Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Γ.Τ.Π.


   Μια παράσταση… για τον καλύτερο φίλο του άνδρα (και δεν εννοώ τον σκύλο). Το «φίλο» που... έχει όνομα καθημερινό, όνομα-υπογραφή, όνομα επικό, όνομα λυρικό, όνομα που χαρακτηρίζει… το σθένος και την… ευλυγισία του…
 
gtprev01
   Μια παράσταση για το πέος. Μια παράσταση-απάντηση στο «Αιδοίων Μονόλογοι». Διότι και οι άνδρες έχουν τη δική τους ιστορία και θέλησαν να την πουν. Έχουν και αυτοί τα δικά τους τερτίπια, τους δικούς τους προβληματισμούς και αγωνίες. 

   Επτά άνδρες κατονομάζουν τους φόβους τους, τις ελπίδες τους, τα βιώματά τους, αλήθειες που όχι μόνο δεν σοκάρουν, αλλά βγάζουν τα άπλυτά τους στο φόρα. Σκιαγραφούν τον τρόπο σκέψης και μιλώντας προσπαθούν να «δαμάσουν» το θηρίο που συνεχώς αντιστέκεται. Όσα δεν ξέραμε εμείς οι γυναίκες και όσα βιώνουν όλοι οι άνδρες ζωντανεύουν στη γλυκιά σκηνή του θεάτρου Eliart.

   Το ταξίδι προς τον ανδρισμό ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία, όπως μας έδειχνε ο Σπύρος Αναστασίνης. Πολλά τα ερωτήματα αλλά γι αυτό είχαμε και τον επιστήμονα Ανδρέα Ψύλλια. Ο Κωνσταντίνος Λεβέντης σε «κόντρα» ρόλο, ο Αρτέμης Γαβριλούκ σε ρόλο κούκλου Κεν (του γκόμενου της Μπάρμπι, ανιστόρητοι), να μας εξομολογείται τον πόνο του, να μας μιλά για την αδικία (όχι παιδιά, δεν έκανε τον Ξανθόπουλο), αλλά και για την ευρηματικότητα του άνδρα. Ο Θαλής Πολίτης να μας μιλά για την «εργασιακή» καριέρα με το «φίλο» του, ο Αντώνης Βαρθαλίτης σε ρόλο κλειδί. Και ο Ιάκωβος Μηνδρινός σε ρόλο «αντίβαρο».
 
gtprev02
   Το “Γ.Τ.Π.” είναι η παράσταση που κέρδισε πρώτο βραβείο στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου που διοργάνωσε το Θέατρο Eliart το Μάη του 2016. Φαινόμενο για τα θεατρικά δεδομένα η παράσταση. Πρωτοποριακό κείμενο, ηθοποιοί με χιούμορ, γέλιο μετά κοιλοπόνων και δακρύων (έφτιαξα κοιλιακούς).

   Καλό Χειμώνα να έχουμε παιδιά και πάντα τέτοια.

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Βάβουλας
Χορογραφίες: Στεφανία Φιλιάδη
Promo Trailer-Φωτογραφίες: Ιωσήφ Γαλανάκης
Βοηθoί σκηνοθέτη: Μαρία Παπαδοπούλου, Στεφανία Φιλιάδη
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Λεβαντής

ΠΑΙΖΟΥΝ (Αλφαβητικά):
Σπύρος Αναστασίνης, Αντώνης Βαρθαλίτης, Αρτέμης Γαβριλούκ, Κωνσταντίνος Λεβαντής, Ιάκωβος Μηνδρινός, Θαλής Πολίτης, Αντρέας Ψύλλιας.

Έναρξη παραστάσεων: 8 Οκτωβρίου 2016
Λήξη παραστάσεων: 4 Απριλίου 2017
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη
Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια παράστασης: 120’ με διάλειμμα
Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-eliart/g-t-p/

Θέατρο Eliart
Κωνσταντινουπόλεως 127, στάση μετρό Κεραμεικός.
 

Θεατρικές Παραστάσεις