Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Happy Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.


   Η Μαιρούλα, μια ηθοποιός στα ντουζένια της (35-40, ξέρετε εσείς οι γυναίκες τι εννοώ), έχει πιάσει το γνωστό σε όλους μας πάτο. Πάτο βαρελιού; Πάτο μπουκαλιού; Πάτο αυτοεκτίμησης; Πάτο πολιτειακό; Λίγο από όλα.

   Σε μια κοινωνία όπου τα πάντα βρίσκονται στον πάτο, η Μαιρούλα με καυστικό και κωμικοτραγικό τρόπο ασχολείται με τις μανίες, καταναλωτικές και μη, που μαστίζουν σαν χολέρα την κοινωνία. Με τη μοναξιά, το θάνατο, μιλά για τη μετριότητα που ζούμε, για τα χαμένα μας όνειρα, για τη δύναμη και το σθένος που απωλέσαμε. Για τη ζωή χωρίς ουσία, πάθος και συγκινήσεις.
 
happyrev01
   Σε έναν μονόλογο γεμάτο θυμό, απόγνωση και απορία μιλά για τις ανθρώπινες σχέσεις, για τη μαγεία που χάθηκε, για τον αυτοσεβασμό που καταρρακώθηκε. Μιλάει σε εμάς αλλά είναι σαν να μιλάει για όλους μας. Μια κραυγή που στοιχειώνει, μια καταλυτική ματιά που θα σε κάνει να βουρκώσεις, να θυμώσεις, να αγαναχτήσεις, βρε αδερφέ και να προσπαθήσεις να αποτρέψεις τη ζωή σου από τον... happy πάτο της Μαιρούλας.  

   Η κάθοδος του ανθρώπου σε όλο το εξευτελιστικό του «μεγαλείο». Η απογύμνωση της ψυχής και η εσφαλμένη λύτρωση της αυτοκτονίας.

   Ένα «μάθημα» για να σταματήσουμε να κοιτάμε τον πάτο και να σηκωθούμε, να βάλουμε δύναμη και να ατενίσουμε το μέλλον με πυγμή και θράσος.

   Αν θα μπορούσα να επισημάνω κάτι που χάλασε αρκετά την τέλεια εικόνα της παράστασης είναι ότι λόγω της διαδραστικότητας της ηθοποιού μέσα στο χώρο, κάποιες στιγμές αδυνατούσαμε να ακούσουμε και να δούμε τι συνέβαινε.

   Μια πολύ καλή παράσταση που χρειάζεται να δείτε.

Μαίρη Ζαρακοβίτη

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Kείμενο: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Χιονία Χιωτέλλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δομίνικος Κουρίνος
Σκηνοθεσία βίντεο: Δημήτρης Παπούλιας
Μοντάζ βίντεο: Δημήτρης Γεράρδης
Φωτογραφία αφίσας: Λάμπρος Μέντζος (studio m)
Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Κεκερίδη
Ερμηνεία: Ευφροσύνη Μακρίδου
Επί σκηνής: DJ FreeStone

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Σάλτη
Στο βίντεο εμφανίζονται: Άννυ Ζερβού, Αγγελική Καλοβυρνά, Τζέιμς Κωνσταντινίδης , Μαριέττα Παπαδάκη, Αρετή Περαντινού, Έφη Σακελλαρίου
 
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016
Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016
 
Ώρα παραστάσεων: 21:00
Εισιτήριο: 12 € κανονικό, 8 € μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, άνεργοι)
Διάρκεια: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Σημείο Πολιτισμού Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός), Αθήνα
Τηλ. κρατήσεων: 210 3412313 από 17:00 έως 22:00
 

Θεατρικές Παραστάσεις