= Ανταπόκριση γλυκιάς παράστασης: Νυφικό Κρεβάτι
Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση γλυκιάς παράστασης: Νυφικό Κρεβάτι

 
   Όταν είσαι νέος, ο ενθουσιασμός και ο έρωτας βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Η Αγνή και ο Μάικ παντρεύονται, ζουν το όνειρο και μαζί με αυτό όλα όσα απαρτίζουν ένα γάμο.

   Ξεκινώντας από τη πρώτη νύχτα τους ως ζευγάρι, οι φόβοι, οι αναστολές, αλλά και η χιουμοριστική διάθεση να τα καταπνίξεις έχουν την γοητεία τους. Το νιόπαντρο ζευγάρι μένει μόνο και ο γαμπρός ορμά στο… ψητό. Τόσο καιρό περίμενε τούτη τη στιγμή. Η νυφούλα όμως είναι ντροπαλή, έχει αναστολές, φοβάται, δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί, με αποτέλεσμα να χαρίζει γλυκά χαμόγελα αλλά και γέλια στο κοινό. Οι ατάκες που πέφτουν είναι τόσο αληθινές, όπως και το όλο κλίμα… Θα υπάρξουν στιγμές που το κοινό θα αναρωτιέται αν βλέπει τη ζωή του ζευγαριού μέσα από κλειδαρότρυπα ή κοιτάζοντας προς το απέναντι μπαλκόνι.
 
nyfikokrebati2036

   Η οικογένεια μεγαλώνει, αφού έρχεται το πρώτο παιδί και γεμίζει ανασφάλειες το σύζυγο που πλέον νοιώθει ότι έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Σε ένα ξέσπασμα ανοίγει την ψυχή του και ομολογεί πως δεν είναι έτοιμος να γίνει πατέρας. Φοβάται πως δεν θα τα καταφέρει. Δειλιάζει, αλλά είναι λογικό. Σε αυτή τη φάση κανείς δεν θα ήταν έτοιμος όσο και αν έχει προσπαθήσει. Έχεις ευθύνη πια, όχι μόνο για τη ζωή τη δική σου και του συντρόφου σου, αλλά και για ένα πλασματάκι τόσο δα μικρό, που χωρά στη χούφτα σου. Μια πραγματική κατάθεση ψυχής που νοιώθει κάθε άνθρωπος μπροστά σε αυτό το μεγαλείο που ονομάζεται γέννηση. Η σύζυγος έχει τους ίδιους φόβους, αλλά το μητρικό φίλτρο τη βοηθά να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες που θα συναντήσουν. Έρχεται και επόμενο παιδί. Έρχεται η επιτυχία στη ζωή του Μάικ, αφού γίνεται γνωστός συγγραφέας. Τα μάτια του σπινθηροβολούν αγάπη αλλά και πάθος για τη γυναίκα του, όσες φορές κι αν την κοιτάξει μέσα στα χρόνια που περνούν.

   Φυσικά και υπάρχουν καβγαδάκια και εντάσεις που φέρνουν αρκετές φορές τη σχέση σε τέλμα. Μέσα στο πρόγραμμα δεν είναι και αυτά; Φυσικά και έρχεται η ώρα που θα πατήσεις τα …άντα ή τα ήντα, βρε παιδιά και θα πέσεις στη δίνη της κρίσης της ηλικίας. Θα πεις πράγματα που δεν θα θες, θα βγάλεις όλα όσα καταπολεμούσες χρόνια. Άλλωστε, όταν κάνεις παιδιά, έχουν αυτά τον πρώτο λόγο σε όλα. Όταν όμως φεύγουν; Η ζωή και οι συνήθειες αλλάζουν, γυρνάς πίσω στο χρόνο και ψάχνεις να βρεις το εγώ μέσα στο εμείς. Δεν δίνεις σημασία στα μάτια που ακόμα σε κοιτούν με λατρεία, βουλιάζεις σε μια αχαρτογράφητη μέχρι τότε περιοχή και αν δεν προσέξεις, μπορεί να διαλύσεις ό,τι πιο όμορφο είχες στη ζωή σου. Το ζευγάρι μας περνά ό,τι περνούν όλοι οι παντρεμένοι. Το βιώνουν, το ζουν στο πετσί τους. Όλες εκείνες τις γλυκόπικρες στιγμές, όλα εκείνα τα συναισθηματικά μεγαλεία και φτάνουν να προχωρούν στη ζωή κάθε φορά, έχοντας μια ακόμα νέα οπτική γωνία των πραγμάτων.
 
nyfikokrevati2038
   Η παράσταση, χωρίς πομπώδη σκηνικά, μέσα από μια ρετρό ρομαντική ματιά, καταφέρνει να αγγίξει την ψυχή σου στο έπακρο. Ο Γιώργος Χριστοδούλου και η Μαρία Προϊστάκη έχουν δώσει μεγάλη σημασία στον ψυχισμό του κάθε φύλλου και λειτουργούν υπέροχα συντονισμένα στη σκηνή. Ο ρόλος γίνεται κτήμα και φωλιάζει. Βγάζει φτερά και περπατά ακροβατώντας πάνω από όμορφες στιγμές στη ζωή του ζευγαριού αλλά και στιγμές που μπορούν να επιφέρουν το κόψιμο του σχοινιού του ακροβάτη. Ένα όμορφο μάθημα σχέσεων αλλά και μια τρυφερή εικόνα που θα σας δώσει το πιο γλυκό τέλος στην παράσταση.

   Το «Νυφικό Κρεβάτι» είναι από τις πιο συγκινητικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων και αυτά τα δύο παιδιά αξίζουν πολλά χειροκροτήματα για την ποιότητα με την οποία απέδωσαν τους ρόλους τους. Αξίζει να αναφερθώ και στη σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Χριστοδούλου, αλλά και του Βασίλη Αθανασόπουλου, που έκαναν μια τόσο αληθινή αλλά και ρομαντική παράσταση, που αναπνέει μαζί με το κοινό. Μην τη χάσετε!

Μαίρη Ζαρακοβίτη
 
Ταυτότητα παράστασης
Σας καλούμε με χαρά στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας
Μάικ και Αγνή
 
nyfikokrevati2037
 
Δευτέρα στις 18:00
στο Θέατρο “Απομηχανής”
κουμπάροι: Αλέκος Αναστασίου (φωτισμοί)
Δήμητρα Λιάκουρα (σκηνικά-κουστούμια)
Μαρίζα Τσίγκα (κίνηση)
Βαλέρια Δημητριάδου (μουσική)
Βασίλης Αθανασόπουλος (βοηθός σκηνοθέτη)
Σπύρος Χατζηαγγελάκης (φωτογραφίες)
Σκηνοθεσία εκδήλωσης:
Γιώργος Χριστοδούλου
Μετάφραση:
Μαρία Προϊστάκη
 
Παίζουν:
Μαρία Προϊστάκη
Γιώργος Χριστοδούλου
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα στις 21:00

Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 90΄


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:  

Kανονικό: 15 €

Μειωμένο(Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65) :12 €

Ατέλεια : 5 €

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/amtheater/nyfiko-krevati/

Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097  

Διάρκεια: 90’

Θέατρο: Από Μηχανής Θέατρο
 
 
Joomla Social by OrdaSoft!

Θεατρικές Παραστάσεις