα! Εκεί να δείτε γέλιο που έβγαλε! Πολλές στιγμές έπιανα το κεφάλι μου με τα δυο μου χέρια και γελούσα σαν μανιακός. Το ίδιο έκαναν πολλοί δίπλα μου και γύρω-γύρω στο χώρο. Ομαδική παράκρουση; Ξέρω γω, τι να σας πω… Έχω πάει σε μπόλικα stand up, τούτο δω είναι μια κατηγορία μόνο του. Αν υπάρχουν δύο κορυφαίοι stand up κωμικοί σε αυτή τη χώρα, ο ένας είναι σίγουρα ο Χριστόφορος.

   Πάντως, μέσα σ’ αυτό το κρεσέντο εξαιρετικού κειμένου και αυτοσχεδιασμού, μέσα σε όλο τούτο το γέλιο μέχρι δακρύων, ξεχωρίζω δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι με αυτό το φωτισμό και το γκρίζο μαλλί, ο Ζαραλίκος μου θύμισε λίγο το Dickinson, αλλά αυτό το αφήνω για μένα και τον ψυχαναλυτή μου. Το άλλο είναι ότι πέρα από το ΠΟΛΥ γέλιο, ο Χριστόφορος πέρασε και μερικά σπουδαία μηνύματα. Πώς είπατε; Ποια μηνύματα; Να πάτε να δείτε την παράσταση, ορίστε μας!
 
zara526
   Είμαι στο μετρό για το σπίτι. Κάθομαι μόνος μου και γύρω μου παρατηρώ τους πιτσιρικάδες που επιστρέφουν κι αυτοί σπίτια τους. Με παρατηρούν κι εκείνοι και απορούν που γελάω μόνος μου. Τι φταίνε αυτοί που αρχίζω και θυμάμαι όλα αυτά που άκουσα στην παράσταση… όχι, φταίνε! Να ήταν κι εκείνοι. Θα είχαμε τώρα το πιο γνήσια χαζοχαρούμενο βαγόνι στο σύμπαν!

   Καλοτάξιδος, Χριστόφορε! Εεε, όχι, το DVD δεν το πήρα, επιφυλάσσομαι όμως. Πολλά συγχαρητήρια για το opening act, ο Γιάννης Μπιλίρης που εμφανίστηκε ήταν τουλάχιστον εξαίρετος!
 
Κώστας Κούλης
 
zara527
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Χαϊκάλης.
FB: https://www.facebook.com/Christoforos.Zaralikos/
Youtube: https://www.youtube.com/user/zaraleaksTV
Twitter: https://twitter.com/zaralikos

Σταυρός του Νότου Plus
Φραντζή 14, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9226975 | www.stn.gr
Έναρξη 22:30
Είσοδος 8,00€ (δε συμπεριλαμβάνεται ποτό)
Φοιτητικό – Ανέργων 6,00€
 
Τιμές ποτών
Όρθιοι: κρασί ή μπύρα 6,00€ - ποτό 8,00€
Καθήμενοι: κρασί ή μπύρα 6,00€ - ποτό 10,00€
 
Joomla Social by OrdaSoft!