= Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Γκουντ Λακ
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση θεατρικής παράστασης: Γκουντ Λακ

 
   Πριν λίγες μέρες ο κόσμος απόλαυσε τον Bryan Adams σε μια καταπληκτική συναυλία, όπου οι περισσότεροι από μας θυμηθήκαμε τα νιάτα μας, when we were young and restless, άσχετα αν το 1969 ήμουν αγέννητος και επίσης άσχετα με το γεγονός ότι εγώ δεν πήγα, διότι εγώ είμαι πολύ μεγάλος πια για τέτοια πράγματα (καλά μη βαράτε). Η μοίρα το ‘θελε όμως να συναντήσω τις Ερινύες μου. Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον λένε. Έτσι λοιπόν, αφουγκραζόμενος τις πληροφορίες της κυρίας Σούζη για βιβλικές καταστροφές, προτίμησα τη σιγουριά του μετρό και κατηφόρισα στο θέατρο Ραντάρ, όπου με περίμενε το συγκρότημα των Γκουντ Λακ. Ένα συγκρότημα progressive Rock με τύμπανα, πλήκτρα και γυναικεία φωνή, που κινείται στην ανεξάρτητη εναλλακτική σκηνή, παίζοντας συνήθως για αριστερές επαναστατικές οργανώσεις με κοινό δέκα ατόμων, εκτός κι αν υπάρχουν σουβλάκια! Πιστοί στις ιδέες τους, δεν κάνουν βήμα πίσω, ούτε για τη δόξα, ούτε για το χρήμα, ούτε καν για χάρη της Έλενας, η οποία και δεν εμφανίζει κανένα ιδεολογικό ή άλλο κόλλημα. Οι πρόβες τους είναι επεισοδιακές, διότι ο Γιάννης ο ντράμερ βάζει πολύ πάθος και ένταση στο παίξιμό του, ενώ ο Άλκης, που είναι και ο συνθέτης, θέλει απλά να δίνει το tempo και να σβήνουν σιγά σιγά με fade out. Όλα όμως παίρνουν διαφορετική τροπή με την εμφάνιση του Μητς (του Μήτσου δηλαδή), ο οποίος και τους βάζει το μεγαλύτερο δίλημμα της έως τώρα ζωής τους. Οι ιδέες εναντίον της μεγάλης ευκαιρίας! Και όλα οδηγούν στο...
 
good1988 
   Μα τι κάνω εδώ; Νομίζετε ότι θα κάτσω να σας περιγράψω όλη την παράσταση; Διότι περί θεατρικής παράστασης πρόκειται. Το ολοκαίνουργιο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Γερογιάννη, που υπογράφει μαζί με το συγγραφέα και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης και πρωταγωνιστές τους Ερρίκο Λίτση, Γιάννη Διακάκη, Άλκη Μπακογιάννη και Αγγελική Νοέα. Η ιστορία είναι λίγο πολύ όπως σας την περιέγραψα. Ο Μητς, ένας μάνατζερ – καιροσκόπος, πουλάει φούμαρα σε νεανικά συγκροτήματα υποσχόμενος καριέρες και χρήμα. Αυτά δεν έχουν και πολλές αντοχές, άλλωστε το νεαρό της ηλικίας τους και η εποχή της “ανάπτυξης” (1996 το έτος) που βίωνε όλη η χώρα, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για λογικές σκέψεις. Η πραγματικότητα θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους, διαλύοντας ψέματα αλλά και σχέσεις και στο τέλος... κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Ή μάλλον κάποιοι άνθρωποι. Η καρικατούρα του Μιτς μου θύμισε πολλά εφηβικά όνειρα που είχα και έμειναν ανεκπλήρωτα, όντας μουσικός κι εγώ (εδώ κολλάνε οι Ερινύες), ονειροπόλος, που φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να φτιάξω έναν κόσμο πιο ωραίο. Οι υπόλοιποι μου θύμισαν τις όμορφες στιγμές του χθες, που κάποιοι ζουν ακόμα και σήμερα (γέροι άνθρωποι δεν ντρέπονται, χμμμ), αλλά και τις απογοητεύσεις της όλης διαδικασίας. Καταπληκτικές ερμηνείες και από τους τέσσερις ηθοποιούς, οι οποίοι χόρευαν, τραγουδούσαν, αφηγούνταν, τσακωνόντουσαν, με την παρέμβαση του Μητς «συγνώμη που Επεισέρχομαι» να διαλύει τα νεφρά μας! Είναι μια καταπληκτική παράσταση που βγάζει αρκετό γέλιο αλλά αφήνει και μια γλυκόπικρη γεύση στο τέλος, με επαναλαμβανόμενες αμείλικτες ατάκες και Rock n Roll. Πολύ Rock n Roll. Διότι μπορεί η μπάντα να είναι ανεξάρτητη, αλλά ο Μιτς ήταν μάνατζερ του Chuck Berry και διάφορων άλλων σταρ, ασχέτως αν τότε εκείνοι είχαν αποδημήσει εις Κύριον.
 
good1989
   Ένα δίωρο γεμάτο από συναισθήματα και αναμνήσεις, για όσους τουλάχιστον έχουμε ζήσει. Οι άλλοι, ας πάτε για την εμπειρία. Αξίζει.

Νάσος Κονίτσας

«ΓΚΟΥΝΤ ΛΑΚ» του Βασίλη Κατσικονούρη
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Γερογιάννη
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Κατσικονούρης-Μαργαρίτα Γερογιάννη
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία-Φωτισμοί: Μαργαρίτα Γερογιάννη-Αναστασία Δαφερέρα
Κίνηση: Αγγελική Νοέα
 
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:
Μητς: Ερρίκος Λίτσης
Γιάννης: Γιάννης Διακάκης
Άλκης: Άλκης Μπακογιάννης
Έλενα: Αγγελική Νοέα

Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 λεπτά με διάλειμμα
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: viva.gr
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15 € κανονικό και 12 € μειωμένο
 
ΘΕΑΤΡΟ RADAR
Πλατεία Αγίου Ιωάννη και Πυθέου 93 – Αθήνα, Στάση Μετρό ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
τηλ.: 210 9769294
https://radartheater.gr/ f Θέατρο RADAR'
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις