Θεατρικές Παραστάσεις

loogoo

Ανταπόκριση μουσικής παράστασης: Γλυκιά συμφωνία 2

 
glykia259
 
   Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσίασε για δεύτερη συνεχή χρονιά και για έξι μόνο παραστάσεις στην Αίθουσα Πολυχώρου της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη «Γλυκιά Συμφωνία 2». Ένα μουσικό ηχοχρωματικό παραμύθι σε κείμενα και στίχους Μαίρης Βούκανου με το Δημήτρη Πιατά και τη φιλική συμμετοχή του Στέλιου Παρλιάρου.
 
glykia256
 
   «…Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος μακρινό ζούσε ο κακός Λύκος των Παραμυθιών. Το κάστρο του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας ήταν στην Γλυκιά Πολιτεία κι εκεί ο ζαχαροπλάστης Άχνης Ζαχαρένιος έφτιαχνε γλυκά ζαχαρωτά. Κάθε μέρα δημιουργούσε γλυκές λιχουδιές προσφέροντας σε όλους μεγάλη χαρά κι ευχαρίστηση. Όσοι τον επισκέπτονταν στο πολύχρωμο και ζαχαρένιο κάστρο δοκίμαζαν τα γλυκά που ετοίμαζε κι έφευγαν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη. Τα πρόσωπά τους φωτίζονταν και τα μάτια τους έλαμπαν από ευχαρίστηση. Γι’ αυτό οι κάτοικοι της Γλυκιάς Πολιτείας ήταν οι πιο χαρούμενοι κάτοικοι όλου του κόσμου. Όμως τα φετινά Χριστούγεννα κάτι περίεργο και τρομερό συνέβη και το χαμόγελο χάθηκε από τη Γλυκιά Πολιτεία. Η Κακιά Μάγισσα των Παραμυθιών ζήλεψε για άλλη μια φορά την ευτυχία των κατοίκων και με τα μαγικά της ξόρκια διώχνει μακριά τα χαμόγελα από τα πρόσωπά τους! Πήρε όλη τη γλύκα από τα γλυκά και τη μετέτρεψε σε πίκρα. Ζαχαροπλάστες από όλο το κόσμο έφερναν τα γλυκά τους, μα μόλις τα δοκίμαζαν η γλύκα τους δεν υπήρχε πια. Όλοι ήταν δυστυχισμένοι που ποτέ ξανά δεν θα γεύονταν κάτι γλυκό! Όμως τι μπορεί να κάνει ο κακός Λύκος για να ξαναγίνουν όλοι χαρούμενοι; Με ποιον τρόπο θα γιορτάσει η Γλυκιά Πολιτεία ευτυχισμένα Χριστούγεννα; Πώς θα ξαναβρεθούν και πού κρύβονται τα χαμένα χαμόγελα; Μπορεί ο κακός λύκος να γίνει καλός; Και τι είναι αυτό που τελικά μας χαρίζει χαμόγελο στα χείλη;
 
glykia258
   Ένα μουσικό παραμύθι που μας ταξίδεψε σε ένα ονειρικό τοπίο, στις πιο γλυκές στιγμές των παιδικών μας χρόνων, σε ένα Μαγεμένο δάσος, με τη Ζαχαρένια Πολιτεία και τους ήρωές της. Με τους ονειρικούς ήχους, τα χρώματα και τα τραγούδια της «Γλυκιάς Συμφωνίας» μας έδωσαν μια γλυκιά ελπίδα στην πικρή καθημερινότητα του σήμερα. Ήταν μια υπέροχη μοναδική μουσική παράσταση για μικρούς και για μεγάλους.
 
Λένα Βασιλείου
 
glykia257
Συμμετείχαν:
Άντα  Αθανασοπούλου (Ευχονεράϊδα – Πριγκίπισσα «Γλυκιά Βανίλια»),
Δημήτρης Παπαγεωργίου (Πρίγκιπας Αμυγδαλόπαστος),
Αχιλλέας Σκευης (Ζαχαροπλάστης Άχνης),
Παναγιώτης Καμμένος (Κακός Λύκος),
Θοδωρής Λάτσκας (Σοκολατοντελάλης),
Γιολάντα Αθανασοπούλου (Κακιά Μάγισσα)
και η μικρή Ελένη Αθανασοπούλου (Ευχονεραϊδάκι)

Θέατρο Μαριονέττας Γκότση
 
Στο πιάνο ο Γιώργος Βούκανος
 
Την Παιδική Χορωδία του Δήμου Βριλησσίων διεύθυνε η Γρηγορία Δέδε
Βοηθός: Ολγιάνα Πανίτσα
 

Θεατρικές Παραστάσεις